Un individ din Ciurea a fost arestat după ce şi-a violat fiica minoră timp de mai mulţi ani
”Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lânga Judecatoria (...)
citeste totjoi, 26.05.2022
In timpul concediului de maternitate, multe femei se gandesc sa renunte la cariera lor anterioara, care presupunea un program de 8-9 ore/zi si isi deschida o afacere proprie care sa le inlocuiasca venitul din salariu si sa le ofere mai mult timp cu familia. Este insa antreprenoriatul o alternativa viabila sau doar un vis frumos?
Mamprenoriatul, sau antreprenoriatul mamelor este un fenomen global, care a aparut ca urmare a dezvoltarii internetului, un instrument ce permite oricui sa isi dezvolte abilitatile si sa isi promoveze produsele si serviciile aproape gratuit, din confortul propriei case.
O influenta pozitiva asupra cresterii acestui fenomen o au si specialistii in parenting, care recomanda mamelor sa stea cat mai mult alaturi de copiii lor in primi ani de viata, pentru a-i ajuta sa se dezvolte armonios din punct de vedere emotional.
Fenomenul a aparut recent si in Romania si este intr-o crestere exponentiala de la an la an. Din pacate, in Romania companiile nu ofera posibilitatea ca mamele sa aiba un program flexibil, de 4-6 ore/zi, 2-3 zile/saptamana sau posibilitatea de a lucra de acasa, asa ca singura alternativa ramane antreprenoriatul.
„Apare un model nou de femeie, care isi doreste sa fie cat mai mult prezenta in viata familiei ei, fara insa sa renunte la cariera. E o tipologie de femeie cu educatie superioara, care citeste foarte mult si se autoeduca, si care a avut o cariera profesionala inainte de aparitia sarcinii. Multe dintre ele au lucrat in banci, au fost manageri la diverse corporatii, au demonstrat ca pot avea o cariera stralucita ca angajat, dar in timpul concediului de maternitate incep sa se gandeasca tot mai serios sa renunte la acest tip de cariera, care le tine departe de familie, si sa se dedice mult mai mult copiilor si partenerilor lor de viata.” spune Alina Bota, Fondator Mamprenoare, un Business Hub&Accelerator ce sustine si promoveaza mamele antreprenor.
Alternativa antreprenoriatului nu este insa atat de usoara precum pare, pentru ca multe dintre mamici, chiar daca au un CV impresionant, nu au experienta in domeniile in care se indreapta, nu au educatie antreprenoriala si se trezesc complet singure si debusolate intr-o lume competitiva, in care fiecare pas gresit inseamna o gaura in bugetul familiei, principala sursa de finantare a majoritatii mamelor care aleg acest drum.
„Antreprenoriatul este o alternativa viabila de a-ti inlocui venitul din salariu si de a avea mai mult timp alaturi de familie si asta o demonstreaza sutele de mame din toata tara care fac parte din Comunitatea Mamprenoare si au devenit independente financiar, insa e nevoie sa respecti cativa pasi simpli: sa te indrepti doar inspre domenii care te pasioneaza si in care ai abilitati, sa investesti in abilitatile tale ca sa poti avea produse si servicii de o calitate superioara, sa ai o strategie de business coerenta si o strategie de promovare eficienta si sa te alaturi comunitatilor care te pot sprijini la nevoie” sustine Alina Bota.
Mamprenoare este singura comunitate din Romania care conecteaza mamele antreprenor din toata tara si din diaspora si le ofera acestora educatie antreprenoriala, programe de consultanta si mentorat personalizat, o platforma online, pe care isi pot promova afacerile in mod gratuit, targuri in care isi pot vinde produsele si chiar o revista glossy printata in care isi pot scrie singure povestea si atrage clienti.
