anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de Presă

Elevii din învățământul profesional agricol se întâlnesc cu angajatori de top din domeniul agroalimentar și medicină veterinară (P)

GALERIE
AGR_PostareFB-01-1
 • AGR_PostareFB-01-1
- +

Astăzi, 25 mai 2022, începând cu ora 12, la Liceul Tehnologic Agricol “M. Kogălniceanu” din Miroslava are loc ediția a II-a a TARGULUI DE LOCURI DE PRACTICĂ PENTRU ELEVI AGRI-PRACTIC.

După succesul evenimentului de anul trecut din luna iulie 2021, alți 10 angajatori de top din domeniul agroalimentar și medicină veterinară din zona de Nord-Est a țării noastre (Agronils, Cris Agro Invest, ÎI Gheorghiu Ana, Agranat, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Tradiția Moldovei, Teodema Servagro, Hofra Impex, Cabinet Individual de medicină veterinară Dr Bulat Bogdan-Dumitru, Asociația Club Sportiv Equicenter și nu în ultimul rând profesori reprezentanți de la UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII “Ion Ionescu de la Brad” Iași), vin să poarte discuții și să consilieze elevii în vederea pregătirii acestora pentru viața activă și creșterea adaptabilității lor pe piața muncii. În majoritate, participanții sunt membri activi ai ASOCIAȚIEI GRÂNARII,
membru APPR, una dintre cele mai reprezentative ”voci” ale fermierilor în relația cu instituțiile, la nivel național și internațional.

Prin dezvoltarea de competențe profesionale în cadrul stagiilor de practică derulate în parteneriat cu angajatori din domeniul agroalimentar se ating 2 ținte extrem de importante:

- scade costul cu pregatirea fortei de muncă nou angajate pentru angajatorii din domeniul agroalimentar și

- crește posibilitatea identificarii de forță de muncă pregatită pentru a ocupa un loc de munca imediat după încheierea studiilor preuniversitare.

AGRI-PRACTIC este un proiect de educație pentru elevi din domeniul agricol din regiunea Nord Est, cofinanțat din Fondul Social European prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020, Axa prioritară 6: Educație și competențe, Prioritatea de investiții 10.iv Îmbunătățirea
utilității sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, facilitarea trecerii de la educație la muncă și consolidarea sistemelor de educație și formare profesională și a calitățții lor, Obiective specifice (O.S) 6.14 – Creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar.

Proiectul este implementat de SC Info Educația SRL, în parteneriat cu Asociația Orientat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.