anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a celebrat Duminica Bibliei

GALERIE
episcopie catolica iasi biblie
 • episcopie catolica iasi biblie
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a celebrat în această duminică o sărbătoare relativ nouă, de câţiva ani, în lumea catolică, şi anume Duminica Bibliei.

A treia duminică din an a fost celebrată astfel la Iaşi la Catedrala „Sfânta fecioară regină, Maria”, cu o liturghie care a fost prezidată de la ora 11.00 de Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi.

Reprezentanţii episcopiei au precizat faptul că la slujbă au participat şi mai mulţi preoţi, printre care şi trei profesori de Sfântă Scriptură: pr. Iosif Antili, pr. Eduard Patraşcu şi pr. Iulian Faraoanu.

„În cuvântul de introducere şi de salut, PS Petru Gherghel a amintit de recomandarea pe care Sfântul Părinte a făcut-o tuturor episcopilor şi preoţilor, de a aşeza în calendarul lor o duminică a Bibliei, fapt care a devenit o realitate eclezială valabilă pentru toată Biserică, fixată pentru Duminica a III-a de peste an. După proclamarea sfintei evanghelii, episcopul a sărutat cartea şi a binecuvântat poporul credincios, gest prin care la Liturghiile solemne este arătată valoarea Sfintei Scripturi pentru viaţa de credinţă a celor adunaţi în comuniune euharistică”, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Cuvântul de învăţătură l-a ţinut pr. Iulian Faraoanu, care a răspuns la două întrebări: „ce este Biblia” şi „care este importanţa ei pentru cel care o citeşte?”

Acesta a spus că Biblia este „scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi, oamenii”. La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel, vorbind şi în numele episcopului Diecezei de Iaşi, PS Iosif Păuleţ, a mulţumit tuturor celor prezenţi, în catedrală sau online.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.