„Credem in puterea comunitatilor si in educatie pentru ca impreuna, folosindu-ne experienta si expertiza fiecareia, putem ajunge mult mai repede la profit. Incurajam colaborarea intre membre si de aceea noi ne cunoastem toate personal si avem proiecte comune atat la nivel national, cat si la nivel local. Avem sedinte periodice de lucru la nivel local in care gasim solutii la problemele cu care ne confruntam si workshopurile noastre sunt foarte pragmatice si practice, orientate inspre solutii. Astfel, urmarim cu atentie ce se intampla in afacerea fiecareia dintre noi si rezultatele nu intarzie sa apara.” sustine Irina Nichifiriuc, Manager Comunitatea Mamprenoare Iasi.
Intrarea in Comunitatea Mamprenoare se face printr-un workshop de antreprenoriat numit „Si mamica, si antreprenor de succes”, in care femeile (nu neaparat mame) care isi doresc sa exploreze aceasta alternativa invata cum sa evite greselile care se fac in antreprenoriat, invata pasii corecti si exemple de buna practica si le sunt prezentate instrumentele pe care le au la dispozitie din calitatea de membre ale acestei comunitati.
Intre 24 – 26 aprilie se desfasoara in Iasi „Zilele Mamprenoarelor”, care debuteaza in 24 aprilie la ora 18,30 in cladirea Bursei Moldovei are loc un nou workshop „Si mamica, si antreprenor de succes” sustinut de catre Alina Bota, Fondatoarea Comunitatii Mamprenoare si Irina Nichifiriuc, Manager Comunitatea Mamprenoare din Iasi si organizat in parteneriat cu sfatulmamei.ro, Wakatech, Design Pathways, Zambetul Soarelui si pernegravide.ro. Partenerii workshopului sunt antreprenori ieseni care au decis sa sustina dezvoltarea antreprenoriatului din Iasi promovand acest eveniment si sunt din ce in ce mai multi antreprenori ieseni care doresc sa sustina afacerile mamelor pentru ca stiu ca astfel sustin o noua generatie educata in spirit antreprenorial.
Workshopul reprezinta poarta de intrare in aceasta comunitate, toate femeile care participa la acest workshop vor deveni membre ale acestei comunitati, vor fi introduse in grupul inchis Mamprenoare si prezentate apoi mamicilor din toata tara, vor avea profil gratuit pe website-ul mamprenoare.eu, acces la sedintele de lucru locale si la evenimentele organizate la nivel national si consultanta personalizata pentru a-si dezvolta o afacere de la zero cu buget redus sau pentru a-si eficientiza propriile afaceri.
In 25 aprilie va avea loc o noua sedinta de lucru a Comunitatii Locale Iasi, iar in 26 vor avea loc o serie de intalniri cu partenerii locali ai mamprenoarelor si cu presa locala.
Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator pentru mamele care isi doresc dezvoltarea unei afaceri proprii care sa le permita sa devină independente financiar.
Comunitatea a fost fondata in urma cu doi ani de catre Alina Bota, o romanca ce locuieste in prezent in Belgia si care isi doreste scoaterea la lumina, incurajarea si promovarea talentului si creativitatii femeilor romance atat la nivel national, cat si la nivel international. Mamprenoare are acoperire internațională, cu comunități locale conduse de manageri locali în orașe precum Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Ploiesti, Timisoara, Alba Iulia si lista este in continua crestere deoarece din comunitate fac parte tot mai multe romance din Elvetia, Franta, Belgia sau UK.
