Erodarea încrederii în statul român
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Declarație de presă

Erodarea încrederii în statul român

GALERIE
gethumb.details.php
  • gethumb.details.php
- +

La șase luni de mandat, premierul Viorica Dăncilă a avut de „pus pe masă“ un set de „realizări mărețe“ însăilate de consilierii domniei sale. Nici un punct de vedere personal, nici o idee proprie în afara „programului de guvernare“. Iar în privința respectării lui, nu mai poate depune nimeni mărturie sub avalanșa de gloanțe a economiei reale: creșterea galopantă a inflației, indicele ROBOR la cote istorice, incertitudine pe piața bursieră etc.

Un act de guvernare nu se face doar cu slide-uri PowerPoint, ci presupune un contract între cetățean și cei delegați să administreze treburile statului. Între actuala guvernare și societate s-a instaurat o ruptură iremediabilă, iar concilierea ar putea să apară doar prin dovezi de competență și cinste. Ambele fiind greu de demonstrat de către cea mai slabă garnitură de miniștri din epoca post-decembristă. Deasupra tuturor acestor aspecte planează grava neîncredere a cetățeanului român în statul căruia îi plătește taxe și impozite. Niciodată românii nu și-au simțit mai puternic trădate încrederea și propria securitate.

Cu o armată întreagă de persoane fără nici o competență angajate pe post de administratori ai avuției naționale și ai interesului public, actualul Guvern demonstrează o asemenea incapacitate administrativă încât e greu de estimat ce s-ar putea întâmpla în cazul unor noi crize, de la fenomene meteorologice extreme până la o nouă prăbușire a economiei globale. Cine și cum ar putea să intervină și să protejeze viața și banii românilor?

O țară nu se poate conduce prin ucaz și propagandă. Poate doamna Dăncilă să organizeze oricâte conferințe de presă și să ne citească „mărețe realizări“ de pe foaie, încurcând cuvintele, ca în clasele primare! Dacă cetățeanul nu are încredere în conducătorii săi și contractul social s-a rupt, atunci țara este foarte aproape de o criză.

Înlăturarea acestei guvernări catastrofale, impusă prin voința personală a unui singur om, Liviu Dragnea, reprezintă cea mai mare urgență națională. Nimeni nu a contestat dreptul PSD și ALDE de a forma executivul, însă nimeni nu a putut concepe că oamenii puși să-l conducă vor fi actori amatori care pun în pericol însăși securitatea națională.

Câtă vreme propaganda este foarte ocupată să creioneze portretul „statului paralel“, PSD-ALDE distrug toată capacitatea administrativă a României, lăsând-o în pragul colapsului în cazul unor situații catastrofale neprevăzute!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.