anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Epopeea lui Ceafă Groasă de la lipit afişe la şef al avioanelor

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dacă tot a reintrat în lumina reflectoarelor politrucul de partid şi de stat Cătălin cu Ceafă Groasă, în calitatea asta nouă de şef al avioanelor, postura veche de vedetă fiind cea de şmardoi ce i-a înfipt mâna-n gât lui nea Măricel la o şedinţă de partid, aşadar, dacă a intrat înapoi în scenă atunci ne-am şoptit în barbă că n-ar strica să ne amuzăm olecuţă de o chestiune tare haioasă despre el, în postura asta nouă, dar despre fapte de arme mai vechi, de pe la ultima campanie electorală.

Aşadar, se făcea că era înainte de campania pentru alegerile locale din 2016, adicătelea pe când puricele se potcovea la Iaşi cu 99 de oca de fier şi se arunca până-n ‘naltul ceriului, de se întorcea de acolo peste vreo juma’ de an, şi pe când premarele interimar Mihăiţă împărţea deja la dregătorii şi locuri pe liste de nu i-ar fi ajuns nici zece Iaşuri, ca să-i sature pe toţi. Şi, la o vreme ca asta, ghici cine stăteau într-o seară la o bericică pe bulivar şi puneau ţara la cale, oamenii pe funcţii şi ciolanele pe căprării? Erau, ca să vezi, taman junele politruc Ceafă Groasă, care şuşotea într-un colţ cu actualul vice făr’ de partid Habarnagiu, pe atunci cărător de geantă la dipotatul Jakob Ban în public şi băiat de cumpărat ţigări lui Mihăiţă la local, în particoler. Şi despre ce credeţi că discutau aceşti doi băieţi nătăfleţi, în prag de campanie? După cum ne-a ciripit o păsărea de pe la streşini, cică Ceafă Groasă îl întreba pe Habarnagiu oare ce să facă în campania aia ca să ajungă el vicepremare la Mihăiţă. Iar Habarnagiu, carele ştia el ce ştia, cică i-ar fi spus să muncească mult, cât mai mult, şi apoi să stea cumincior la rând. Ce s-a întâmplat mai apoi? Ia’n cetiţi în pulsuleţul care vine!

E de râs sau de plâns?

Boon, campania a trecut, Ceafă Groasă chiar s-a spetit muncind, de se minunau cu toţii câtă dăruire de sine are omul, iar după alegeri băieţache ăsta s-a prezentat bucuros la Mihăiţă, l-a întrebat dacă a fost mulţumit de prestaţiunea lui, iar după ce a primit mângâierile pe creştet de rigoare i-a spus derect că el vrea şi trebuie să fie vice. Mihăiţă cică a rămas interzis, mai ales că îi era şi olecuţă frică să nu primească rapid o mână-n gât în caz de refuz abrupt, dar i-a spus totuşi, cu scuze, că postul e promis deja lui Habarnagiu.

Când a auzit Ceafă Groasă de cine e vorba cică a luat foc, nu alta, a ieşit val-vârtej, a jurat răzbunare veşnică la tăt boborul din jurul lui Mihăiţă şi dus a fost. Şi unde se putea duce, în situaţiunea de faţă, decât să-şi ceară scuze în genunchi de la nenea Măricel, ca să fie reprimit în parohie, dar acuma înarmat cu şi mai multă motivare de a lupta împotriva dujmanilor din premărie. Restul poveştii, mde, cam îl ştiţi... Un singur lucru să vă mai spunem: răzbunarea lui Geafă Groasă cică ar fi, încă, pusă la copt! Şi, la final, întrebăm, nu dăm cu paru’: oare e de râs, sau o fi de plâns?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.