anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Emilia Şercan, despre ministrul Educaţiei: Eu cred sincer că dumnealui a încercat să legifereze în interes propriu

GALERIE
Emilia_Şercan
 • Emilia_Şercan
- +

Emilia Şercan, cea care a ieşit săptămâna aceasta cu devăluiri privind un posibil plagiat al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că ea crede sincer că acesta a încercat să legifereze în interes propriu. Şercan a mai spus că nu se aştepta ca ministrul Educaţiei să dea un astfel de răspuns la acuzaţiile de plagiat pentru că, spune ea, nu are niciun fel de argument pe care să îl aducă în legătură cu această situaţie.

”Eu am spus clar, nu se poate să nu faci o legătură între încercările domniei sale de a schimba, de a introduce de fapt în legislaţie aceste prevederi scandaloase şi nemainîntălnite în spaţiul academic international şi faptele domniei sale. Eu cred sincer că dumnealui a încercat să legifereze în interes propriu şi a încercat să introducă în lege o serie de prevederi care să îl exculpe de orice acuzaţie viitoare”, a spus Emila Şercan despre Sorin Cîmpeanu.

Ea a precizat că nu se aştepta ca ministrul Educaţiei să dea un astfel de răspuns la acuzaţiile de plagiat. ”Îl cunosc foarte bine pe domnul Cîmpeanu, ştiu foarte bine modalitatea în care domnia sa reacţionează şi ştiam că nu are niciun fel de argument pe care să îl aducă în legătură cu această situaţie”, a afirmat el.

Emilia Şercan a menţionat că Sorin Cămpeanu a iniţiat în primul său mandat acea schimbare a legislaţiei care a permis renunţarea la titlul de doctor. ”Iarăşi, lucrul acesta ne face unici în tot spaţiul international academic, şi nu numai că ne face unici, ne face de ruşine. Nicăieri în lumea asta, nici în ţările care sunt în curs de dezvoltare, despre care noi spunem că sunt sărace şi inapoiate nu au o astfel de prevedere revoltătoare în legislaţie şi nicăieri în lume nu poţi să renunţi la un titlu de cercetare, academic, dorindu-ţi să renunţi după ce ai muncit nişte ani. Este clar, domnia sa a introdus în legislaţie cu dedicaţie pentru Victor Ponta acea prevedere”, a arătat Emilia Şercan.

Şercan a mai spus că nicăieri în spaţiul academic internaţional plagiatul nu se prescrie. Potrivit PressOne, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV-B).

Jurnalista Emilia Şercan relatează că ministrul şi-a însuşit în mod fraudulos şi paternitatea creaţiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secţiuni din cursul universitar. ”Anul acesta, în calitate de ministru al Educaţiei şi promotor al Proiectului ”România Educată”, Sorin Cîmpeanu a promovat o lege prin care faptele sale din 2006 şi 2009 ar urma să fie considerate prescrise la trei ani de la comiterea lor, iar cele mai dure sancţiuni care i-ar putea fi aplicate pentru cele două abateri de la normele de etică şi integritate academică au fost eliminate, în totalitate, din lege”, scrie Emilia Şercan. Sorin Cîmpeanu a afirmat că aceste acuzaţii sunt încercări de a boca legile educaţiei aflate în dezbatere publică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.