anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii de la “O. Băncilă” s-au întors cu tolba plină de premii

La concursul „Lira de Aur”, organizat de către Colegiul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava, tinerii ieşeni au câştigat 15 premii şi 4 menţiuni.

GALERIE
Calin Calfa
  • Calin Calfa
- +

Elevii Colegiului de Artă “O. Băncilă” şi-au îmbogăţit palmaresul de premii, în urma participării la Concursul internaţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur”.

 

 
La competiţia organizată de Colegiul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava, elevii ieşeni au obţinut 15 premii şi 4 menţiuni. Datorită prestaţiei scenice foarte bune, pe locul I s-au clasat Călin Corneliu Calfa (pian, a VIII-a), Liviu Cristian Scripcaru (a VIII-a, vioară), Ciprian Chirvasă (a VI-a, trompetă), Georgiana Baniţă (a VI-a, flaut) şi Ana Maria Fotache-Vornicu (a III-a, vioară). Printre câştigătorii celorlalte premii se numără şi o elevă de la Colegiul „C. Negruzzi”, Carmina Elena Vidraşcu, care se pregăteşte la Palatul Copiilor cu profesoara Adina Marcu. Ea s-a clasat pe locul al II-lea în ierarhia realizată pentru clasa a X-a, la categoria pian. Cea mai bună evoluţie din concurs a fost cea a pianistului Călin Corneliu Calfa, care este îndrumat de profesoara Roxana Ota. El a obţinut premiul I, titlul de finalist cu punctaj maxim şi un premiu special acordat de organizaţia „Dom Polski”. "Sunt foarte bucuros că am reuşit să aduc Iaşul şi şcoala în care mă pregătesc în finala acestui concurs! Acest rezultat este o mare realizare a mea dar, în acelaşi timp, a profesorului de pian care mă îndrumă permanent, doamna Roxana Ota, a părinţilor mei, care mă susţin pentru a face performanţă şi, până la urmă, a tuturor profesorilor din şcoala mea, care mă înţeleg atunci când lipsesc de la orele dumnealor pentru a participa la competiţii sau alte evenimente artistice", a mărturisit Călin. Din peste 120 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, doar 4 au obţinut punctajul maxim (100 de puncte), care i-a dus şi în finală: trei din Cluj, şi Călin, reprezentând Iaşul. “Trofeul competiţiei a mers la Cluj, dar preşedintele juriului, prof.univ.dr. Viorel Munteanu, a precizat în gala de decernare a premiilor că regretă faptul că nu poate oferi patru trofee, toţi finaliştii fiind valori clare. Faptul că în finală au ajuns doar patru concurenţi şi că în urma primei etape s-a acordat doar câte un premiu l, ll şi respectiv lll demonstrează seriozitatea şi gradul ridicat de dificultate al acestui concurs”, a precizat Geanina Albu, mama lui Călin.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.