anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Elon Musk a întrebat pe Twitter dacă trebuie să vândă 10% din acţiunile la Tesla

GALERIE
Elon Musk
 • Elon Musk
- +

Elon Musk i-a întrebat, sâmbătă, pe cei 62 de milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile sale la compania Tesla şi a asigurat că va ţine cont de decizia lor.

Patronul Tesla pare că are o nouă propunere din partea democraţilor, care ar dori să-i taxeze mai mult pe cei superbogaţi, în general taxaţi doar la vânzare acţiunilor lor.  

„S-a vorbit mult în ultima periaodă de câştigurile nerealizate ca instrument de evitare a taxelor, propun deci să vând 10% din acţiunile mele la Tesla”, a scris Elon Musk în mesaj. „Sunteţi de acord?”, i-a întrebat el pe internauţi, propunându-le să voteze cu „da” sau „nu”. „Voi respecta rezultatele acestui sondaj, oricare ar fi concluzia”, a adăugat multimiliardarul. La ora 21.00 GMT, în jur de 55% dintre răspunsurile primite au fost „da”.

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deşinea la 30 iunie în jur de 17% din acţiunile în circulaţie la Tesla, care valorează în prezent 208,37 miliarde de dolari. De asemenea, antreprenorului i s-a acordat drept compensaţie un pachet mare de opţiuni de acţiuni şi acţiuni convertibile. Cu participaţiile sale la celelalte companii, Neuralink şi mai ales SpaceX, Elon Musk este teoretic cel ami bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari. 

„Reţineţi că nu iau salariu în numerar sau vreun bonus de nicăieri”, a subliniat Musk pe Twitter. „Am doar acţiuni. Pentur mine, singura modalitate de a plăti impozite este deci să vând acţiuni”, a adăugat el. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.