Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Elon Musk afirmă că noile fabrici de automobile ale Tesla "pierd miliarde de dolari"

GALERIE
favrica-tesla
  • favrica-tesla
- +

Noi fabrici de automobile ale Tesla Inc. (TSLA.O) din Texas şi Berlin "pierd miliarde de dolari" în timp ce se străduiesc să crească producţia din cauza lipsei de baterii şi a problemelor portuare din China, a declarat directorul executiv Elon Musk, într-un interviu publicat miercuri, potrivit Reuters.

”Atât fabrica din Berlin, cât şi cea din Austin sunt nişte furnale gigantice de bani în acest moment. Este într-adevăr ca un răget uriaş, care este sunetul banilor în flăcări", a declarat Musk, într-un interviu divizat în trei părţi, ultima fiind publicată miercuri. 

Musk a declarat că fabrica Tesla din Texas produce un număr "minuscul" de maşini din cauza provocărilor legate de creşterea producţiei noilor sale baterii "4680" şi pentru că uneltele pentru fabricarea bateriilor sale convenţionale 2170 sunt "blocate în port în China". 

"Toate acestea se vor rezolva foarte repede, dar necesită multă atenţie", a spus el.

Musk a precizat că fabrica sa din Berlin se află într-o "poziţie puţin mai bună", deoarece a început cu utilizarea bateriilor tradiţionale 2170 pentru maşinile construite acolo.

Elon Musk a mai afirmat că opririle legate de COVID-19 din Shanghai "au fost foarte, foarte dificile". 

Oprirea a afectat producţia de automobile nu numai la fabrica Tesla din Shanghai, ci şi la fabrica sa din California, care foloseşte unele piese pentru vehicule fabricate în China, a spus el.  

Tesla plănuieşte să suspende cea mai mare parte a producţiei la uzina sa din Shanghai în primele două săptămâni din iulie pentru a lucra la o modernizare a sitului în vederea creşterii producţiei, potrivit unui memorandum intern consultat de Reuters.

"Ultimii doi ani au fost un coşmar absolut de întreruperi ale lanţului de aprovizionare, un lucru după altul, şi încă nu am ieşit din el", a mai clarat Musk.

Preocuparea covârşitoare a Tesla, a spus el, este "cum menţinem fabricile în funcţiune astfel încât să putem plăti oamenii şi să nu dăm faliment?".

Musk a declarat la începutul acestei luni că are o "senzaţie super proastă" în legătură cu economia şi că firma trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10% şi să "întrerupă toate angajările la nivel mondial".

La începutul acestei săptămâni, el a spus că o reducere de 10% a personalului salariat la Tesla va avea loc pe parcursul a trei luni. 

La începutul acestui an, Tesla a început producţia la fabricile din Berlin şi Texas, ambele fiind esenţiale pentru ambiţiile de creştere ale celui mai important producător de automobile electrice.

Musk a declarat că se aşteaptă ca Tesla să înceapă producţia camionetelor sale electrice Cybertruck, care a fost amânată, la mijlocul anului 2023.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri