Embolizarea anevrismului splenic: premieră medicală la Spitalul Arcadia (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Embolizarea anevrismului splenic: premieră medicală la Spitalul Arcadia (P)

GALERIE
creteanu_arcadia
  • creteanu_arcadia
- +

Anevrismul este o dilatare anormală a unui vas de sânge. Poate apărea la orice nivel, cele mai frecvente tipuri de anevrism fiind cele aortice, iliace și splenice. Cauzele de apariție ale anevrismelor nu sunt cunoscute în totalitate, dar printre factorii de risc pot fi menționați hipertensiunea, fumatul, hipercolesterolemia, defectele genetice ale peretelui vascular și afecţiunile metabolice.

Anevrismul arterei splenice este mai frecvent la femeile și persoanele în vârstă și este o afecțiune cu prevalență destul de redusă, dar cu un risc vital major.

În general afecțiunea nu are simptome și este detectată la controalele de rutină. Așa s-a întâmplat și în cazul pacientei în vârstă de 40 de ani care, la un control de medicină internă de rutină, a fost examinată de Dr. Constantin Rusu, medic specialist Medicină internă, care a observat o formațiune anevrismală la nivelul arterei splenice. Principala complicație a anevrismului este posibilitatea ruperii acestuia, fenomen care se poate întâmpla oricând, fără niciun avertisment, și care poate determina o hemoragie internă. Diagnosticul de certitudine a fost stabilit cu ajutorul investigațiilor imagistice complementare – computer tomograf și rezonanță magnetică – în cadrul Rețelei Medicale Arcadia.

Embolizarea anevrismului splenic: caz medical rar, cu risc vital major, tratat cu succes la Arcadia

Pentru pacienta Arcadia, metodă de tratament recomandă a fost embolizarea arterei splenice, care are ca scop excluderea din circulație a formațiunii anevrismale și reducerea riscului de hemoragie.

Dr. Mihai Crețeanu jr., medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, supraspecializat în Radiologie Intervențională: „Embolizarea este o metodă modernă, minim invazivă și non-chirurgicală, cu multiple avantaje. În cazul pacientei diagnosticată cu anevrism splenic, embolizarea a fost metoda indicată de tratament. Procedura a durat o oră, disconfortul a fost minim, durata de spitalizare a fost scurtă (1 zi), iar durerea postoperatorie a fost absentă.”

Procedură minim invazivă, embolizarea anevrismului arterei splenice a avut loc în siguranță în Spitalul Arcadia, în sala de angiografie, și a fost realizată de Dr. Mihai Crețeanu jr., medic primar Radiologie și Imagistică Medicală. Procedura a fost efectuată cu anestezie locală, prin abord brahial stâng și a permis recuperarea rapidă a pacientei.

Radiologia intervențională se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul minim-invaziv în cazul afecțiunilor vasculare și non-vasculare neurologice, ginecologice, urologice și oncologice.

În Spitalul Arcadia, pacienții beneficiază de cele mai bune condiții și tehnologii disponibile, care pun în valoare performanța și expertiza medicilor în realizarea intervențiilor moderne, minim invazive. Sistemul integrat de servicii medicale Arcadia (Centre Medicale, Centre de Imagistică, Spital) oferă premisele complete pentru diagnostic, tratament și recuperare rapidă a pacienților.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.