Pagini Utile:
Contact:
Alina Bota, fondator
tel: 0737/ 809 697 e-mail: contact@mamprenoare.eu; alina.bota@levelup.vision
Cuvinte cheie: + antreprenoriat mame, mamprenoriat, mamprenoare
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
De emoţie, Qinwen Zheng abia a vorbit la interviul după meciul câştigat în faţa Simonei Halep
Kaufland avertizează clienţii în legătură cu o tentativă de fraudă în numele companiei
Care este țara fostă comunistă cu șanse să devină o mare putere europeană
Moldova: Igor Dodon a primit 30 de zile de arest preventiv la domiciliu
A scris cartea „Cum să-ţi ucizi soţul”, apoi şi-a ucis soţul
Studiu: Opt din zece români au făcut cel puţin un gest caritabil, în ultimii doi ani
Bacău: Pui de căprioară care nu se putea deplasa, găsit într-un cartier din Târgu Ocna
Un elicopter militar va survola mâine Iaşul: „Accesul presei nu este permis”
Primii kilometri din autostrada Moldovei A7 vor fi construiţi de italieni
Shakira va fi judecată în Spania pentru o fraudă de 14,5 milioane de euro
(FOTO) Un copac s-a „înfipt” într-o maşină în centrul Iaşului
Presă: Înţelegere tacită în cadrul NATO de a nu furniza tancuri moderne Ucrainei
Iulius Mall Iași te provoacă la „Iulius Flying Ballz”, în cadrul festivalului Hangariada!
Cu Trump în frunte, fanii armelor de foc vin în Texas, sfidând copiii ucişi la Ulvade
Sorin Cîmpeanu, avertisment: Criza sanitară a generat o catastrofă educațională
Vrancea: O femeie de 40 de ani a bătut un adolescent de 17 ani pe stradă
Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei
Noual BMW, surprins pentru prima oara in teste. Ecran curbat urias in bord
Mesaj tranşant al cancelarului Olaf Scholz: Putin nu poate fi lăsat să câştige
Variola maimuţei: 219 cazuri confirmate la nivel mondial, anunţă ECDC
Emoţionant! O căţeluşă a adoptat un pui de căprioară aflat în grija autorităţilor (VIDEO)
Tesla, cea mai bine vândută marcă premium în SUA, în primul trimestru
Cum s-a salvat șoferul unui Tesla Model Y din mașina cuprinsă de flăcări
De la Londra la New York în 90 de minute cu avioanele hipersonice Mach 5
Logitech a creat cea mai tare tastatură office din lume și a regândit un mouse
Familia Circo Bellucci ne aduce la viață amintiri din copilărie, la IAȘI! (P)
Presa rusă: Aproximativ 8.000 de prizonieri de război se află în prezent în Doneţk şi Lugansk
iPhone 13 a fost cel mai bine vândut smartphone în primul trimestru din an
Prin mall-urile din Moscova bate vântul. Sancţiunile îşi arată colţii! (VIDEO)
Cum să alegi patul pentru a beneficia de somn odihnitor? (P)
Anunțul zilei de la Mercedes Benz: moartea mașinilor cu cutie manuală
Rusia câştigă miliarde de dolari de pe urma blocadei de la Marea Neagră
Mitrea, dezvăluiri despre Borcea: ”Îi spuneam 'Magdalena' bărbatului feroce”
Autoritatea ţarului Vladimir Putin se fisurează încetul cu încetul
Qinwen Zheng o înfruntă pe Halep: „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des”
Penalul Cristian Rizea, fugar în Republica Moldova, amendat la un miting pro-Dodon
Blocada cerealelor de la Marea Neagră, spartă cu nave din SUA?
Nadal, ajuns la victoria 300 în turneele de mare șlem! L-a lăsat în urmă pe Federer
Ramzan Kadirov, liderul cenenilor, este hotărât să atace Polonia
Cursa angajărilor la stat înainte de „marea înghețare”. Cum scăpăm de funcționari?
Un individ din Ciurea a fost arestat după ce şi-a violat fiica minoră timp de mai mulţi ani
Apar două tipuri de noi contracte de muncă. Ar putea fi introduse în Codul Muncii
Blonda din Botoşani care “scotoceşte” prin dulapurile femeilor
Grupul LTP, cu peste 2.000 angajaţi în nouă fabrici din lume, intră în România
O tânără de 33 de ani din Suceava a rămas fără bolidul Mercedes Benz
Codrin Liviu CUȚITARUNew York şi Alabama. Un circuit epic |
George ŢURCĂNAŞUMiticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor |
Bogdan ILIESCUÎntâmplările lui Nobel (I) |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.