Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de Presă

Elogiul excelenței, „Negruzzi” 2021

GALERIE
Premiere primarie 3Premiere primarie 4
  • Premiere primarie 3
  • Premiere primarie 4
- +

O tradiție emoționantă de premiere a performanțelor școlii ieșene, începută încă din anul 2012, a continuat și astăzi, în ambianța solemnă a Primăriei Municipiului Iași, într-un parteneriat educațional cu Inspectoratul Școlar al Județului Iași. 

„ Absolvenții de nota 10, fie la finalizarea anilor de liceu, fie la sfârșit de gimnaziu, elevii străluciți care au depașit cu media 10 examenul de evaluare națională și bacalaureatul au fost apreciați de comunitatea ieșeană, au primit coronițe simbolice pentru succesele lor, dar și  premii, diplome, cărți, flori, tablete electronice, în decorul elegant și somptuos, cu linii neoclasice, de secol XVIII, al Palatului Roznovanu. 
  Am asistat la o ceremonie cu fast și respect pentru elevi și profesori, negruzziștii au fost pe podium, după cum școala s-a clasat in topuri naționale, în ierarhii care evaluează performanțele la examene naționale, la concursuri și olimpiade naționale și internaționale sau în zona proiectelor europene și a inițiativelor educaționale creative”,
subliniază directorul Colegiului „C. Negruzzi”, prof. dr. Camelia Gavrilă.

    Felicitări și aprecieri depline se cuvin elevilor Lascăr Robert, Lefter Amalia și Vârlam Andra-Maria, din clasa a VIII-a, mentori – prof.dr. Mihaela Doboș și prof. Adrian  Zanoschi, diriginte – prof.dr. Elvira Rotundu! 

   „Examenul maturității”, dificil și complex, bacalaureatul, a adus în prim plan pe Lazăr Ilinca și Răileanu Iustina-Mădălina, eleve din clasa a XII D, diriginte – prof. dr. Anca Voicu, profesori coordonatori – Bianca- Alina Burciu, Carmen Tomescu, Florin Iancu.

 Prof. dr. Mihaela Doboș:  “Având șansa de a fi profesor în Colegiul Național „C. Negruzzi”, am coordonat în fiecare an elevi care au obținut media 10 la examenele naționale, însă parcă niciodată bucuria rezultatului lor nu a fost atât de mare ca acum, în 2021, când trei din cei șapte elevi zeciști ai județului Iași m-au avut la catedră în anii de gimnaziu, alături de colegul meu de matematică, profesorul Adrian Zanoschi. Cred că motivele sunt un amestec de „rațiune și simțire”: am biruit cu toții un subiect dificil și absolut nou la nivel conceptual, am finalizat un ciclu de școlaritate după o programă care nu seamănă cu cea anterioară, am reușit să suplinim absența, întârzierea și uneori precaritatea științifică a manualelor, am inventat prin forțele noastre – în multe săptămâni de ore on-line - o nouă școală și o nouă oră de română. Am reușit împreună, copii, profesori și părinți, să transformăm un „gol” într-un „plin” care, sunt sigură, va rodi vieți frumoase și cariere strălucite.”


   
  Sunt reușite ale elevilor și profesorilor, sunt împliniri  care ne bucură, completate de încă 98 de medii generale între 9 și 9,99 la evaluarea națională, de 27 de note de 10 la matematică, după cum și exemenul de bacalaureat consemnează 113 medii între 9 și 9.99, 15 note de 10 la limba română, 10 la matematică, 15 la istorie, 12 – la biologie, 10 la chimie, 12 la informatică etc.

   Un corolar de succese care înseamnă efort, pasiune, inteligență, dorință de cunoaștere, din partea elevilor, dar și susținere, implicare, dragoste și responsabilitate dovedite de parinți. 

   “Este onorant și provocator să lucrezi cu elevi atât de studioși, de pasionați de literatură, de istorie, de subtilitățile limbilor străine! Ca diriginte, relațiile sufletești, afective sunt și mai profunde, observi evoluția, maturizarea tinerilor, trecerea lor prin vârste și etape, deseori contrastante, vezi cum se conturează  vocații și idealuri, revolte și interogații, este o întreagă aventură pedagogică din care toți ieșim cu amintiri, emoții și experiențe de neșters.”, apreciază nostalgic prof.dr. Anca Voicu.

   Colegiul „C. Negruzzi” își păstrează „ tradițiile alese și opțiunile valorice, iar armonia dintre competența științifică a profesorilor, talentul lor didactic și pedagogic, dăruirea pentru școală și pentru ideea de educație, receptivitatea față de proiectele și sensurile lumii actuale sunt premise firești și certitudini ale succeselor si ale evoluției în timp, dincolo de vremuri, pandemii și contexte imprevizibile...” (prof.dr. Camelia Gavrilă).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri