Elevii care vor să se specializeze în diverse domenii pot să se înscrie la Centrul de Excelenţă

joi, 14 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Elevii care vor să se specializeze în diverse domenii pot să se înscrie la Centrul de Excelenţă

Înscrierile la Centrul Județean de Excelență (CJEX) Iași continuă până pe 22 septembrie, pentru anul școlar 2023-2024. 

Astfel, se pot înscrie elevii din județul Iași care doresc să acumuleze mai multe cunoștințe și să exceleze într-unul din următoarele domenii: Biologie, Chimie, Fizică – Astronomie, Geografie, Informatică, Limba și literatura română, Limba Engleză, Limba Franceză, Limba Germană, Istorie, Matematică sau Filosofie.

58 de grupe de excelență

Înscrierile se pot face exclusiv prin intermediul formularului online disponibil pe site-ul Centrului Județean de Excelență Iași: cex-iasi.ro. Atât părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori, cât și elevii majori trebuie să completeze formularul de înscriere și acordul de participare, care pot fi descărcate de pe aceeași pagină web. Completarea corectă a formularului va fi urmată de confirmarea înscrierii și de participarea la selecția pentru cursurile CJEX Iași.

Modalitatea de organizare a selecției pentru fiecare disciplină va fi comunicată pe site-ul Centrului Județean de Excelență Iași, după încheierea perioadei de înscriere.

Toate activitățile desfășurate în cadrul Centrului Județean de Excelență Iași vor avea loc în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, în regim fizic, online sau hibrid, în funcţie de situaţia existentă. Elevii vor beneficia de pregătire în cadrul a 58 de grupe de excelență. Dintre acestea, pentru Limba și literatura română și Matematică vor fi puse la dispoziție câte 4 grupe și la Filiala Pașcani – Târgu Frumos.

Despre Centrul de Excelență

Centrul Județean de Excelență Iași este o instituție cu personalitate juridică, înființată în conformitate cu Ordinul M.E.C. nr. 5956 din 4 noiembrie 2020. Funcționează ca unitate de educație extrașcolară a Ministerului Educației, conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Acesta se află sub coordonarea metodologică a Inspectoratului Școlar Județean Iași, rolul său principal fiind asigurarea unei pregătiri deosebite pentru tinerii talentați, concentrată pe aptitudinile și nevoile lor de instruire.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii