Emoții, speranțe și bucurii ale unui început pe drumul performanței (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial

Emoții, speranțe și bucurii ale unui început pe drumul performanței (P)

GALERIE
camelia-gavrila2centru-excelenta-negruzzi-3centru-excelenta-negruzzi-2centru-excelenta-negruzzi-9centru-excelenta-negruzzi13centru-excelenta-negruzzi-6centru-excelenta-negruzzi-7centru-excelenta-negruzzi-5camelia-gavrila1carnet-performnegruzzi2centru-excelenta-negruzzi-8centru-excelenta-negruzzi11centru-excelenta-negruzzi-1
 • camelia-gavrila2
 • centru-excelenta-negruzzi-3
 • centru-excelenta-negruzzi-2
 • centru-excelenta-negruzzi-9
 • centru-excelenta-negruzzi13
 • centru-excelenta-negruzzi-6
 • centru-excelenta-negruzzi-7
 • centru-excelenta-negruzzi-5
 • camelia-gavrila1
 • carnet-performnegruzzi2
 • centru-excelenta-negruzzi-8
 • centru-excelenta-negruzzi11
 • centru-excelenta-negruzzi-1
- +

 “Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul…” Galileo Galilei

Consemnăm în cronica de evenimente semnificative ale Colegiului “C. Negruzzi” activitatea de marţi, 19 octombrie 2021, când a avut loc ceremonia de deschidere a Centrului de Excelență Negruzzi, prin cursurile de matematică derulate în cadrul Departamentului de Matematică - Științe, coordonat de profesorul Adrian Zanoschi.

După o importantă și riguroasă etapă de testare și evaluare a cunoștințelor, au fost selectați cei 100 de elevi din clasele a III-a și a IV-a, care au dovedit talent și reale aptitudini pentru domeniul dificil și, în aceeași măsură, interesant al matematicii. Cele patru grupe de studiu au fost organizate, primele lecții au pregătit intrarea treptată a elevilor într-un univers al armoniei și al rațiunii, al exercițiului intelectual, al jocului logic. Profesori, elevi și părinți s-au regăsit în atmosfera Colegiului Negruzzi, au trăit emoția unei festivități care a încununat eforturile copiilor și a deschis porți de înțelegere a valorilor negruzziste. Astfel, toți invitații, indiferent de vârstă, au redescoperit valențele unei școli în care tradiția performanței, istoria nobilă de peste 126 de ani, reușitele absolvenților, competența profesorilor sunt repere care înseamnă continuitate, consecvență valorică, certitudine.
   
Pe parcursul acestui an, copiii selectați vor beneficia de experiența științifică și de talentul didactic al profesorilor din Negruzzi, vor parcurge 24 de lecții și teme inedite, vor rezolva probleme interesante, evaluate și explicate cu atenție și metodă, toate adaptate vârstei, urmărind progresul, înțelegerea subtilităților matematice, antrenarea unor abilități de raționament științific.

Centrul este coordonat de prof. dr. Camelia Gavrilă, directorul colegiului, iar Departamentul de  matematică - științe va fi coordonat științific de profesorul Adrian Zanoschi.

Consultant învățământ primar – prof. Raluca Iarovoi

Secretar științific  - prof. dr. Ioana Anton  
                    
Echipa de profesori din Colegiul Negruzzi

Căpraru Irina, Anton Ioana, Precupanu Codrin, Baghiu Ciprian, Maxim Bogdan, Nechita Remus, Plugariu Andrei, Zanoschi Adrian

Profesori colaboratori din învățământul primar, pentru activități la clasa a IV-a - Iarovoi Raluca, Chirilă Laura, Savin Adriana, Andone Tudorina, Rus Mihaela, Vîlcu Gabriela, Bendescu Alina, iar pentru activități la clasa a III-a - Stifiuc Gabriela, Rotaru Ana, Caras Creola, Bendescu Marius, Hudisteanu Dominica, Solomon Cristina, Rusu Coca, Manolache Mimia, Palaga Daniela, Tudose Elena, Nechifor Doina, Blăjut Cristina, Gîtlan Nadia, Mihalache Nadia, Mustață Silvia, Cheptanariu Jenița, Balan Mona, Penu Iuliana, Doroșincă Cătălina, Dina Corina.

Un proiect ambițios prin care se creează punți de comunicare pedagogică între învățământul primar și cel gimnazial, între școli cu experiență și vocație științifică în antrenarea performanțelor înalte.Colegiul Negruzzi prețuiește valorile cunoașterii, ale studiului, oferind astfel oportunități de pregătire, forme variate de dezvoltare a creativității, de identificare a unor aptitudini deosebite în domenii științifice sau umaniste, atât pentru elevii școlii, cât și pentru cei implicați în proiectele noastre.” ( prof.dr. Camelia Gavrilă )

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Cosmin PAȘCA

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

Filmuletul zilei

opinii

Ruşi şi americani

Codrin Liviu CUȚITARU

Ruşi şi americani

Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Bogdan ILIESCU

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Despre neuroplasticitatea socială.

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

pulspulspuls

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.