anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

Elodia de Neamt: barbat arestat pentru uciderea sotiei, desi nu s-a gasit cadavrul

GALERIE
Costel Narcis Ţuţuianu
  • Costel Narcis Ţuţuianu
- +

 Un bărbat din judeţul Neamţ a fost arestat preventiv, luni, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, la propunerea procurorilor Parchetului General, el fiind acuzat că şi-a ucis fosta soţie, deşi cadavrul acesteia nu a fost găsit, după un an şi jumătate de la dispariţie.

Costel Narcis Ţuţuianu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PIICJ) pentru omor calificat, profanare de morminte, furt calificat, fals în declaraţii şi dare de mită.

Bărbatul este acuzat de procurori că şi-a ucis fosta soţie (Ramonei Pruteanu - 24 de ani), deşi corpul acesteia încă nu a fost găsit.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de Parchetul General, la 24 ianuarie 2012, mama Ramonei Pruteanu a anunţat că tânăra a dispărut cu două zile înainte.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că victima a fost văzută ultima oară de mai mulţi martori, în seara de 22 ianuarie 2012, în jurul orei 18:30, pe podul pietonal care asigura accesul din Drumul Judeţean Bicaz - Lacul Roşu în satul Poiana, comuna Taşca, judeţul Neamţ. Atunci, doi colegi au condus-o cu maşina de la serviciu spre casă, lăsând-o la aproximativ 200 de metri de locuinţă.

"Înainte de plecarea de la locul de muncă, dar şi pe traseul spre domiciliu, victima a păstrat contact telefonic permanent cu mama sa", se arată într-un comunicat al PIICJ.

Ramona Pruteanu are un copil minor, iar începând din 2008 a convieţuit cu un Costel Narcis Ţuţuianu la domiciliul părinţilor ei. La începutul lui 2009, cei doi s-au căsătorit, iar în cursul anului 2011 au divorţat, "procedură care atrage şi partajarea bunurilor comune, cel mai important fiind o casă de locuit", se precizează unui comunicat al Poliţiei Române.

"Probatoriul administrat a mai relevat că relaţia dintre inculpat şi victimă era, în ultimul timp, tensionată, ca urmare a discuţiilor în contradictoriu purtate cu privire la partajarea unui imobil construit de cei doi soţi în timpul căsătoriei. De altfel, pentru a preîntâmpina partajarea imobilului, în luna mai 2011, inculpatul Ţuţuianu Costel Narcis a vândut mamei sale, anterior desfacerii căsătoriei, imobilul în cauză, declarând în fals în faţa notarului că este necăsătorit, deşi căsătoria a fost desfăcută câteva luni mai târziu, respectiv în luna noiembrie 2011", se mai arată în comunicatul PIICJ.

Potrivit documentului citat, de la data sesizării dispariţiei, în cauză au fost efectuate cercetări care au dus la eliminarea unor persoane din cercul de suspecţi şi la înlăturarea unor variante de anchetă constând în dispariţia voluntară a victimei, decesul accidental cu cadavru nedescoperit, traficarea victimei etc.

Poliţiştii au căutat corpului victimei pe arii extinse, prin metode diverse, însă nu l-au găsit.

Din datele rezultate din anchetă, spun poliţiştii, au rezultat indicii că tânăra nu ar fi părăsit de bună voie copilul pe care îl avea în îngrijire, fapt care, coroborat şi cu celelalte mijloace de probă ştiinţifice, a condus la concluzia că aceasta nu mai este în viaţă.

Încă de la început, suspect de comiterea faptei a fost Narcis Costel Ţuţuianu, fostul soţ al victimei, care, în februarie 2012, a fost testat la poligraf şi a manifestat "modificări ale stresului emoţional corespunzătoare comportamentului simulat", susţin anchetatorii.

Potrivit PIICJ, inculpatul, după ce expertul criminalist i-a adus la cunoştinţă concluziile constatării tehnico-ştiinţifice, i-a promis acestuia o sumă de bani expertului, pentru a consemna în raport scris concluzii contrare celor rezultate din testare.

Anchetatorii au mai stabilit şi că, în mai 2012, Ţuţuianu a amanetat o brăţară din aur aparţinând victimei, bijuterie recunoscută de persoanele din anturajul acesteia, care au confirmat faptul că aceasta era purtată permanent, inclusiv în seara dispariţiei.

Dosarul a fost preluat în ianuarie 2013, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PIICJ.

Cazul este asemănător cu cel al Elodiei Ghinescu - avocata dispărută de acasă la sfârşitul lui august 2007. Soţul acesteia, Cristian Cioacă, pe atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei, cu Cioacă drept principal suspect, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, la două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov, au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru omor calificat şi profanare de morminte. El se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.