anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Epilogul unui proiect european de succes la Colegiul Național „Costache Negruzzi” (P)

GALERIE
negruzzi erasmus
 • negruzzi erasmus
- +

Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași a implementat, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2021, proiectul Erasmus+ „Let’s think about our future working life”, nr. de referință 2018-1-ES01-KA229-050307_4, domeniul educație școlară, acțiunea KA2 – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, cu un buget aprobat în valoare de 21468 euro, beneficiind de finanțare din partea Comisiei Europene.

Activitățile proiectului au urmărit abordări comparative ale sistemelor educaționale din țările partenere (Estonia, Letonia, Spania), oportunități în alegerea viitoarei profesii, dar și o analiză atentă a  dinamicii economice particulare a zonelor în care sunt poziționate școlile, pentru o reală comunicare și colaborare cu antreprenori locali, reprezentanți ai instituțiilor universitare sau culturale, parteneri educaționali.

Dincolo de experiențele interculturale din cadrul mobilităților din Estonia (Uulu Pohikool) și Letonia (Staiceles Vidusskola), cadrele didactice și elevii participanți au fost antrenați într-o serie de workshop-uri IT, robotică, vizite tematice la tipografii, cabinete stomatologice, companii, întâlniri cu antreprenori locali sau cu viitori posibili angajatori, ședințe de consiliere profesională, dezbateri pe teme ecologice, îndrumări în redactarea CV-ului, simulări ale unor interviuri de angajare, competiții sportive. Cooperarea în cadrul echipelor mixte, internaționale, s-a finalizat cu realizarea unor materiale în formate diverse: prezentări Power–Point, Prezi, materiale video, jurnale zilnice, articole publicate în ziarul proiectului, concursuri pe platforme digitale. Pe parcursul mobilității găzduite de Colegiul Național „Costache Negruzzi” în martie 2020, toate acestea au fost posibile și cu sprijinul partenerilor educaționali locali, care s-au pliat cu promptitudine și profesionalism pe nevoile tinerilor: TVR Iași, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Facultatea de Geografie, Facultatea de Medicină Dentară, Agenția de Mediu, Agileroo, Salubris, Edmundo, CENTRIC.

Ultima mobilitate a proiectului s-a derulat în spațiul virtual, organizată de Colegio „Divina Pastora” Monovar, Spania, în condiții determinate de noul context epidemiologic. În cadrul acesteia s-a desfășurat și Conferința Internațională "CHALLENGES, LIMITATIONS AND INNOVATIVE SOLUTIONS FOR THE EUROPEAN EDUCATIONAL SYSTEM UNDER THE NEW PANDEMIC CONTEXT", prilej pentru prezentarea unui Ghid cu exemple de bună practică, publicat cu ISBN și coordonat de Colegiul Național „Costache Negruzzi”, o sinteză a experiențelor didactice europene, generate de învățarea la distanță în școlile partenere.

Creativitate, inițiativă, energie, pasiune, entuziasm au fost dominantele unui proiect Erasmus+ ajuns acum la final, dar care a creat premisa unor viitoare colaborări europene, devenite de altfel o constantă a viziunii educaționale negruzziste.                          

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.