Elevii Scolii „Iacob Negruzzi” Trifesti in vizita la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Advertorial

Elevii Scolii „Iacob Negruzzi” Trifesti in vizita la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi

GALERIE
sigla negruzziIMG_6026IMG_6027IMG_6035IMG_6037IMG_6055IMG_6063IMG_6108IMG_6122IMG_6127IMG_6131IMG_6134IMG_6144IMG_6155IMG_6167IMG_6177IMG_6196IMG_6200IMG_6206IMG_6238
 • sigla negruzzi
 • IMG_6026
 • IMG_6027
 • IMG_6035
 • IMG_6037
 • IMG_6055
 • IMG_6063
 • IMG_6108
 • IMG_6122
 • IMG_6127
 • IMG_6131
 • IMG_6134
 • IMG_6144
 • IMG_6155
 • IMG_6167
 • IMG_6177
 • IMG_6196
 • IMG_6200
 • IMG_6206
 • IMG_6238
- +

          La Colegiul „Costache Negruzzi" Iasi a fost organizat Proiectul Educational „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” in cadrul caruia un grup de elevi de la Scoala „Iacob Negruzzi” din Trifesti au avut posibilitatea de a patrunde, pentru o zi, in atomosfera de inalta tinuta intelectuala a Colegiului. 

            In activitatea desfasurata pe parcursul zilei de 27 iunie 2014 au fost implicati un numar de 16 elevi si doua cadre didactice de la Scoala „Iacob Negruzzi” Trifesti si 15 elevi si 7 cadre didactice ale Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi.

             Elevii au fost intampinati cu caldura de catre elevii si profesorii Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi, asistand la o prezentare a scolii si a proiectelor in care aceasta este implicata, si au primit, totodata, din partea gazdelor, carti din recomadarile de lectura specifice varstei. In cadrul proiectului, elevii au participat la o demonstratie in laboratorul informatic Smart Classroom, precum si la sesiuni experimentale in laboratoarele de fizica si chimie ale Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi.
 
             In partea a doua a zilei, elevii au vizitat o serie de obiective cultural-educative printre care Universitatea “Al. I. Cuza” (Sala Pașilor Pierduți), Muzeul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Casa memoriala “M. Kogălniceanu” si Muzeul „Poni-Cernătescu”.
 
             Proiectul „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri”este initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si oferă elevilor oportunitatea de a vizita si de a-și completa cunoștințele despre obiectivele culturale ale orașului Iași, dar și de a cunoaste mai bine institutiile scolare iesene. Totodata, proiectul are ca obiectiv inițierea unor strategii educaționale complementare pentru elevii din mediul rural, dezvoltarea comunicării între elevi și spiritului de echipa în vederea realizării activităților propuse. 
 
            Prin amploarea desfasurarii, multitudinea factorilor educativi si emotionali implicati precum si prin mentinerea unor legaturi devenite deja traditionale intre Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi si Scoala „Iacob Negruzzi” Trifesti, proiectul „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” contribuie atat la dezvoltarea unor bune practici educationale, cat si la relevarea rolului important pe care scoala il are in comunitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.