Episcopia Catolică încurajează tinerii să urmeze cursurile pentru logodnici
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Episcopia Catolică încurajează tinerii să urmeze cursurile pentru logodnici

GALERIE
cursuri, logodnici, biserica catolica
  • cursuri, logodnici, biserica catolica
- +

Episcopia Romano-Catolică atrage atenţia anul acesta supra cursurilor pentru logodnici organizate an de an de către Oficiul pentru Pastoraţia Familiei. Aceştia explică faptul că pandemia a semănat teamă şi incertitudine în rândul celor care erau logodiţi, care au ajuns să îşi amâne foarte mult momentul căsătoriei, în multe cazuri creând confuzie pentru tinerii logodnici. 

„Pandemia a semănat multă teamă şi incertitudine. În acest context, familia, reflexia Sfintei Treimi pe pământ (cf. Amoris laetitia, 11), cea care este depozitara prin excelenţă a iubirii, a trăit şi încă mai trăieşte momente de criză şi de confuzie. Violenţa domestică a crescut cu treizeci de procente faţă de alte timpuri mai bune, a crescut şi numărul divorţurilor, iar tinerii, sub pretextul pandemiei, au amânat în lanţ celebrarea căsătoriei, până la o dată incertă”, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Ei invocă inclusiv un discurs al Papei Francisc, care spune că logodnicii ajung „sleiţi şi epuizaţi” la căsătorie, nu mai ajung să îşi dedice energiile cele mai bune pentru a se pregăti pentru a întemeia o familie. Papa atrage atenţia şi asupra faptului că, fiind concentraţi la festivităţi care sunt scumpe şi greu de realizat în pandemie, logodnicii se blochează în formalism şi nu mai ajung la căsătorie, rămânând doar uniuni de persoane. Astfel, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei va începe de pe 8 mai organizarea cursurilor pentru logodnici, prin organizarea unui astfel de eveniment la centrul catolic de la Traian, judeţul Neamţ. Pe 15 mai va avea loc un astfel de curs la Iaşi, la catedrală, iar următorul ce va fi organizat în capitala Moldovei va fi pe 17 iulie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.