anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Elevii de la trei licee devin studenţi pentru o zi la USAMV

GALERIE
USAMV_1_
 • USAMV_1_
- +

Săptămână „Să ştii mai multe, să fii mai bun” oferă elevilor şansa de a vedea universităţile ieşene din cu totul alt unghi, mult mai atrăgător pentru ei.

Degustarea ciocolatei, cardiologie, neurologie, lecţie demonstrativă cu reptile, ikebana sunt activităţile propuse pentru aceste zile de reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole în cadrul proiectului „Student pentru o zi”. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul „V. Adamachi”, Economic Administrativ 1, „E. Racoviţă” şi-au anunţat deja prezenţa la lecţiile de laborator susţinute de studenţi, în cadrul practicii pedagogice. Tot atunci vor afla informaţii despre oferta educaţională a instituţiei şi vor fi invitaţi să servească masa la cantina USAMV. Nici Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” nu se lasă mai prejos, mizând pe experimente şi expoziţii pentru a atrage atenţia liceenilor care se apropie de bacalaureat. „Cu această ocazie, ei vor putea asista la prelucrări 3D pentru modele de avioane şi maşini, la realizarea unor prototipuri virtuale pentru modele personalizate de încălţăminte şi tricotaje sau «Experimente supriză în domeniul construcţiilor» şi vor putea afla cum se fabrică hârtia sau cum se comportă materialele metalice inteligente”, arată organizatorii. Pe site-ul universităţii, elevii vor găsi programul detaliat al fiecărei facultăţi şi numere de contact ale cadrelor didactice coordonatoare. Mai mult, aceştia se pot întâlni cu membri ai ligilor studenţeşti pentru a vizita Campusul „Tudor Vladimirescu”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.