anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Advertorial

Emoții, speranțe și bucurii ale unui început pe drumul performanței (P)

GALERIE
camelia-gavrila2centru-excelenta-negruzzi-3centru-excelenta-negruzzi-2centru-excelenta-negruzzi-9centru-excelenta-negruzzi13centru-excelenta-negruzzi-6centru-excelenta-negruzzi-7centru-excelenta-negruzzi-5camelia-gavrila1carnet-performnegruzzi2centru-excelenta-negruzzi-8centru-excelenta-negruzzi11centru-excelenta-negruzzi-1
 • camelia-gavrila2
 • centru-excelenta-negruzzi-3
 • centru-excelenta-negruzzi-2
 • centru-excelenta-negruzzi-9
 • centru-excelenta-negruzzi13
 • centru-excelenta-negruzzi-6
 • centru-excelenta-negruzzi-7
 • centru-excelenta-negruzzi-5
 • camelia-gavrila1
 • carnet-performnegruzzi2
 • centru-excelenta-negruzzi-8
 • centru-excelenta-negruzzi11
 • centru-excelenta-negruzzi-1
- +

 “Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul…” Galileo Galilei

Consemnăm în cronica de evenimente semnificative ale Colegiului “C. Negruzzi” activitatea de marţi, 19 octombrie 2021, când a avut loc ceremonia de deschidere a Centrului de Excelență Negruzzi, prin cursurile de matematică derulate în cadrul Departamentului de Matematică - Științe, coordonat de profesorul Adrian Zanoschi.

După o importantă și riguroasă etapă de testare și evaluare a cunoștințelor, au fost selectați cei 100 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, care au dovedit talent și reale aptitudini pentru domeniul dificil și, în aceeași măsură, interesant al matematicii. Cele patru grupe de studiu au fost organizate, primele lecții au pregătit intrarea treptată a elevilor într-un univers al armoniei și al rațiunii, al exercițiului intelectual, al jocului logic. Profesori, elevi și părinți s-au regăsit în atmosfera Colegiului Negruzzi, au trăit emoția unei festivități care a încununat eforturile copiilor și a deschis porți de înțelegere a valorilor negruzziste. Astfel, toți invitații, indiferent de vârstă, au redescoperit valențele unei școli în care tradiția performanței, istoria nobilă de peste 126 de ani, reușitele absolvenților, competența profesorilor sunt repere care înseamnă continuitate, consecvență valorică, certitudine.
   
Pe parcursul acestui an, copiii selectați vor beneficia de experiența științifică și de talentul didactic al profesorilor din Negruzzi, vor parcurge 24 de lecții și teme inedite, vor rezolva probleme interesante, evaluate și explicate cu atenție și metodă, toate adaptate vârstei, urmărind progresul, înțelegerea subtilităților matematice, antrenarea unor abilități de raționament științific.

Centrul este coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului, iar Departamentul de  matematică - științe va fi coordonat științific de profesorul Adrian Zanoschi.

Consultant învățământ primar – prof. Raluca Iarovoi

Secretar științific  - prof. dr. Ioana Anton  
                    
Echipa de profesori din Colegiul Negruzzi

Căpraru Irina, Anton Ioana, Precupanu Codrin, Baghiu Ciprian, Maxim Bogdan, Nechita Remus, Plugariu Andrei, Zanoschi Adrian

Profesori colaboratori din învățământul primar, pentru activități la clasa a IV-a - Iarovoi Raluca, Chirilă Laura, Savin Adriana, Andone Tudorina, Rus Mihaela, Vîlcu Gabriela, Bendescu Alina, iar pentru activități la clasa a III-a - Stifiuc Gabriela, Rotaru Ana, Caras Creola, Bendescu Marius, Hudisteanu Dominica, Solomon Cristina, Rusu Coca, Manolache Mimia, Palaga Daniela, Tudose Elena, Nechifor Doina, Blăjut Cristina, Gîtlan Nadia, Mihalache Nadia, Mustață Silvia, Cheptanariu Jenița, Balan Mona, Penu Iuliana, Doroșincă Cătălina, Dina Corina.

Un proiect ambițios prin care se creează punți de comunicare pedagogică între învățământul primar și cel gimnazial, între școli cu experiență și vocație științifică în antrenarea performanțelor înalte.Colegiul Negruzzi prețuiește valorile cunoașterii, ale studiului, oferind astfel oportunități de pregătire, forme variate de dezvoltare a creativității, de identificare a unor aptitudini deosebite în domenii științifice sau umaniste, atât pentru elevii școlii, cât și pentru cei implicați în proiectele noastre.” ( prof.dr. Camelia Gavrilă )

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.