Elevii de liceu pot experimenta vara aceasta viaţa de student la "Cuza"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii de liceu pot experimenta vara aceasta viaţa de student la "Cuza"

GALERIE
studenti
  • studenti
- +

Elevii de clasa a XI-a au posibilitatea de a lua contact cu mediul academic de la Universitatea „Al. I. Cuza” în cadrul şcolii de vară „SummerIS”. Proiectul, organizat de ANOSR şi de Consiliul Naţional al Elevilor, antrenează tineri din nouă centre universitare (Cluj – Napoca, Alba Iulia, Galaţi, Bucureşti, Suceava, Iaşi, Timişoara, Oradea, Târgu Mureş), din dorinţa de a promova alegerile corecte şi informate pentru viitoarele studii universitare.

Înscrierile pentru universitatea ieşeană se fac până pe 7 iulie, urmând ca lista cu elevii admişi să fie afişată pe 9 iulie. Timp de 11 zile, în perioada 18 – 28 iulie, elevii vor experimenta viaţa de student – vor fi cazaţi în cămine, vor lua masa la cantină, vor merge la cursuri, laboratoare, seminarii şi stagii susţinute de cadre universitare. Mai mult, participanţii vor afla ce înseamnă educaţia non – formală, cum pot sprijini comunitatea prin voluntariat şi se vor implica în dezbateri pe teme stabilite de organizatori. La final, tinerii vor da şi primele lor examene din sesiune.

„Universitatea de Vară pentru Elevi le oferă, pe lângă posibilitatea de a experimenta ce înseamnă să fii student, şi o imagine reală asupra sistemului universitar prin contactul direct cu acesta şi ocazia de a vedea ce facultate li se potriveşte pentru a putea lua decizia corectă şi conştientă cu privire la alegerea studiilor universitare”, a precizat Brînduşa Lungu, reprezentant al studenţilor ieşeni în ANOSR. Pentru înscriere, tinerii interesaţi pot completa chestionarul disponibil pe pagina de facebook a evenimentului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.