Emma Răducanu se pregăteşte cu fostul antrenor al jucătoarei Johanna Konta

luni, 18 octombrie 2021, 09:27
2 MIN
 Emma Răducanu se pregăteşte cu fostul antrenor al jucătoarei Johanna Konta

Emma Răducanu, locul 24 WTA, câştigătoare a ultimei ediţii a US Open, se va pregăti în această săptămână cu spaniolul Esteban Carril, fostul antrenor al jucătoarei Johanna Konta, informează BBC.

Carril a jucat un rol foarte important în ascensiunea fostului număr 1 britanic din afara Top 100 WTA până în top 10 mondial. Despărţirea de Konta, produsă la sfârşitul anului 2016, a fost o mare surpriză, după ce jucătoarea s-a calificat în prima sa semifinală de Grand Slam, la Australian Open şi a câştigat primul ei trofeu WTA, la Stanford.

De atunci, Carril şi-a continuat legăturile cu tenisul britanic. El a lucrat pentru scurt timp la una dintre academiile naţionale ale federaţiei britanice din Stirling şi a colaborat cel mai recent cu jucătoarea Katie Swan, în vârstă de 22 de ani.

BBC scrie că Răducanu ar putea avea alte perioade de probă după cea cu Carril, în timp ce sporiva şi familia ei încearcă să identifice antrenorul potrivit care să o pregătească pentru Australian Open, din ianuarie.

Luna aceasta, presa britanică a anunţat că jucătoarea cu tată român şi mamă chineză este aproape de a perfecta o colaborare cu argentinianul Carlos Rodriguez, cel care a pregătit-o 15 ani pe Justine Henin, însă surse din anturajul fostei jucătoare belgiene au negat informaţia.

La scurt timp după ce a câştigat US Open, luna trecută, sportiva de 18 ani s-a despărţit de antrenorul care a îndrumat-o către primul titlu major din carieră, Andrew Richardson. La turneul de la Indian Wells, la care a fost eliminată de numărul 100 mondial Aliaksandra Sasnovici, în turul al doilea, în care a fost acceptată direct, Răducanu a lucrat cu Jeremy Bates, antrenor în cadrul Federaţiei Briatnice de Tenis.

Înainte de a juca la Indian Wells, Răducanu afirma că nu se grăbeşte să-şi angajeze un nou antrenor. "Până la urmă, eşti pe cont propriu şi trebuie să fii propriul tău antrenor pe teren, aşa că mă simt destul de confortabil. Voi aştepta şi voi încerca să găsesc persoana potrivită. Nu o să mă grăbesc deloc. Caut doar lucruri generale la un antrenor, cineva cu care să te înţelegi bine şi care te poate împinge înainte", a precizat sportiva de 18 ani.

Emma Răducanu şi-a anunţat prezenţa la Transylvania Open, turneu care va începe săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii