Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Elon Musk a oferit 43 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter. Nu este sigur că va putea cumpăra compania

GALERIE
Elon Musk
  • Elon Musk
- +

Elon Musk a oferit 43 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, dar la câteva ore de la apariţia informaţiei a spus că nu este sigur că va putea cumpăra compania de social media, transmite CNBC.

Musk a făcut declaraţiile la conferinţa TED2022 de la Vancouver, la doar câteva ore după ce a dezvăluit într-un document depus joi la autorităţile de reglementare că a oferit 54,20 dolari pe acţiune pentru a cumpăra platforma de socializare. Twitter a confirmat că a primit oferta, care evaluează acţiunile mult mai jos decât cei 70 de dolari pe unitate atinşi vara trecută, dar a spus că membrii consiliul său de administraţie trebuie să o analizeze.

Potrivit miliardarului, oferta este ”cea mai bună şi finală” a lui. Musk a spus că dacă va putea cumpăra compania şi să o retragă de la bursă, ar dori să menţină cât mai mulţi acţionari implicaţi, cât permite această structură. Chiar dacă, în calitate de cel mai bogat om din lume, a spus că ”şi-o permite din punct de vedere tehnic”, dar ”nu-mi pasă deloc de economie”.

Întrebat de Chris Anderson de la TED dacă existaă un ”Plan B”, dacă oferta sa actuală va fi respinsă, Musk a spus că ”există”. A refuzat să detalieze. În ciuda averii sale vaste, multe dintre activele lui Musk nu sunt lichide, lăsând unii analişti să se întrebe cum ar furniza el fondurile dacă oferta sa ar fi acceptată.

Anderson a întrebat dacă are ”finanţarea asigurată”, făcând aluzie la tweetul infam al lui Musk, când a spus că va retrage Tesla de la bursă, ceea ce l-a pus mai târziu în conflict cu Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a SUA. ”Am suficiente active. Pot să o fac dacă va fi posibil”, a spus Musk.

 El a adăugat, referindu-se la mesajul privat anterior al Tesla, ”finanţarea a fost de fapt asigurată”. Musk şi-a prezentat, de asemenea, viziunea pentru Twitter, dacă va reuşi să obţină controlul asupra companiei. ”Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el, asemănând Twitter cu ”o piaţă de facto a oraşului”.

El a recunoscut necesitatea unui anumit nivel de moderare a conţinutului, cum ar fi apelurile explicite la violenţă şi a spus că serviciul va trebui să respecte legile ţărilor în care operează. Dar, a spus el, şi-ar dori să vadă politicile şi algoritmul platformei să fie mult mai deschise şi mai accesibile, astfel încât oamenii să le poată critica şi să-şi exprime preocupările. El a spus că, dacă un tweet este modificat într-un fel, ar trebui să fie ataşate informaţii care să explice de ce.

Twitter ataşează deja linkuri către politicile sale atunci când elimină sau etichetează o postare care încalcă regulile sale. În general, Musk a spus că ”time-out-urile” sunt preferabile interdicţiilor permanente. El a spus că o altă prioritate ar fi eliminarea de pe platforma a ”roboţilor de spam şi înşelătorie”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri