Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 06.12.2023

Ergonomia locului de muncă (P)

GALERIE
Ergonomia locului de munca-1
  • Ergonomia locului de munca-1
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă dau câteva recomandări, conform reglementărilor din domeniul Securității și Sănătății în Muncă, pentru a obține un spațiu de lucru cât mai ergonomic.

După o zi lungă la birou, ți-ai simțit gâtul înțepenit, umerii inflamați sau ai simțit dureri de spate? Toate acestea se datorează unei ergonomii incorecte a locului de muncă.

Este important să-ți ajustezi locul de muncă conform nevoilor tale pentru a evita apariția bolilor musculo-scheletice și pentru a spori confortul și productivitatea. Postura și mișcările pe care le faceți trebuie să evolueze pentru a deveni obiceiuri, obiceiuri bune.

Crearea unui birou ergonomic este ca și cum ați așeza piesele unui puzzle.

Dacă ceea ce faceți este să reglați ecranul computerului la o înălțime bună, dar nu reglați niciodată modul în care sunteți așezat sau nu vă ajustați niciodată tastatura sau mouse-ul, nu veți obține niciodată rezultate optime.

Țineți trunchiul drept și vertical. Utilizați suportul lombar al scaunului (ajustați-l pentru a se potrivi cu spatele dvs.).

Greutatea capului trebuie să fie pe gât, fără a întinde capul și gâtul înainte.

Mutați scaunul pentru a fi cât mai aproape de instrumentele și obiectele pe care le folosiți mai des.

Monitorul trebuie să fie direct în față (evitând întoarcerea capului) și puțin sub nivelul ochilor. Distanța până la monitor trebuie să fie adecvată pentru a nu încorda ochii: nu prea aproape, nici prea departe.

Picioarele trebuie să fie așezate pe podea (nu atârnate), sau pe un suport adecvat.

Nu trebuie să stați perioade lungi de timp fără să vă mișcați de pe scaun. Este recomandat să aveți perioade de odihnă și întindere. Veți obosi mai puțin și veți suferi mai puțin disconfort la spate, gât și articulații. Nu uitați să beți apă pentru a vă menține hidratați.

Nu toți suntem la fel. Configurați-vă locul de muncă în funcție de dumneavoastră, nu invers.

Nu uitați, sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt pe primul loc!

Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

Lucian DÎRDALA

Un climat nefavorabil pentru eforturile de centralizare a UE (II)

În acest moment al evoluţiei noastre ca stat-membru, la cele mai multe dintre întrebările privind centralizarea deciziei comunitare, răspunsul opiniei publice româneşti pare să fie „nu”.

opinii

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (II)

Pentru a putea înţelege cum trebuie deconstrucţia miturilor identitare româneşti operată tăios de Dan Alexe, adică iluzoria ascendenţă geto-dacă şi improbabila „continuitate” daco-romană pe aceste meleaguri, trebuie descifrat în primul rând romancierul. Iată cum l-am „citit” eu:

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

Alex VASILIU

Noi documente despre Ciprian Porumbescu (I)

La mulţi ani Alma Mater

E. TÂRCOVEANU, Dana BARAN

La mulţi ani Alma Mater

La 1 Decembrie 2023, se împlinesc 144 de ani de la naşterea şcolii de medicină de la Iaşi. Rememorându-i devenirea, suntem mai mult decât convinşi că ne putem bucura şi mândri că aparţinem acestei comunităţi – perenă apartenen­ţă de suflet la a noastră Alma Mater. 

pulspulspuls

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Ce se mai aude despre alegerile de la partidoiul ieşean? Ciolacu cică nu are timp de ajuns la Iaşi

Printre cei care au tot investit în noua garnitură interimară de la partidoiul ieşean, unii doar încredere, alţii însă bani, se tot aude întrebarea, zice-se, de ce nu au loc odată alegerile alea pentru conducerea pe judeţ, care trebuiau să aibă loc încă din vară-toamnă, şi dacă nu cumva s-or coace alte planuri, aşa încât investiţia lor să rămână fără caimac. 

Caricatura zilei

Lipsă ghete

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri