Elevii și profesorii ieșeni pot accesa mai ușor platformele pentru învățare on line, apelând la ABC Ghiduri rapide
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Elevii și profesorii ieșeni pot accesa mai ușor platformele pentru învățare on line, apelând la ABC Ghiduri rapide

GALERIE
ISJ
  • ISJ
- +

În contextul întreruperii cursurilor pe fondul crizei epidemiologice, toate sistemele de educație traversează o etapă în care activitatea profesorului din sala de clasă, s-a transformat în activitate online, iar pentru mulți acest lucru a devenit o reală provocare. 

Abilitarea profesorilor pentru utilizarea platformelor informatice este o necesitate și o urgență a sistemului de educație. În acest sens,  Inspectoratul  Școlar Județean Iași, prin inspectorul școlar pentru informatică, prof. Emanuela Tatiana Pădurariu, a acordat sprijin, încă de la începutul suspendării activității didactice directe din sălile de curs, atât cadrelor didactice, cât și elevilor, ceea ce a condus la realizarea unor ghiduri de utilizare a diferitelor aplicații necesare bunei desfășurări a activității de predare-învățare-evaluare online. 
 
Ghidurile conturate sub denumirea ABC Ghid rapid sunt destinate familiarizării utilizatorilor cu aplicațiile: Webex, Google Classroom, Microsoft Teams, Zoom, Adservio.
 
Aceste ghiduri se adresează elevilor și profesorilor, în egală măsură, cu scopul încurajării continuării studiului, al dezvoltării individuale și al valorificării acestei perioade, într-un mod constructiv.
 
Fiecare ghid este ușor de parcurs, oferind soluții care conduc la o implementare și utilizare imediată a aplicației prezentate, atât pe laptop/calculator, cât și pe telefon mobil/tableta. 
 
Structura ghidurilor este unitară, având în vedere atât argumentele didactice pentru profesori: instalarea aplicației, crearea unui cont, conectarea la cont, planificarea - pregătirea - desfășurarea unei lecții sau a unei conferințe, soluții de organizare a întregii unități școlare sau a activității didactice, cât și pentru elevi, fiind permanent îndrumați pentru a realiza conectarea la aplicație sau pentru a consulta materialele didactice ale lecțiilor din clasele virtuale, în spațiul alocat disciplinei de studiu. Comunicarea elev-părinte-cadru didactic, notarea elevilor sunt alte aspecte vizate de conținuturile ghidurilor, în funcție de structura platformelor prezentate. 
 
Invităm pe toți cei interesați (elevi, profesori, părinți) de accesarea facilă a platformelor  utilizate în învățarea on line să consulte cele cinci ghiduri realizate sub coordonarea I.S.J. Iași. Diversitatea suporturilor educaționale realizate, instrumente care pot contribui la succesul învățării, încurajează deopotrivă pe elevi și pe profesori, indiferent de disciplina de studiu, să utilizeze aceste resurse pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Acestea sunt puse la dispoziție pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași, la adresele: 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.