Erasmus+ : Reuniune transnaţională de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Erasmus+ : Reuniune transnaţională de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

GALERIE
DSC_2913
  • DSC_2913
- +

         În perioada 22-24 februarie 2017, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” găzduieşte o importantă reuniune transnaţională a unor profesori din cinci ţări europene, reuniţi în Proiectul de parteneriat strategic Erasmus + :“Sustainability:Towards the Appreciation of Resources”. Vor participa 13 profesori de la licee din Italia, Franţa Cehia, Turcia şi echipa de implementare din România.

          Scopul reuniunii este analiza rezultatelor obţinute anterior, în anul al doilea de proiect, şi stabilirea direcţilor de acţiune pentru ultima etapă a acestuia. Totodată, se va conveni asupra calendarului activităţilor pentru anul de implementare în curs.


         Echipa din România, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi, va prezenta  produsele realizate cu ingeniozitate de elevi în cursul celui de-al treilea an de implementare: un calendar inedit pe tema sustenabilităţii, un ghid necesar privind utilizarea eficientă a resurselor şi o pagină web de prezentare a proiectului. O altă activitate importantă a profesorilor participanţi este definitivarea glosarului de termeni specifici domeniilor sustenabilităţii, produsul final comun al proiectului. Nu va lipsi un schimb de bune practici în domeniul educaţional între profesorii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi partenerii din străinătate.
           În programul întrunirii sunt prevăzute şi vizite la principalele obiective turistice din oraş, precum şi la Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi, una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Coordonator: profesor  Mihaela Manolache

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.