anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Emoţii uriaşe pentru zeci de copii: se vor întâlni cu frăţiorii lor pe care nu i-au văzut niciodată

GALERIE
intalnire copii
  • intalnire copii
- +

„Protecţia Copilului“ Iaşi aniversează în aceste zile 20 de ani de la atestarea primului asistent maternal. Cu această ocazie, instituţia a pregătit un program de evenimente dedicate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sărbătoreşte la finalul săptămânii 20 de ani de la atestarea primului asistent maternal în judeţul Iaşi. Cu aceeaşi ocazie, DGASPC celebrează şi Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită anual la data de 15 mai. Instituţia marchează cele două momente prin acţiuni desfă­şurate în centrele de servicii sociale şi la sediul DGASPC. Printre evenimentele dedicate Zilei Internaţionale a Familiei se regăsesc întâlniri ale fraţilor din sistemul de protecţie socială, întâlniri ale părinţilor cu copiii din sistemul de protecţie, mese rotunde, ateliere de lucru şi dezbateri.

Printre evenimentele dedicate Zilei Asistentului Maternal Profesionist, DGASPC organizează întâlniri regionale cu asistenţii maternali şi copiii ocrotiţi. Pe 18 mai 2018, la Centrul Judeţean de Incluziune Socială Iaşi, DGASPC pregăteşte premierea asistenţilor maternali profesionişti din judeţul Iaşi. „La nivelul judeţului Iaşi, asistenţa maternală a debutat în anul 1995 sub forma unui program pilot Familii Foster-Care prin colaborarea dintre Centrul de Sprijin Familial şi Ocrotirea Copilului Iaşi ce funcţiona în cadrul Consiliului Judeţean Iaşi şi Fundaţia Pentru Copiii Noştri Bucureşti, care a asigurat suportul financiar pentru derularea programului şi, totodată, pregătirea asistenţilor sociali care urmau să-şi desfăşoare activitatea în cadrul programului“, au precizat reprezentanţii DGASC într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, în decembrie 1998 în judeţul Iaşi existau 79 de familii Foster. În 2018, la nivelul DGASPC există 789 de asistenţi maternali profesionişti, care ocrotesc 1.476 de copii. În acest interval de 20 de ani au beneficiat de protecţie specială prin plasament la asistent maternal profesionist 4.219 copii, conform DGASPC. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.