Elevii Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au redactat o continuare a romanului Mizerabilii de Victor Hugo
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Elevii Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au redactat o continuare a romanului Mizerabilii de Victor Hugo

GALERIE
liceu
  • liceu
- +

Cadre didactice și elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vor participa, în perioada 8-10 iunie 2021, la o serie de acțiuni, care se vor desfășura în mediul on-line și vor marca finalizarea  Proiectului Erasmus+ KA229- I Write Because I'm A Writer Too (Scriu Pentru Că Şi Eu Sunt Scriitor).

Proiectul s-a derulat în perioada 2018 – 2021, fiind un parteneriat strategic între instituţii educative din Turcia, Lituania, Polonia şi România. Obiectivul principal al proiectului l-a constituit atragerea elevilor în lumea fascinantă a cărţilor, relevarea impactului pozitiv al lecturii asupra performanţei şcolare şi încurajarea creativităţii prin redactarea unor texte care să reprezinte continuarea operei literare Mizerabilii de Victor Hugo.

Coordonatorul proiectului, instituţia şcolară Ataturk Ortakulu din Cayirova, Kocaeli, Turcia, este și gazda manifestărilor, ceilalţi parteneri și participanți fiind din Polonia şi Lituania, alături de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România.

Seria de evenimente va debuta cu acțiuni care vor pune în valoare creativitatea, entuziasmul și spontaneitatea  elevilor implicați. Aceștia își vor împărtăși impresiile, generate de colaborarea dintre instituțiile școlare în care își desfășoară activitatea, prin intermediul unor scrisori sau documentare despre țările participante. Programul va fi completat, în zilele următoare, de tururi virtuale ale unor muzee, case memoriale, biblioteci, precum Maison de Victor Hugo (Paris, Franța) sau Hammer Museum (Los Angeles, SUA), Biblioteca Națională a Franței și Biblioteca Națională a Turciei. Paginile Jurnalului de călătorie dedicat proiectului vor fi, de asemenea, răsfoite de elevii care le vor parcurge alături de cei prezenți, evocând personalități și descriind locuri, obiceiuri, atitudini. Seria de acțiuni va fi încheiată cu lansarea volumului constituit din variantele de continuare a romanului Mizerabilii de Victor Hugo, propuse de partenerii din cele patru ţări și redactate în limba engleză.

Printre participanții care au prezentat, pentru includerea în volum, variante apreciate datorită creativității, originalității și valențelor artistice sunt și elevii din clasele de gimnaziu ale Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Aceștia s-au implicat, pe parcursul celor trei ani, în derularea mai multor ateliere de lucru, în cadrul cărora și-au demonstrat atât creativitatea, cât și competențele digitale, au dovedit înțelegerea deplină a semnificațiilor romanului Mizerabilii de Victor Hugo, dar şi plăcerea de a citi și de a scrie.

Manifestările din cadrul Proiectului Erasmus+ KA 229 - I Write Because I'm A Writer Too, în  derularea cărora a fost implicat, în perioada 2018-2021, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, evidențiază rolul fundamental al lecturii în dezvoltarea personală a elevilor, prin extinderea orizontului cultural, contactul cu modele umane sau prin îmbunătățirea abilităților de comunicare, indispensabile integrării în societatea actuală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.