anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Elevii de la “O. Băncilă” s-au întors cu tolba plină de premii

La concursul „Lira de Aur”, organizat de către Colegiul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava, tinerii ieşeni au câştigat 15 premii şi 4 menţiuni.

GALERIE
Calin Calfa
 • Calin Calfa
- +

Elevii Colegiului de Artă “O. Băncilă” şi-au îmbogăţit palmaresul de premii, în urma participării la Concursul internaţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur”.

 

 
La competiţia organizată de Colegiul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava, elevii ieşeni au obţinut 15 premii şi 4 menţiuni. Datorită prestaţiei scenice foarte bune, pe locul I s-au clasat Călin Corneliu Calfa (pian, a VIII-a), Liviu Cristian Scripcaru (a VIII-a, vioară), Ciprian Chirvasă (a VI-a, trompetă), Georgiana Baniţă (a VI-a, flaut) şi Ana Maria Fotache-Vornicu (a III-a, vioară). Printre câştigătorii celorlalte premii se numără şi o elevă de la Colegiul „C. Negruzzi”, Carmina Elena Vidraşcu, care se pregăteşte la Palatul Copiilor cu profesoara Adina Marcu. Ea s-a clasat pe locul al II-lea în ierarhia realizată pentru clasa a X-a, la categoria pian. Cea mai bună evoluţie din concurs a fost cea a pianistului Călin Corneliu Calfa, care este îndrumat de profesoara Roxana Ota. El a obţinut premiul I, titlul de finalist cu punctaj maxim şi un premiu special acordat de organizaţia „Dom Polski”. "Sunt foarte bucuros că am reuşit să aduc Iaşul şi şcoala în care mă pregătesc în finala acestui concurs! Acest rezultat este o mare realizare a mea dar, în acelaşi timp, a profesorului de pian care mă îndrumă permanent, doamna Roxana Ota, a părinţilor mei, care mă susţin pentru a face performanţă şi, până la urmă, a tuturor profesorilor din şcoala mea, care mă înţeleg atunci când lipsesc de la orele dumnealor pentru a participa la competiţii sau alte evenimente artistice", a mărturisit Călin. Din peste 120 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, doar 4 au obţinut punctajul maxim (100 de puncte), care i-a dus şi în finală: trei din Cluj, şi Călin, reprezentând Iaşul. “Trofeul competiţiei a mers la Cluj, dar preşedintele juriului, prof.univ.dr. Viorel Munteanu, a precizat în gala de decernare a premiilor că regretă faptul că nu poate oferi patru trofee, toţi finaliştii fiind valori clare. Faptul că în finală au ajuns doar patru concurenţi şi că în urma primei etape s-a acordat doar câte un premiu l, ll şi respectiv lll demonstrează seriozitatea şi gradul ridicat de dificultate al acestui concurs”, a precizat Geanina Albu, mama lui Călin.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X