Erasmus + S.T.A.R.: al treilea an de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Eveniment

Erasmus + S.T.A.R.: al treilea an de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

GALERIE
DSCN2293
  • DSCN2293
- +

          În perioada 26-30 septembrie, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, vor avea loc activităţi de predare-învăţare în cadrul Proiectului european Erasmus + “Sustainability:Towards the Appreciation of Resources”, proiect cofinanţat de Comisia Europeană şi aprobat de ANPCDEFP. La activităţi vor participa, alături de instituţia ieşeană de prestigiu, elevi şi profesori din Italia, Turcia, Franţa şi Cehia.

Profesorii din echipa gazdă, coordonaţi de doamna profesor Mihaela Manolache, au proiectat ateliere pe tema sustenabilităţii, concursuri de produse realizate din materiale biodegradabile, crearea unui calendar de către elevi care să conţină date şi evenimente importante legate de natură, întreceri sportive şi evenimente cultural-artistice, menite să familiarizeze invitaţii cu specificul culturii româneşti. O zi importantă, cu încărcătură emoţională, va fi miercuri, 28 septembrie, când elevii din cele cinci ţări partenere îşi vor prezenta proiectele, la care au lucrat timp de câteva luni, cu tema Hard and Soft Skills. Un aspect principal din proiectul elevilor din România este comunicarea, o calitate soft, pe care ar trebui să o cultivăm cu toţii.

 

Experiența europeană acumulată ca urmare a derulării proiectului Erasmus+ S.T.A.R. se dorește a fi un suport pentru noi perspective, un punct de plecare pentru alte oportunități care să le întărească elevilor participanți sentimentul apartenenței la marea familie europeană din care facem parte și să îi determine să fie din ce în ce mai competitivi și mai pregătiți pentru provocările lumii contemporane.

Profesor coordonator proiect- Mihaela Manolache   


          
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.