Elevii ieşeni au obţinut zeci de premii la olimpiadele naţionale

vineri, 06 mai 2016, 01:56
4 MIN
 Elevii ieşeni au obţinut zeci de premii la olimpiadele naţionale

Luna trecută au avut loc olimpiadele naţionale la toate disciplinele de studiu din şcolile româneşti, competiţii în urma cărora Iaşul a ieşit de cele mai multe ori pe primele locuri. La disciplinele cele mai importante din orar, cum ar fi matematica, româna, chimia, fizica, biologia, geografia, limba franceză, elevii noştri au arătat că în şcolile ieşene există performanţă şi că aceasta se menţine an de an. Peste 20 de premii I, medalii de aur şi zeci de premii II, III şi menţiuni au făcut cinste şcolii ieşene, iar cei mai buni dintre ei s-au calificat în loturile lărgite ori direct la olimpiadele internaţionale.

Tudor Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, desemnat şi elevul anului, care a participat la Olimpiada Naţională de Chimie, în perioada 17-23 aprilie, s-a calificat împreună cu Enache G. Bogdan Constantin, elev în  clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani în lotul lărgit. Aceştia au şansa să se califice în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internaţională  de Chimie ce va avea loc în Georgia, respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuţia, Federaţia Rusă, competiţii ce vor avea loc în iulie 2016.

La Olimpiada de limba română, eleva Maria Golinschi, elevă în clasa a V-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, a obţinut premiul I, iar la Olimpiada Naţională de Lectură, elevele Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip şi Andreea Laura Ştreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada Internaţională de Lectură, programată pentru luna septembrie 2016, la Constanţa. Şi Olimpiada de Limbi clasice a adus un premiu I, obţinut de Oana Andrada Strugaru, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi.

Rezultate de excepţie au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Geografie, unde elevii au clasat judeţul nostru pe locul II pe ţară. Premiul I a mers către Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi a fost câştigat de către eleva Bianca Solomon, elevă în clasa a IX-a. De la Olimpiada Naţională de Fizică, elevul Ostopovici Rareş Mihai, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” a obţinând premiul I, acesta concurând cu zeci de elevi pasionaţi de fizică din întreaga ţară.

Şi la Olimpiada Naţională de Biologie avem un premiu I. Este vorba de Adam L. Alexandru, elev în clasa a XI a la Colegiul „Emil Racoviţă”, care s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de biologie, iar în luna mai va parcurge un program de pregătire la Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca.

La matematică avem mai mulţi elevi de excepţie, cinci dintre elevii ieşeni au obţinut medalii de aur, iar unul s-a calificat la Olimpiada Balcanică de Matematică. Este vorba de elevul Ovidiu Neculai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. Elevii care au obţinut medalia de aur la această competiţie sunt: Dumitrescu Matei Pavel, Stoica George Ioan, Constantinescu Mălina Elena, Paşa Andrei şi Ovidiu Avădanei. Pe lângă aceste discipline, elevii ieşeni au mai obţinut premii de podium şi la Olimpiada de Limbă Franceză, unde Roxana Beşleagă, elevă în clasa a VIII-a de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a luat premiul I. Aceasta, alături de Elisa Roca, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţa“, au primit de asemenea câte un loc în Tabăra Francofonă de la Poiana Pinului dintre 17 şi 23 iulie.

La Olimpiada Naţională de Limba Rusă s-au obţinut trei premii I, câştigate de elevele  Corina Catrinescu, elevă în clasa a IX-a, şi Corina Gurulea, elevă în clasa a XI-a, de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi, şi de Irina Barabaş, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ Iaşi. Corina Gurulea s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă Rusă, care se va desfăşura în luna septembrie, la Moscova. Un alt rezultat notabil s-a înregistrat la Olimpida Naţională de Pedagogie, unde elevii ieşeni, ca şi anul trecut, au obţinut cele mai importante locuri. Aceştia s-au clasat pe primele poziţii ale podiumului olimpiadei de pedagogie-psihologie pentru liceele şi colegiile pedagogice din toată ţara, faza naţională.

Maria-Laura Valeriu, din clasa a XI-a, a luat primul loc la disciplina Managementul clasei de elevi, aceasta având cea mai mare medie din concurs, 9,80, şi singura notă de zece acordată în tot concursul de unul dintre evaluatori. Camelia-Mihaela Coneschi, tot din clasa a XI-a, a obţinut locul al II-lea la aceeaşi disciplină, cu media 9,70. La clasa a XII-a, la Psihologia educaţiei, Dumitriţa-Daniela Grigoriu a luat locul I, având media 9,20. Alte premii I au mai fost obţinute şi la Olimpiadele de Religie Ortodoxă, Educaţie Tehnologică şi cea de Arte. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii