Elevii ieşeni au obţinut zeci de premii la olimpiadele naţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii ieşeni au obţinut zeci de premii la olimpiadele naţionale

GALERIE
premii
  • premii
- +

Luna trecută au avut loc olimpiadele naţionale la toate disciplinele de studiu din şcolile româneşti, competiţii în urma cărora Iaşul a ieşit de cele mai multe ori pe primele locuri. La disciplinele cele mai importante din orar, cum ar fi matematica, româna, chimia, fizica, biologia, geografia, limba franceză, elevii noştri au arătat că în şcolile ieşene există performanţă şi că aceasta se menţine an de an. Peste 20 de premii I, medalii de aur şi zeci de premii II, III şi menţiuni au făcut cinste şcolii ieşene, iar cei mai buni dintre ei s-au calificat în loturile lărgite ori direct la olimpiadele internaţionale.

Tudor Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, desemnat şi elevul anului, care a participat la Olimpiada Naţională de Chimie, în perioada 17-23 aprilie, s-a calificat împreună cu Enache G. Bogdan Constantin, elev în  clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani în lotul lărgit. Aceştia au şansa să se califice în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internaţională  de Chimie ce va avea loc în Georgia, respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuţia, Federaţia Rusă, competiţii ce vor avea loc în iulie 2016.

La Olimpiada de limba română, eleva Maria Golinschi, elevă în clasa a V-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, a obţinut premiul I, iar la Olimpiada Naţională de Lectură, elevele Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip şi Andreea Laura Ştreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada Internaţională de Lectură, programată pentru luna septembrie 2016, la Constanţa. Şi Olimpiada de Limbi clasice a adus un premiu I, obţinut de Oana Andrada Strugaru, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi.

Rezultate de excepţie au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Geografie, unde elevii au clasat judeţul nostru pe locul II pe ţară. Premiul I a mers către Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi a fost câştigat de către eleva Bianca Solomon, elevă în clasa a IX-a. De la Olimpiada Naţională de Fizică, elevul Ostopovici Rareş Mihai, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” a obţinând premiul I, acesta concurând cu zeci de elevi pasionaţi de fizică din întreaga ţară.

Şi la Olimpiada Naţională de Biologie avem un premiu I. Este vorba de Adam L. Alexandru, elev în clasa a XI a la Colegiul „Emil Racoviţă”, care s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de biologie, iar în luna mai va parcurge un program de pregătire la Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca.

La matematică avem mai mulţi elevi de excepţie, cinci dintre elevii ieşeni au obţinut medalii de aur, iar unul s-a calificat la Olimpiada Balcanică de Matematică. Este vorba de elevul Ovidiu Neculai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. Elevii care au obţinut medalia de aur la această competiţie sunt: Dumitrescu Matei Pavel, Stoica George Ioan, Constantinescu Mălina Elena, Paşa Andrei şi Ovidiu Avădanei. Pe lângă aceste discipline, elevii ieşeni au mai obţinut premii de podium şi la Olimpiada de Limbă Franceză, unde Roxana Beşleagă, elevă în clasa a VIII-a de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a luat premiul I. Aceasta, alături de Elisa Roca, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţa“, au primit de asemenea câte un loc în Tabăra Francofonă de la Poiana Pinului dintre 17 şi 23 iulie.

La Olimpiada Naţională de Limba Rusă s-au obţinut trei premii I, câştigate de elevele  Corina Catrinescu, elevă în clasa a IX-a, şi Corina Gurulea, elevă în clasa a XI-a, de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi, şi de Irina Barabaş, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ Iaşi. Corina Gurulea s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă Rusă, care se va desfăşura în luna septembrie, la Moscova. Un alt rezultat notabil s-a înregistrat la Olimpida Naţională de Pedagogie, unde elevii ieşeni, ca şi anul trecut, au obţinut cele mai importante locuri. Aceştia s-au clasat pe primele poziţii ale podiumului olimpiadei de pedagogie-psihologie pentru liceele şi colegiile pedagogice din toată ţara, faza naţională.

Maria-Laura Valeriu, din clasa a XI-a, a luat primul loc la disciplina Managementul clasei de elevi, aceasta având cea mai mare medie din concurs, 9,80, şi singura notă de zece acordată în tot concursul de unul dintre evaluatori. Camelia-Mihaela Coneschi, tot din clasa a XI-a, a obţinut locul al II-lea la aceeaşi disciplină, cu media 9,70. La clasa a XII-a, la Psihologia educaţiei, Dumitriţa-Daniela Grigoriu a luat locul I, având media 9,20. Alte premii I au mai fost obţinute şi la Olimpiadele de Religie Ortodoxă, Educaţie Tehnologică şi cea de Arte. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.