Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 01.12.2023

Advertorial

Elevii Scolii „Iacob Negruzzi” Trifesti in vizita la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi

GALERIE
sigla negruzziIMG_6026IMG_6027IMG_6035IMG_6037IMG_6055IMG_6063IMG_6108IMG_6122IMG_6127IMG_6131IMG_6134IMG_6144IMG_6155IMG_6167IMG_6177IMG_6196IMG_6200IMG_6206IMG_6238
 • sigla negruzzi
 • IMG_6026
 • IMG_6027
 • IMG_6035
 • IMG_6037
 • IMG_6055
 • IMG_6063
 • IMG_6108
 • IMG_6122
 • IMG_6127
 • IMG_6131
 • IMG_6134
 • IMG_6144
 • IMG_6155
 • IMG_6167
 • IMG_6177
 • IMG_6196
 • IMG_6200
 • IMG_6206
 • IMG_6238
- +

          La Colegiul „Costache Negruzzi" Iasi a fost organizat Proiectul Educational „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” in cadrul caruia un grup de elevi de la Scoala „Iacob Negruzzi” din Trifesti au avut posibilitatea de a patrunde, pentru o zi, in atomosfera de inalta tinuta intelectuala a Colegiului. 

            In activitatea desfasurata pe parcursul zilei de 27 iunie 2014 au fost implicati un numar de 16 elevi si doua cadre didactice de la Scoala „Iacob Negruzzi” Trifesti si 15 elevi si 7 cadre didactice ale Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi.

             Elevii au fost intampinati cu caldura de catre elevii si profesorii Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi, asistand la o prezentare a scolii si a proiectelor in care aceasta este implicata, si au primit, totodata, din partea gazdelor, carti din recomadarile de lectura specifice varstei. In cadrul proiectului, elevii au participat la o demonstratie in laboratorul informatic Smart Classroom, precum si la sesiuni experimentale in laboratoarele de fizica si chimie ale Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi.
 
             In partea a doua a zilei, elevii au vizitat o serie de obiective cultural-educative printre care Universitatea “Al. I. Cuza” (Sala Pașilor Pierduți), Muzeul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Casa memoriala “M. Kogălniceanu” si Muzeul „Poni-Cernătescu”.
 
             Proiectul „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri”este initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si oferă elevilor oportunitatea de a vizita si de a-și completa cunoștințele despre obiectivele culturale ale orașului Iași, dar și de a cunoaste mai bine institutiile scolare iesene. Totodata, proiectul are ca obiectiv inițierea unor strategii educaționale complementare pentru elevii din mediul rural, dezvoltarea comunicării între elevi și spiritului de echipa în vederea realizării activităților propuse. 
 
            Prin amploarea desfasurarii, multitudinea factorilor educativi si emotionali implicati precum si prin mentinerea unor legaturi devenite deja traditionale intre Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi si Scoala „Iacob Negruzzi” Trifesti, proiectul „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” contribuie atat la dezvoltarea unor bune practici educationale, cat si la relevarea rolului important pe care scoala il are in comunitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

  Intrebarea zilei

  Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

  vezi raspunsuri