Escrocheria prin care partidul lui Dragnea transformă simple vizualizări de pe site în adeziuni şi le raportează în mod eronat drept înscrieri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Escrocheria prin care partidul lui Dragnea transformă simple vizualizări de pe site în adeziuni şi le raportează în mod eronat drept înscrieri

GALERIE
Dragnea and Stefanescu
  • Dragnea and Stefanescu
- +

Un cititor G4Media.ro a demonstrat cum Alianţa pentru Patrie, partidul anunţat de Liviu Dragnea, transformă simplele vizualizări de pe site-ul partidului în adeziuni şi le raportează în mod eronat drept înscrieri în Alianţa pentru Patrie. Cititorul a rulat un script care a generat 50.000 de vizualizări, care au şi fost raportate de partid drept noi adeziuni. Veridicitatea datelor prezentate a fost verificată şi confirmată de IT-ştii G4media.ro.

Înainte de a rula scriptul care a generat cele 50 de mii de vizualizări, site-ul Alianţei pentru Patria raporta circa 17 mii de înscrişi în partid, pentru ca după rularea scriptului să raporteze peste 70 de mii.

Vă prezentăm mai jos demonstraţia cititorului G4Media.ro, care a preferat să rămână anonim: ”În mod cert ştiţi că Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu au anunţat apariţia unui partid numit Alianţa Pentru Patrie (APP). Ce probabil nu ştiţi e că pe site-ul lor, în secţiunea de adeziune, există un contor cu numărul de membri înscrişi, care în acest moment spune „80037. Total membri înscrişi , 3535 Membri înscrişi azi”. Adresa e mai jos, dar în mod cert o să vedeţi alte numere (nota redacţiei: 84047 la momentul publicării articolului) şi o să vă explic imediat de ce:

https://app-romania.ro/adeziune/

Luni am remarcat că, după două intrări succesive pe pagina respectivă numerele erau diferite, lucru ciudat deoarece procesarea membrilor durează, mai ales când vorbim de mii de adeziuni pe zi. Apoi am remarcat că la refresh-uri de pagină numărul creştea cu 1-2 unităţi, lucru care m-a făcut curios.

De fapt, acela nu e un contor de membri înscrişi, este un contor de vizualizări. Primul număr arată câte vizualizări are pagina de când a fost publicată, al doilea reprezintă numărul de vizualizări din ultimele 24 de ore. Ca să fiu mai tehnic, pagina conţine cod care apelează în mod explicit un plugin de WordPress pentru a incrementa acel contor, mai exact această pagină:

https://app-romania.ro/wp-json/pvc/v1/increase/43

Fiecare vizită la acea adresă va creşte în mod automat numărul de membri de deasupra formularului de adeziune. Deoarece nu există nicio îndoială că această setare e făcută în mod special pentru a induce oamenii în eroare, am rulat pe parcursul zilei de luni un script care a generat 50.000 de vizualizări, un număr pe care l-am considerat suficient de mare ca să bată la ochi, dar şi suficient de mic ca APP să îl folosească public.

Citiţi materialul integral pe G4MEDIA

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.