anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Emoticonul - folosit în practica medicală?

GALERIE
emoticoane-pacienti-medici
 • emoticoane-pacienti-medici
- +

Studenții pot studia acum emoji-ul ca parte a cursurilor de limbă, marketing, psihologie și chiar politică. Mai nou, se dorește introducerea acestuia și în comunicarea medic-pacient. King’s College London, Edinburgh și Cardiff sunt printre instituțiile de frunte care au inclus aceste simboluri în cursurile lor. 

Ar fi emoticoanele utile în practica medicală obișnuită? Într-un articol apărut în Jurnalul Asociației Medicale Americane, autorul principal, Dr. Shuhan He, sugerează ca ar fi indicat ca fiecare disciplină medicală să înceapă discuții despre crearea propriului set unic de emoticoane pentru adoptarea oficială și încorporarea în practica medicală de zi cu zi.

Potrivit autorilor articolului, nevoia de a asculta pacienții se află în centrul misiunii de zi cu zi a medicilor, iar utilizarea emoticoanelor ar fi o oportunitate excelentă de a duce comunicarea la un alt nivel. 

Emoticoanele ar putea fi deosebit de importante în tratarea copiilor cu abilități lingvistice în curs de dezvoltare, a persoanelor cu dizabilități care le afectează capacitatea de a comunica normal și a pacienților care vorbesc o altă limbă decât medicul.

Deși emoticoanele tind să fie asociate cu generațiile tinere, acestea au putere de standardizare, universalitate și familiaritate, iar dacă ar fi utilizate de medici și alți furnizori de servicii medicale, acestea ar putea reprezenta o modalitate nouă și extrem de eficientă de a comunica cu pacienții cu ajutorul imaginilor, afirmă oamenii de știință.

În situațiile medicale de urgență, în care timpul este critic, emoticoanele ar putea duce la o formă de comunicare mai eficientă, care ar putea facilita decizii clinice importante. Aceste simboluri grafice minuscule pe care le regăsim în prezent pe toate platformele digitale ar putea avea, de asemenea, utilitate ca adnotări la instrucțiunile de externare, care sunt adesea confuze, dacă nu de neînțeles pentru unii pacienți, mai spun cercetătorii.

În plus, creșterea recentă în popularitate a telemedicinei ar putea fi o oportunitate excelentă pentru utilizarea emoticoanelor. Platforma pe care pacienții discută cu medicii este văzută ca fiind deosebit de potrivită pentru ca pacienții să transmită medicilor informații vizuale care descriu, de exemplu intensitatea durerii pe care au experimentat-o pe o perioadă de mai multe zile, săptămâni sau luni și pentru ca medicii să o treacă în fișa medicală a fiecărui pacient pentru tratamentul în curs.

Echipa de cercetare care propune introducerea sistemului de emoticoane în practica medicală curentă își continuă cercetările pentru a înțelege mai bine modul în care emoji-ul ar putea ajuta pacienții și medicii să comunice simptome des întâlnite - cum ar fi mobilitatea, starea de spirit, durata și intensitatea durerii -, asociate cu diferite boli.

Concluzia autorilor este că, având în vedere că emoticoanele au devenit în ultimii ani o parte importantă din conversația globală, societățile medicale și organizațiile de medici ar trebui să le ia în serios. 

Autoritățile sanitare ar putea să stabilească ce emoticoane ar servi cel mai bine intereselor pacienților, să construiască un consens în jurul acurateței medicale a acestora, să obțină aprobarea de a fi utilizate prin intermediul organismului global de stabilire a standardelor și să lucreze la procesul de implementare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.