Elevii vor să vină la USAMV să planteze pomi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii vor să vină la USAMV să planteze pomi

GALERIE
elevi-plantat-usamv (1)elevi-plantat-usamv (2)
  • elevi-plantat-usamv (1)
  • elevi-plantat-usamv (2)
- +

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a anunţat că a deschis canale de comunicare cu unităţile şcolare prin care spune că este dispusă să organizeze activităţi în aer liber pentru şcolari şi preşcolari.

Practic, aceştia vor putea beneficia de posibilitatea de a vizita Staţiunea Didactică „Ferma Adamachi” unde, pe o suprafaţă de aproape 30 de hectare, elevii vor putea vizita plantaţiile de pomi fructiferi, viţă de vie, serele legumicole, pot să vadă cum se prelevează probele de sol cu ajutorul ATV-urilor şi vor putea să urmească cercetările realizate în cadrul serilor floricole.

„De asemenea, copiii au posibilitatea să înveţe despre legume, să planteze răsaduri, să viziteze serele didactice, livezile şi plantaţiile de viţă de vie din Ferma «Vasile Adamachi». Precizăm că solicitările din partea unităţilor de învăţământ din Iaşi au apărut deja, una dintre cele mai interesante fiind reprezentată de dorinţa elevilor de a planta pomi fructiferi”, au precizat reprezentanţii universităţii.

USAMV Iaşi va organiza „Zilele Porţilor Deschise” pe 28 şi 29 aprilie, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenţi ai USAMV Iaşi. Tinerii vor avea astfel posibilitatea vizionării de clipuri cu locaţiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, dar şi a spitalului veterinar, a camerelor de cămin, a cantinei şi a bazei sportive.

„De asemenea, cei care doresc vor avea posibilitatea de a beneficia de asistenţă online cu întrebări şi răspunsuri live de la studenţi şi profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să îşi poată creiona, din online, o idee despre cum va arată viaţa de student la USAMV Iaşi, condiţiile de studiu, de cazare, dar şi de practică”, au mai spus reprezentanţii USAMV.

Evenimentele sunt organizate împreună cu Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari, iar participarea la toate activităţile este gratuită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.