anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Episcopul auxiliar de Iaşi vizitează comunităţile de români din Irlanda

GALERIE
Aurel Peterca
 • Aurel Peterca
- +

Episcopul auxiliar de Iaşi, Preasfinţitul Aurel Percă, este plecat până pe 4 decembrie într-o vizită pastorală în mai multe dieceze din Irlanda, unde lucrează deja doi preoţi din Dieceza de Iaşi.

Cu această ocazie, PS Aurel Percă îl va însoţi pe al treilea preot care va sluji acolo, pr. Marcelin Rediu. În vizita sa, începută deja de o săptămână, PS Aurel Percă va vizita comunităţile de catolici români, participând la mai multe întâlniri cu aceştia, şi va lua parte şi la o serie de evenimente locale. Deplasarea a avut loc în contextul unei invitaţii lansate de PS Denis Nulty, episcop al Diecezei de Kildare şi Leighlin din Iralanda, în cadrul unei vizite pe care a făcut la Iaşi în luna iulie a acestui an. Cei doi preoţi care se află deja în Irlanda, dar care aparţin Diecezei de Iaşi, sunt pr. Ovidiu-Ciprian Solomon, care se află în Dieceza de Meath, iar pr. Eugen-Dragoş Tamaş se află de la 1 august în Dieceza de Kildare şi Leighlin, dieceză în care va activa şi pr/ Marcelin Rediu. De ieri, PS Percă se află în Dublin, unde s-a întâlnit cu episcopul de Dublin, mons. Diarmuid Martin, şi unde a celebrat liturghia pentru comunitatea românilor romano-catolici în biserica de pe strada Sean McDermott. Episcopul auxiliar de Iaşi va ţine slujba mâine în Conventul Milostivirii „Sfântul Leon“, vizitând şi mai multe comunităţi, iar duminică va continua programul în Carlow. Luni, 4 decembrie, va pleca de pe aeroportul din Dublin spre România.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.