Elevii din clasele XI-XIII vor primi 55 lei după ce-şi vor cumpăra manuale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 01.12.2021

Elevii din clasele XI-XIII vor primi 55 lei după ce-şi vor cumpăra manuale

GALERIE
manuale liceu
  • manuale liceu
- +

Elevii claselor a XI-a, a XII-a şi a XIII-a din învăţământul liceal de stat vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziţionarea de manuale şcolare în limita a 55 de lei, a decis Guvernul, măsura care are ca scop creşterea accesului liceenilor la surse de informare şi a promovabilităţii.

Elevii aflaţi în anul şcolar 2015-2016 în ciclul superior al învăţământului liceal de stat în clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziţionarea de manuale şcolare în limita a 55 de lei pentru fiecare elev, stabileşte o Hotărâre aprobată, miercuri, de Guvern. De această măsură se estimează că vor beneficia în anul şcolar 2015-2016 aproximativ 362.500 elevi, iar efortul bugetar preconizat este de aproximativ 20 de milioane lei.

Executivul consideră că această decizie va contribui la creşterea calităţii procesului educaţional prin accesul elevilor din ciclul liceal superior la resurse educaţionale şi se va reflecta în rezultatele examenului naţional de bacalaureat.

Potrivit actului normativ, pentru decontarea cheltuielilor de achiziţionare a manualelor şcolare, elevii înmatriculaţi in clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a depun la secretariatul unităţii de învăţământ o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit şi informaţii referitoare la manualele achiziţionate(suma achitată, titlul, autorii, editura etc.).

Unităţile de învăţământ decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele cheltuite, pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015.

Conform hotărârii, se vor lua în calcul doar cheltuielile făcute pentru achiziţionarea manualelor şcolare care se regăsesc în lista aprobată de Ministerul Educaţiei pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

Sumele destinate decontării cheltuielilor pentru achiziţionarea manualelor şcolare pentru elevii din clasele terminale de liceu se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

1 Decembrie şi politica principiilor

Lucian DÎRDALA

1 Decembrie şi politica principiilor

Actul de la 1 Decembrie a fost, desigur, o concretizare a forţei numerice a românilor transilvăneni, după o luptă îndelungată şi într-un context politico-militar favorabil. Dar această concretizare nu se putea realiza în lipsa unor baze politice aşezate cu inteligenţă, de oameni care meritau cu prisosinţă calitatea de lideri ai comunităţii.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Radu PĂRPĂUȚĂ

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Când a început războiul, tata a fugit de la şcoala militară de la Făgăraş. Ca mulţi alţi colegi. Elevii-militari erau „carne de tun”, primii trimişi în linia întâia şi mureau... eins, zwei, drei. Au plecat şi au început să rămână pe la casele lor: care într-un sat, care în altul. Într-un sfârşit, a ajuns şi Tata în satul nostru.

Datorii de plătit

Alex VASILIU

Datorii de plătit

Ziua naţională a României, trecerea apropiată de la un an la altul ar trebui să ne îndemne la reflecţie şi acţiune în privinţa recuperării valorilor spirituale româneşti. Urgenţa scoaterii la lumină a documentelor muzicale şi despre muzică este evidentă permanent, dar mai ales în prima zi de decembrie, în ultima lună din 2021, subiectul merită readus în discuţie.

pulspulspuls

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

O veste scurtă şi vioaie, ca de ziua naţională, venită direct de la Bucale, cu trenul de noapte, prin intermediul STS-ului, servicu care a venit la Iaşi să monitorizeze sărbătorile dedicate marii zile de astăzi, care ne umple cu lacrimi de bucurie, nu alta. 

Caricatura zilei

UstuRoy

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.