Elevii de la "Octav Băncilă" s-au întors de la Olimpiadă cu premii grele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii de la "Octav Băncilă" s-au întors de la Olimpiadă cu premii grele

GALERIE
olimpiada interpretare
  • olimpiada interpretare
- +

Elevii Colegiului de Artă "Octav Băncilă" s-au întors cu 10 premii de la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală adresată claselor III-VIII. Competiţia s-a desfăşurat la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca.

 

Cu premiul I au fost recompensaţi elevii Călin-Corneliu Calfa (clasa a V-a, pian), Mălina Ciobanu (clasa a VIII-a, vioară) şi Ciprian Chirvasă (clasa a VII-a, trompetă). Mălina Ciobanu şi Ciprian Chirvasă au reuşit să obţină la categoria lor de concurs punctajul maxim. „Important este că am ajuns până aici! Locul I mă onorează enorm, dar în acelaşi timp mă obligă să muncesc şi mai mult pentru a mă menţine la acest nivel. Pe orice loc m-aş fi clasat la această olimpiadă, aş fi fost la fel de fericit, pentru că ar fi fost oricum o recunoaştere a muncii mele, alături de profesoara mea de pian, doamna Roxana Ota", a mărturisit Călin. Micul pianist are în palmares şi premii importante obţinute în 2011 şi 2012 la concursuri internaţionale din Viena şi Zagreb. „Fiecare premiu este important pentru mine deoarece, dincolo de cortina scenei, se ascunde multă muncă şi timp investit, dar mă bucur că rezultatele sunt pe măsură. Este foarte greu să ajungi în vârf, însă cel mai greu este să te menţii pe această poziţie. Domeniul muzical este diferit de celelalte domenii. Pe lângă munca de zi cu zi, contează şi momentul. Timpul în care evoluezi pe scenă este stabilit de alţii şi niciodată nu se poate ţine cont de starea ta de spirit sau de starea ta de sănătate. Trebuie să te concentrezi pentru a dărui tot ce ai mai bun, fără posibilitatea de-a repara eventualele greşeli”, a subliniat Mălina Ciobanu. Premiul II a fost câştigat de elevii Viviana Ţaga-Radu (clasa a III-a, pian), Ştefan Plăcintă (clasa a V-a, pian), Liviu Scripcaru (clasa a V-a, vioară), Georgiana Baniţă (clasa a V-a, flaut) şi de Alex Ciulin (clasa a VII-a, violoncel). Simona Cojocaru şi Daniel Boboc, elevi în clasa a VIII-a, au obţinut premiul III, respectiv menţiune pentru interpretările pe care le-au avut la oboi şi clarinet.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Urâţii învinşi

Cătălin ONOFREI

Urâţii învinşi

USR-PLUS a început deja să-şi piardă termenul de valabilitate şi poate că o perioadă de opoziţie, în care să demareze un amplu proces de deratizare a partidului, ar fi cel mai util lucru pentru viitor.  

Filmuletul zilei

opinii

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ceasul adevărului

Mihai DORIN

La ceasul adevărului

La debutul competiţiei interne i-am suspectat pe liderii PNL de existenţa unui pact secret de promovare a imaginii unui partid democrat, promotor neinhibat al competiţiei şi demn de încredere. Reformele pomise nu mai veneau (şi nici nu vor veni), guvernarea era în impas, iar coaliţia tot mai clar boicotată de liderii liberali şi de lupii tineri, care nu puteau admite cedarea unor ministere bănoase de către fostul premier Orban, în favoarea USR PLUS. 

pulspulspuls

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Răzgândacul zice că s-a sucit la sugestia unui participant la trafic

Iată, stimaţi telespectatori, userişti au ba, că am aflat în sfârşit care să fie motivul răzgândirii privind demisia în cazul conţilierului local Iulian Huşanu, cel prins de colegii noştri cu “raţa-n gură”, la contracte cu statul! 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.