anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Advertorial

Elevii Scolii „Iacob Negruzzi” Trifesti in vizita la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iasi

GALERIE
sigla negruzziIMG_6026IMG_6027IMG_6035IMG_6037IMG_6055IMG_6063IMG_6108IMG_6122IMG_6127IMG_6131IMG_6134IMG_6144IMG_6155IMG_6167IMG_6177IMG_6196IMG_6200IMG_6206IMG_6238
 • sigla negruzzi
 • IMG_6026
 • IMG_6027
 • IMG_6035
 • IMG_6037
 • IMG_6055
 • IMG_6063
 • IMG_6108
 • IMG_6122
 • IMG_6127
 • IMG_6131
 • IMG_6134
 • IMG_6144
 • IMG_6155
 • IMG_6167
 • IMG_6177
 • IMG_6196
 • IMG_6200
 • IMG_6206
 • IMG_6238
- +

          La Colegiul „Costache Negruzzi" Iasi a fost organizat Proiectul Educational „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” in cadrul caruia un grup de elevi de la Scoala „Iacob Negruzzi” din Trifesti au avut posibilitatea de a patrunde, pentru o zi, in atomosfera de inalta tinuta intelectuala a Colegiului. 

            In activitatea desfasurata pe parcursul zilei de 27 iunie 2014 au fost implicati un numar de 16 elevi si doua cadre didactice de la Scoala „Iacob Negruzzi” Trifesti si 15 elevi si 7 cadre didactice ale Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi.

             Elevii au fost intampinati cu caldura de catre elevii si profesorii Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi, asistand la o prezentare a scolii si a proiectelor in care aceasta este implicata, si au primit, totodata, din partea gazdelor, carti din recomadarile de lectura specifice varstei. In cadrul proiectului, elevii au participat la o demonstratie in laboratorul informatic Smart Classroom, precum si la sesiuni experimentale in laboratoarele de fizica si chimie ale Colegiului „Costache Negruzzi” Iasi.
 
             In partea a doua a zilei, elevii au vizitat o serie de obiective cultural-educative printre care Universitatea “Al. I. Cuza” (Sala Pașilor Pierduți), Muzeul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Casa memoriala “M. Kogălniceanu” si Muzeul „Poni-Cernătescu”.
 
             Proiectul „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri”este initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si oferă elevilor oportunitatea de a vizita si de a-și completa cunoștințele despre obiectivele culturale ale orașului Iași, dar și de a cunoaste mai bine institutiile scolare iesene. Totodata, proiectul are ca obiectiv inițierea unor strategii educaționale complementare pentru elevii din mediul rural, dezvoltarea comunicării între elevi și spiritului de echipa în vederea realizării activităților propuse. 
 
            Prin amploarea desfasurarii, multitudinea factorilor educativi si emotionali implicati precum si prin mentinerea unor legaturi devenite deja traditionale intre Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi si Scoala „Iacob Negruzzi” Trifesti, proiectul „Pasi de copil in Iasii marilor zidiri” contribuie atat la dezvoltarea unor bune practici educationale, cat si la relevarea rolului important pe care scoala il are in comunitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Magie

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.