anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Elon Musk păgubit de rachete antigrindină lansate din România!

GALERIE
Patratel VINERI, 10 iulie 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 10 iulie 2020 - 1
- +

* Fenomenele meteo extreme diverse din ultima perioadă au produs efecte la fel de extreme şi de diverse. De exemplu, prin frumoasa localitate Consumatori a trecut cu vuiet mare o viitură înspumată, de la munte; din fericire, localnicii n-au fost afectaţi şi nici măcar n-au simţit-o, bufetul comunal aflându-se în vârf de deal, unde nu ajunge apa. După viitură, peste localitate a bătut grindina, cu bulgări de gheaţă mari, cât un ou de pasăre (la faza asta, sătenii nu s-au pus de acord: unii au spus că de găină, în timp ce alţii au insistat că erau cât un ou de bibilică ori chiar de pasăre Phoenix!); cei mai mulţi localnici s-au bucurat de bucăţile de gheaţă, pe care le-au adunat de pe jos şi le-au băgat în frapiere, să le răcească sticlele! Văzând că totul e alb pe câmp, pe dealuri, nenumăraţi copii au crezut că a venit iarna pe uliţă şi şi-au scos săniuţele, iar patru dintre ei chiar au încercat să meargă cu uratul. Gospodarul Anton Clăbuc, care  a văzut şi el pe geam întinderea albă şi rece, şi-a tăiat porcul.

* Localnicii din multe alte zone, care aveau deja gheaţă pentru răcit berile, au vrut să evite grindina, motiv pentru care au folosit de-acum vestitele rachete antigrindină; din câte povestesc nişte săteni din Puturoşi, rachetele lansate de ei i-au făcut pagubă lui Elon Musk, pe care l-au lăsat mai sărac cu vreo cinci sateliţi. Sigur este că un cioban aflat cu oile pe un deal din apropiere jură că la nunta sa a căzut o stea sau aşa ceva, rămânând şi el mai sărac cu câteva oi, un berbec şi un măgar.

* Temperaturile din ultima perioadă au fost atât de mari, încât unii reporteri de pe la diverse televiziuni au fost puşi, ca în fiecare an, să arate în direct cum pot prăji ouă pe capota încinsă de soare a unei maşini. Doi săteni din Mahmuri, enervaţi de ştirea asta fumată, s-au filmat cu telefoanele în timp ce făceau rachiu cu căzănelele puse pe capota unui autoturism Dacia 1300 din 1977; filmul a devenit viral pe Internet.

* Avem informaţii şi de pe litoral: tot mai mulţi turişti aflaţi la mare, în staţiuni, preferă să-şi păstreze măştile la nas şi gură chiar şi atunci când stau la plajă, pe cearşaf sau pe saltea, cu faţa în sus: "Da, aşa este, ne bronzăm cu urmă de la mască, însă asta nu-i chiar atât de important, e mai bine să stăm pe plajă în siguranţă, să nu păţim ce au păţit, alaltăieri, nişte turişti care, tot aşa, stăteau la soare cu feţele în sus, dar fără măşti, când pe deasupra lor au trecut zeci de pescăruşi cu probleme digestive!", ne-a spus un domn de pe plajă cu mască pe faţă şi bască pe cap, trasă bine peste urechi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Ovidiu MINEA

Poli - foarte bună în culise, slabă pe teren!

Cocoşată în continuare de datorii, fără surse de finanţare clare, cu foarte puţini jucători decenţi sub contract şi cu mulţi salariaţi care consumă degeaba banii clubului, Poli poate cădea oricând în abis dacă nu schimbă radical modul de lucru.

Filmuletul zilei

opinii

Aplicaţii injurioase

Codrin Liviu CUȚITARU

Aplicaţii injurioase

Maşina se supărase că recalcitrantul conducător auto nu-i respectase instrucţiunile şi a decis să-l ejecteze. Martorii incidentului povesteau că Etonel înjura de mama focului din copac, în timp ce vehiculul îi imputa ca un apucat: „Dobitocule, când spun să mergi la dreapta, păi să mergi la dreapta, tu-ţi iezii mă-ti de pamblicar!”

Despre activitatea bancară

Alin ANDRIEȘ

Despre activitatea bancară

În ultimul deceniu, atât în România, cât şi în alte ţări, băncile sunt printre cele mai blamate instituţii. Acestea sunt acuzate, de multe ori pe bună dreptate, că sunt interesate doar de obţinerea unui profit cât mai ridicat şi că profită de puterea de piaţă, dar mai ales că sunt lipsite de etică şi responsabilitate socială. 

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

pulspulspuls

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Politichie şi poveşti cu teancuri de coco ascunse printre panseluţe şi zarnacadele

Ehehei, apăi, dragi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe, dacă tot a venit vremea dezvăluirilor din lumea cea ascunsă a manevrelor cu otorizaţii de milioane de coco din târg, haideţi să vă mai spunem niscai chestiuni mai vechi, ţinute la beci până acuma, ca să capete buchet şi arome specifice, ştiţi voi de care. 

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.