anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Elevii ieşeni au obţinut zeci de premii la olimpiadele naţionale

GALERIE
premii
 • premii
- +

Luna trecută au avut loc olimpiadele naţionale la toate disciplinele de studiu din şcolile româneşti, competiţii în urma cărora Iaşul a ieşit de cele mai multe ori pe primele locuri. La disciplinele cele mai importante din orar, cum ar fi matematica, româna, chimia, fizica, biologia, geografia, limba franceză, elevii noştri au arătat că în şcolile ieşene există performanţă şi că aceasta se menţine an de an. Peste 20 de premii I, medalii de aur şi zeci de premii II, III şi menţiuni au făcut cinste şcolii ieşene, iar cei mai buni dintre ei s-au calificat în loturile lărgite ori direct la olimpiadele internaţionale.

Tudor Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, desemnat şi elevul anului, care a participat la Olimpiada Naţională de Chimie, în perioada 17-23 aprilie, s-a calificat împreună cu Enache G. Bogdan Constantin, elev în  clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani în lotul lărgit. Aceştia au şansa să se califice în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internaţională  de Chimie ce va avea loc în Georgia, respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuţia, Federaţia Rusă, competiţii ce vor avea loc în iulie 2016.

La Olimpiada de limba română, eleva Maria Golinschi, elevă în clasa a V-a la Colegiul „Emil Racoviţă”, a obţinut premiul I, iar la Olimpiada Naţională de Lectură, elevele Georgiana Târnovanu, Oana Roiu, Adelina Filip şi Andreea Laura Ştreangă s-au calificat în Lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada Internaţională de Lectură, programată pentru luna septembrie 2016, la Constanţa. Şi Olimpiada de Limbi clasice a adus un premiu I, obţinut de Oana Andrada Strugaru, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Iaşi.

Rezultate de excepţie au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Geografie, unde elevii au clasat judeţul nostru pe locul II pe ţară. Premiul I a mers către Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi a fost câştigat de către eleva Bianca Solomon, elevă în clasa a IX-a. De la Olimpiada Naţională de Fizică, elevul Ostopovici Rareş Mihai, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” a obţinând premiul I, acesta concurând cu zeci de elevi pasionaţi de fizică din întreaga ţară.

Şi la Olimpiada Naţională de Biologie avem un premiu I. Este vorba de Adam L. Alexandru, elev în clasa a XI a la Colegiul „Emil Racoviţă”, care s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de biologie, iar în luna mai va parcurge un program de pregătire la Facultatea de Biologie a Universităţii „Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca.

La matematică avem mai mulţi elevi de excepţie, cinci dintre elevii ieşeni au obţinut medalii de aur, iar unul s-a calificat la Olimpiada Balcanică de Matematică. Este vorba de elevul Ovidiu Neculai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”. Elevii care au obţinut medalia de aur la această competiţie sunt: Dumitrescu Matei Pavel, Stoica George Ioan, Constantinescu Mălina Elena, Paşa Andrei şi Ovidiu Avădanei. Pe lângă aceste discipline, elevii ieşeni au mai obţinut premii de podium şi la Olimpiada de Limbă Franceză, unde Roxana Beşleagă, elevă în clasa a VIII-a de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a luat premiul I. Aceasta, alături de Elisa Roca, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţa“, au primit de asemenea câte un loc în Tabăra Francofonă de la Poiana Pinului dintre 17 şi 23 iulie.

La Olimpiada Naţională de Limba Rusă s-au obţinut trei premii I, câştigate de elevele  Corina Catrinescu, elevă în clasa a IX-a, şi Corina Gurulea, elevă în clasa a XI-a, de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi, şi de Irina Barabaş, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ Iaşi. Corina Gurulea s-a calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă Rusă, care se va desfăşura în luna septembrie, la Moscova. Un alt rezultat notabil s-a înregistrat la Olimpida Naţională de Pedagogie, unde elevii ieşeni, ca şi anul trecut, au obţinut cele mai importante locuri. Aceştia s-au clasat pe primele poziţii ale podiumului olimpiadei de pedagogie-psihologie pentru liceele şi colegiile pedagogice din toată ţara, faza naţională.

Maria-Laura Valeriu, din clasa a XI-a, a luat primul loc la disciplina Managementul clasei de elevi, aceasta având cea mai mare medie din concurs, 9,80, şi singura notă de zece acordată în tot concursul de unul dintre evaluatori. Camelia-Mihaela Coneschi, tot din clasa a XI-a, a obţinut locul al II-lea la aceeaşi disciplină, cu media 9,70. La clasa a XII-a, la Psihologia educaţiei, Dumitriţa-Daniela Grigoriu a luat locul I, având media 9,20. Alte premii I au mai fost obţinute şi la Olimpiadele de Religie Ortodoxă, Educaţie Tehnologică şi cea de Arte. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.