Erasmus+ : Reuniune transnaţională de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comunicat de presă

Erasmus+ : Reuniune transnaţională de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

GALERIE
DSC_2913
  • DSC_2913
- +

         În perioada 22-24 februarie 2017, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” găzduieşte o importantă reuniune transnaţională a unor profesori din cinci ţări europene, reuniţi în Proiectul de parteneriat strategic Erasmus + :“Sustainability:Towards the Appreciation of Resources”. Vor participa 13 profesori de la licee din Italia, Franţa Cehia, Turcia şi echipa de implementare din România.

          Scopul reuniunii este analiza rezultatelor obţinute anterior, în anul al doilea de proiect, şi stabilirea direcţilor de acţiune pentru ultima etapă a acestuia. Totodată, se va conveni asupra calendarului activităţilor pentru anul de implementare în curs.


         Echipa din România, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi, va prezenta  produsele realizate cu ingeniozitate de elevi în cursul celui de-al treilea an de implementare: un calendar inedit pe tema sustenabilităţii, un ghid necesar privind utilizarea eficientă a resurselor şi o pagină web de prezentare a proiectului. O altă activitate importantă a profesorilor participanţi este definitivarea glosarului de termeni specifici domeniilor sustenabilităţii, produsul final comun al proiectului. Nu va lipsi un schimb de bune practici în domeniul educaţional între profesorii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi partenerii din străinătate.
           În programul întrunirii sunt prevăzute şi vizite la principalele obiective turistice din oraş, precum şi la Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi, una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Coordonator: profesor  Mihaela Manolache

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.