anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Advertorial

Emoții, speranțe și bucurii ale unui început pe drumul performanței (P)

GALERIE
camelia-gavrila2centru-excelenta-negruzzi-3centru-excelenta-negruzzi-2centru-excelenta-negruzzi-9centru-excelenta-negruzzi13centru-excelenta-negruzzi-6centru-excelenta-negruzzi-7centru-excelenta-negruzzi-5camelia-gavrila1carnet-performnegruzzi2centru-excelenta-negruzzi-8centru-excelenta-negruzzi11centru-excelenta-negruzzi-1
  • camelia-gavrila2
  • centru-excelenta-negruzzi-3
  • centru-excelenta-negruzzi-2
  • centru-excelenta-negruzzi-9
  • centru-excelenta-negruzzi13
  • centru-excelenta-negruzzi-6
  • centru-excelenta-negruzzi-7
  • centru-excelenta-negruzzi-5
  • camelia-gavrila1
  • carnet-performnegruzzi2
  • centru-excelenta-negruzzi-8
  • centru-excelenta-negruzzi11
  • centru-excelenta-negruzzi-1
- +

 “Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul…” Galileo Galilei

Consemnăm în cronica de evenimente semnificative ale Colegiului “C. Negruzzi” activitatea de marţi, 19 octombrie 2021, când a avut loc ceremonia de deschidere a Centrului de Excelență Negruzzi, prin cursurile de matematică derulate în cadrul Departamentului de Matematică - Științe, coordonat de profesorul Adrian Zanoschi.

După o importantă și riguroasă etapă de testare și evaluare a cunoștințelor, au fost selectați cei 100 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, care au dovedit talent și reale aptitudini pentru domeniul dificil și, în aceeași măsură, interesant al matematicii. Cele patru grupe de studiu au fost organizate, primele lecții au pregătit intrarea treptată a elevilor într-un univers al armoniei și al rațiunii, al exercițiului intelectual, al jocului logic. Profesori, elevi și părinți s-au regăsit în atmosfera Colegiului Negruzzi, au trăit emoția unei festivități care a încununat eforturile copiilor și a deschis porți de înțelegere a valorilor negruzziste. Astfel, toți invitații, indiferent de vârstă, au redescoperit valențele unei școli în care tradiția performanței, istoria nobilă de peste 126 de ani, reușitele absolvenților, competența profesorilor sunt repere care înseamnă continuitate, consecvență valorică, certitudine.
   
Pe parcursul acestui an, copiii selectați vor beneficia de experiența științifică și de talentul didactic al profesorilor din Negruzzi, vor parcurge 24 de lecții și teme inedite, vor rezolva probleme interesante, evaluate și explicate cu atenție și metodă, toate adaptate vârstei, urmărind progresul, înțelegerea subtilităților matematice, antrenarea unor abilități de raționament științific.

Centrul este coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului, iar Departamentul de  matematică - științe va fi coordonat științific de profesorul Adrian Zanoschi.

Consultant învățământ primar – prof. Raluca Iarovoi

Secretar științific  - prof. dr. Ioana Anton  
                    
Echipa de profesori din Colegiul Negruzzi

Căpraru Irina, Anton Ioana, Precupanu Codrin, Baghiu Ciprian, Maxim Bogdan, Nechita Remus, Plugariu Andrei, Zanoschi Adrian

Profesori colaboratori din învățământul primar, pentru activități la clasa a IV-a - Iarovoi Raluca, Chirilă Laura, Savin Adriana, Andone Tudorina, Rus Mihaela, Vîlcu Gabriela, Bendescu Alina, iar pentru activități la clasa a III-a - Stifiuc Gabriela, Rotaru Ana, Caras Creola, Bendescu Marius, Hudisteanu Dominica, Solomon Cristina, Rusu Coca, Manolache Mimia, Palaga Daniela, Tudose Elena, Nechifor Doina, Blăjut Cristina, Gîtlan Nadia, Mihalache Nadia, Mustață Silvia, Cheptanariu Jenița, Balan Mona, Penu Iuliana, Doroșincă Cătălina, Dina Corina.

Un proiect ambițios prin care se creează punți de comunicare pedagogică între învățământul primar și cel gimnazial, între școli cu experiență și vocație științifică în antrenarea performanțelor înalte.Colegiul Negruzzi prețuiește valorile cunoașterii, ale studiului, oferind astfel oportunități de pregătire, forme variate de dezvoltare a creativității, de identificare a unor aptitudini deosebite în domenii științifice sau umaniste, atât pentru elevii școlii, cât și pentru cei implicați în proiectele noastre.” ( prof.dr. Camelia Gavrilă )

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri