anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Episcopia catolică a stabilit programul administrării Sacramentului Sfântului Mir pentru 2018

GALERIE
Sacramentului Mirului
 • Sacramentului Mirului
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat programul unuia dintre cele mai importante momente din viaţa tinerilor catolici - administrarea Sacramentului Mirului, cunoscut şi ca sacramentul maturităţii creştine. 

Acesta se oferă în momentul în care familia şi biserica ajung să considere că un tânăr înţelege ce înseamnă credinţa, rolul său în biserică, importanţa spovedaniei şi este pregătit să îşi asume o viaţă completă de creştin, cu drepturi, dar şi respnsabilităţi. Evenimentul este important fiindcă se realizează în fiecare localitate catolică la câţiva ani, fiind cuprinşi tineri din mai multe generaţii. Pentru anul 2018, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi va organiza prima astfel de întâlnire în data de 5 mai, la Săbăoani, urmând ca apoi să mai fie desfăşurate peste 50 de astfel de evenimente pe tot parcursul anului în cât mai multe parohii catolice din Dieceza de Iaşi.

Reprezentanţii episcopiei au făcut şi o serie de precizări către parohii pentru pregătirea mai bună a acestor evenimente - vârsta minimă pentru administrarea sacramentului este de 12 ani, iar fiecare candidat trebuie să aibă un naş sau o naşă, de religie catolică care „să fi primit deja sacramentul Sfântului Mir şi să fie bun creştin“. Rolul naşului este foarte important atât în ceremonie, cât şi în viaţa ulterioară a tânărului creştin. De aceea, episcopia recomandă ca acesta să beneficieze de câteva cateheze de pregătire pentru a înţelege mai bine acest rol. În momentul ungerii cu Sfânta Crismă, fiecare candidat va purta un dialog cu episcopul Petru Gherghel, care şi-a asumat să fie cel care va fi prezent la fiecare dintre aceste evenimente. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.