Elevii din mediul rural, cu rezultate de excepție la examenele naționale, premiați de ministrul Costel Alexe și vicepremierul Raluca Turcan (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Elevii din mediul rural, cu rezultate de excepție la examenele naționale, premiați de ministrul Costel Alexe și vicepremierul Raluca Turcan (P)

GALERIE
decernare premii pascanicostel alexeraluca turcanmarius pintilie
 • decernare premii pascani
 • costel alexe
 • raluca turcan
 • marius pintilie
- +

În municipiul Pașcani a avut loc ieri un eveniment deosebit, unde elevii din mediul rural care au obținut rezultate merituoase la examenele naționale au fost premiați.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Profesorilor Liberali, iar printre cei care i-au felicitat astăzi pe elevi s-au numărat Raluca Turcan, Viceprim-ministrul României, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Lucian Rusu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Liviu Brătescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii.

Ministrul Costel Alexe a transmis: „aș vrea să îi felicit pe toți elevii județului nostru care pe parcursul anului școlar sau al anilor trecuți au avut rezultate remarcabile și au făcut cinste comunităților județului nostru”. Gândurile lui Costel Alexe s-au îndreptat însă către toți elevii județului Iași, pentru că, așa cum a menționat acesta, fiecare depune un efort considerabil, motiv pentru care merită felicitați.

Vicepremierul României a mărturisit: „este un privilegiu să mă aflu astăzi aici și am fost profund impresionată atunci când colegul meu, dl Costel Alexe, mi-a adresat această invitație (…) să premiem excelența în educație”. Raluca Turcan a continuat spunând că această invitație este un semn care denotă calitățile lui Costel Alexe și despre care spune că „merită să ajungă președintele Consiliului Județean”, căci, continuă aceasta „un om care te invită pentru prima dată în județul Iași și te provoacă la o dezbatere și la o prețuire publică a educației nu poate decât să fie o persoană care vă va fi alături și în următorii patru ani”.

Raluca Turcan le-a adresat elevilor și un mesaj într-o manieră personală. Aceasta le-a transmis să nu se lase descurajați de incertitudinea cu care privesc spre viitor, deoarece ea însăși a trecut prin aceste stări, însă, continuând să învețe, cu siguranță vor avea parte de un viitor strălucit.

În Pașcani infrastructura școlară necesită multiple îmbunătățiri, iar, dacă va fi ales primar, Marius Pintilie a declarat că va iniția un dialog agregat între școli, autorități publice locale și mediul de afaceri, pentru ca elevii care se formează în Pașcani să poată intra ulterior pe piața muncii chiar în municipiu. Acest demers va lua forma unei strategii pe termen mediu pentru a combate una dintre problemele cu care se confruntă în prezent municipiul: depopularea. De asemenea, Costel Alexe, în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Iași, a specificat faptul că, începând cu 27 septembrie, la nivelul județului vor exista investiții mai mari în ceea ce privește domeniul infrastructurii școlare, „astfel încât să avem condiții optime pentru profesori, copiii să vină cu drag la școală, iar părinții să fie mulțumiți de infrastructura școlară pe care autoritățile o pun la dispoziție”.

Candidatul pentru primăria municiului Pașcani, Marius Pintilie, a comunicat că organizația locală a PNL Pașcani a încercat constant pe perioada ultimului mandat să încurajeze performanța educațională. Una dintre victoriile pe care aceștia au reușit să le înregistreze în Consiliul Local a fost chiar mărirea sumei acordate pentru bursele de merit.

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200012

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.