Elevii de la trei licee devin studenţi pentru o zi la USAMV
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii de la trei licee devin studenţi pentru o zi la USAMV

GALERIE
USAMV_1_
  • USAMV_1_
- +

Săptămână „Să ştii mai multe, să fii mai bun” oferă elevilor şansa de a vedea universităţile ieşene din cu totul alt unghi, mult mai atrăgător pentru ei.

Degustarea ciocolatei, cardiologie, neurologie, lecţie demonstrativă cu reptile, ikebana sunt activităţile propuse pentru aceste zile de reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole în cadrul proiectului „Student pentru o zi”. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul „V. Adamachi”, Economic Administrativ 1, „E. Racoviţă” şi-au anunţat deja prezenţa la lecţiile de laborator susţinute de studenţi, în cadrul practicii pedagogice. Tot atunci vor afla informaţii despre oferta educaţională a instituţiei şi vor fi invitaţi să servească masa la cantina USAMV. Nici Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” nu se lasă mai prejos, mizând pe experimente şi expoziţii pentru a atrage atenţia liceenilor care se apropie de bacalaureat. „Cu această ocazie, ei vor putea asista la prelucrări 3D pentru modele de avioane şi maşini, la realizarea unor prototipuri virtuale pentru modele personalizate de încălţăminte şi tricotaje sau «Experimente supriză în domeniul construcţiilor» şi vor putea afla cum se fabrică hârtia sau cum se comportă materialele metalice inteligente”, arată organizatorii. Pe site-ul universităţii, elevii vor găsi programul detaliat al fiecărei facultăţi şi numere de contact ale cadrelor didactice coordonatoare. Mai mult, aceştia se pot întâlni cu membri ai ligilor studenţeşti pentru a vizita Campusul „Tudor Vladimirescu”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.