anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” promovează pacea ca valoare universală

GALERIE
Liceul Economic Virgil Madgearu
 • Liceul Economic Virgil Madgearu
- +

Elevii voluntari ai Clubului de Pace Act+ din Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi promovează pacea ca valoare universală în sânul comunităţii ieşene, împreună cu partenerii noştri, Asociaţia EuroDEMOS. Astfel, în data de 21 septembrie, când sărbătorim Ziua Internaţională a Păcii, membrii Clubului de pace Act+ vor fi implicaţi în mai multe activităţi pentru a celebra această zi. O primă activitate o constituie Marşul Păcii, prin intermediul căreia elevii noştri, îmbrăcaţi în tricouri albe cu însemnul Clubului, vor transmite comunităţii un mesaj cu privire la importanţa păcii şi a beneficiilor ei pentru o societate. Marşul Păcii va începe la ora 14.30 şi va avea ca punct de pornire corpul A al şcolii noastre, situat pe Str. Sfântul Andrei 70 şi se va desfăşura pe traseul Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt – Str. Costache Negri – Esplanada Costache Negri – Str. Elena Doamna.

Întrucât în cadrul Clubului de Pace Act+ din liceului am iniţiat proiectul „SINAGOGA MARE – mărturie a istoriei Iaşului multicultural”, care are drept obiective promovarea acestui element de patrimoniu important al identităţii multiculturale a oraşului nostru, dar şi a unor valori precum cunoaşterea şi valorizarea trecutului, interculturalitatea şi deschiderea spre diversitate şi respectul reciproc, Marşul Păcii se va încheia în Piaţa Prieteniei Româno-Israeliene din faţa Sinagogii Mari, în Târgu Cucului. Aici, elevii vor prezenta „Moment de Pace”, un moment prin care ne-am propus să sensibilizăm opinia publică în ceea ce priveste existenţa violenţei în şcoală şi în societate, precum şi necesitatea mobilizării tuturor pentru promovarea păcii şi a valorilor ei.

De asemenea, vom realiza şi o campanie de informare privind Sinagoga Mare, oferind pliante şi informaţii tuturor celor interesaţi, pentru a readuce în atenţia ieşenilor acest element de patrimoniu important şi mărturie pentru istoria multiculturală a oraşului nostru. Mai mult, vom prezenta şi o expoziţie de fotografie, intitulată „Iaşul multicultural”, în cadrul căreia accentul va fi pus pe Sinagoga Mare. În acest moment Sinagoga Mare se află în proces de restaurare în ceea ce priveşte obiectele din interior şi nu poate fi vizitată. De aceea, scopul nostru este cel de a pregăti comunitatea ieşeană pentru momentul redeschiderii ei, astfel încât ea să se bucure de atenţia cuvenită şi să fie inclusă în traseele turistice de explorare a oraşului nostru, şi să readucem în atenţie rolul important al Comunităţii Evreilor din Iaşi de-a lungul timpului în dezvoltarea oraşului nostru. Astfel, Clubul de Pace Act+ din cadrul Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, prin activităţile menite să celebreze Ziua Internaţională a Păcii, urmăreşte să transmită comunităţii ieşene şi nu numai mesajul său privind respectul şi preţuirea reciprocă, deschiderea spre celălalt, comuniunea, valorizarea patrimoniului nostru cultural, pe care fiecare dintre noi trebuie să le avem în vedere, pentru a acţiona în acest sens. Vă invităm să urmăriţi activitatea noastră, pentru a descoperi împreună Iaşul multicultural! Pagina noastră este: https://www.facebook.com/sinagoga.mare.iasi/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.