Elevii care își înlocuiesc profesorii cu roboți pot câștiga o excursie în Marea Britanie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii care își înlocuiesc profesorii cu roboți pot câștiga o excursie în Marea Britanie

GALERIE
profesori, inteligenta artificiala
  • profesori, inteligenta artificiala
- +

Elevii din întreaga ţară pot câştiga o excursie de o săptămână la o şcoală de vară într-un campus universitar din Marea Britanie dacă îşi imaginează cum ar fi dacă profesorii ar fi înlocuiţi de inteligenţa artificială şi redactează un eseu în limba engleză pe acest subiect. 

Competiţia este organizată de către Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fiind cel de-al XII-lea an consecutiv în care se desfăşoară. Shakespeare School Essay Competition este unul dintre cele mai importante concursuri naţionale de eseuri în limba engleză, fiind organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi ISMB.

Shakespeare School Essay Competition este dedicată elevilor din întreaga ţară, concurenţii putând avea vârsta cuprinsă între 11 şi 19 de ani. Tema ediţiei din acest an este „Imagine a world where teachers are replaced by Artificial Intelligence“, elevii urmând să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să redacteze un eseu în limba engleză de 200 - 250 de cuvinte în care să prezinte cum ar arăta lumea cu profesori înlocuiţi de Inteligenţa Artificială. Eseurile pot fi trimise începând cu 14 ianuarie, urmând ca perioada de înscriere să se încheie pe 27 martie. Festivitatea de premiere va avea loc în luna iunie, când va avea loc anunţarea oficială a celor 30 de finalişti câştigători de la cele două categorii de vârstă. Premiul cel mare pentru câştigătorul fiecarei categorii de vârstă (11-14 ani şi 15-19 ani) este o excursie de o săptămână într-un campus universitar din Marea Britanie. Participarea la competiţie este gratuită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Dan CONSTANTIN

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor  

Filmuletul zilei

opinii

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

Michael ASTNER

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

În loc de prefaţă, două însemnări de jurnal amnăşan.  

România lui Salvador Dali

Nichita DANILOV

România lui Salvador Dali

În Sectorul I al capitalei ne aflăm în plin surrealism. De fapt, acolo are loc un experiment, un performance făcut la o scară atât de mare, încât ar invidia-o orice performer. Căci, conform datelor statistice, Sectorul I al capitalei are în jur de 255.000 de suflete înregistrate oficial. 255 000 e cifră, pe care o poate lua în calcul chiar şi Big Data, care operează cu cifrele de ordinul sutelor de milioane şi chiar al miliardelor.

Pandemie şi senzualitate

Dana ȚABREA

Pandemie şi senzualitate

Deşi cu trimiteri evidente la carnal, spectacolul în regia lui Radu Afrim care-a câştigat premiul Uniter e poematic. Textul degajă senzualitate, imaginile video completează scenicul împlinit de trupesc cu peisaje umane caleidoscopice, reliefate prin efecte. Povestea se ţese din fragmente, cu actori care îşi expun umanitatea pe scenă sau ecran, care îşi ascund ori revelează inima, corporalitatea. Sunt foarte multe roluri, diverse, de compunere excentrică sau mai palpabile, pe adâncime sau mai exterioare, unele mai teatrale, altele filmice. În schimb, situaţiile scenice se volatilizează voit, într-un întreg fluid, eterizat, sub semnul unei detaşări implicate.

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.