Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Este antreprenoriatul o alternativa viabila pentru mame?

GALERIE
mamprenoare
  • mamprenoare
- +

In timpul concediului de maternitate, multe femei se gandesc sa renunte la cariera lor anterioara, care presupunea un program de 8-9 ore/zi si isi deschida o afacere proprie care sa le inlocuiasca venitul din salariu si sa le ofere mai mult timp cu familia. Este insa antreprenoriatul o alternativa viabila sau doar un vis frumos?

Mamprenoriatul, sau antreprenoriatul mamelor este un fenomen global, care a aparut ca urmare a dezvoltarii internetului, un instrument ce permite oricui sa isi dezvolte abilitatile si sa isi promoveze produsele si serviciile aproape gratuit, din confortul propriei case.

O influenta pozitiva asupra cresterii acestui fenomen o au si specialistii in parenting, care recomanda mamelor sa stea cat mai mult alaturi de copiii lor in primi ani de viata, pentru a-i ajuta sa se dezvolte armonios din punct de vedere emotional.

Fenomenul a aparut recent si in Romania si este intr-o crestere exponentiala de la an la an. Din pacate, in Romania companiile nu ofera posibilitatea ca mamele sa aiba un program flexibil, de 4-6 ore/zi, 2-3 zile/saptamana sau posibilitatea de a lucra de acasa, asa ca singura alternativa ramane antreprenoriatul.

„Apare un model nou de femeie, care isi doreste sa fie cat mai mult prezenta in viata familiei ei, fara insa sa renunte la cariera. E o tipologie de femeie cu educatie superioara, care citeste foarte mult si se autoeduca, si care a avut o cariera profesionala inainte de aparitia sarcinii. Multe dintre ele au lucrat in banci, au fost manageri la diverse corporatii, au demonstrat ca pot avea o cariera stralucita ca angajat, dar in timpul concediului de maternitate incep sa se gandeasca tot mai serios sa renunte la acest tip de cariera, care le tine departe de familie, si sa se dedice mult mai mult copiilor si partenerilor lor de viata.” spune Alina Bota, Fondator Mamprenoare, un Business Hub&Accelerator ce sustine si promoveaza mamele antreprenor.

Alternativa antreprenoriatului nu este insa atat de usoara precum pare, pentru ca multe dintre mamici, chiar daca au un CV impresionant, nu au experienta in domeniile in care se indreapta, nu au educatie antreprenoriala si se trezesc complet singure si debusolate intr-o lume competitiva, in care fiecare pas gresit inseamna o gaura in bugetul familiei, principala sursa de finantare a majoritatii mamelor care aleg acest drum.

„Antreprenoriatul este o alternativa viabila de a-ti inlocui venitul din salariu si de a avea mai mult timp alaturi de familie si asta o demonstreaza sutele de mame din toata tara care fac parte din Comunitatea Mamprenoare si au devenit independente financiar, insa e nevoie sa respecti cativa pasi simpli: sa te indrepti doar inspre domenii care te pasioneaza si in care ai abilitati, sa investesti in abilitatile tale ca sa poti avea produse si servicii de o calitate superioara, sa ai o strategie de business coerenta si o strategie de promovare eficienta si sa te alaturi comunitatilor care te pot sprijini la nevoie” sustine Alina Bota.

Mamprenoare este singura comunitate din Romania care conecteaza mamele antreprenor din toata tara si din diaspora si le ofera acestora educatie antreprenoriala, programe de consultanta si mentorat personalizat, o platforma online, pe care isi pot promova afacerile in mod gratuit, targuri in care isi pot vinde produsele si chiar o revista glossy printata in care isi pot scrie singure povestea si atrage clienti.

„Credem in puterea comunitatilor si in educatie pentru ca impreuna, folosindu-ne experienta si expertiza fiecareia, putem ajunge mult mai repede la profit. Incurajam colaborarea intre membre si de aceea noi ne cunoastem toate personal si avem proiecte comune atat la nivel national, cat si la nivel local. Avem sedinte periodice de lucru la nivel local in care gasim solutii la problemele cu care ne confruntam si workshopurile noastre sunt foarte pragmatice si practice, orientate inspre solutii. Astfel, urmarim cu atentie ce se intampla in afacerea fiecareia dintre noi si rezultatele nu intarzie sa apara.” sustine Irina Nichifiriuc, Manager Comunitatea Mamprenoare Iasi.

Intrarea in Comunitatea Mamprenoare se face printr-un workshop de antreprenoriat numit „Si mamica, si antreprenor de succes”, in care femeile (nu neaparat mame) care isi doresc sa exploreze aceasta alternativa invata cum sa evite greselile care se fac in antreprenoriat, invata pasii corecti si exemple de buna practica si le sunt prezentate instrumentele pe care le au la dispozitie din calitatea de membre ale acestei comunitati.

Intre 24 – 26 aprilie se desfasoara in Iasi „Zilele Mamprenoarelor”, care debuteaza in 24 aprilie la ora 18,30 in cladirea Bursei Moldovei are loc un nou workshop „Si mamica, si antreprenor de succes” sustinut de catre Alina Bota, Fondatoarea Comunitatii Mamprenoare si Irina Nichifiriuc, Manager Comunitatea Mamprenoare din Iasi si organizat in parteneriat cu sfatulmamei.ro, Wakatech, Design Pathways, Zambetul Soarelui si pernegravide.ro. Partenerii workshopului sunt antreprenori ieseni care au decis sa sustina dezvoltarea antreprenoriatului din Iasi promovand acest eveniment si sunt din ce in ce mai multi antreprenori ieseni care doresc sa sustina afacerile mamelor pentru ca stiu ca astfel sustin o noua generatie educata in spirit antreprenorial.

Workshopul reprezinta poarta de intrare in aceasta comunitate, toate femeile care participa la acest workshop vor deveni membre ale acestei comunitati, vor fi introduse in grupul inchis Mamprenoare si prezentate apoi mamicilor din toata tara, vor avea profil gratuit pe website-ul mamprenoare.eu, acces la sedintele de lucru locale si la evenimentele organizate la nivel national si consultanta personalizata pentru a-si dezvolta o afacere de la zero cu buget redus sau pentru a-si eficientiza propriile afaceri.

In 25 aprilie va avea loc o noua sedinta de lucru a Comunitatii Locale Iasi, iar in 26 vor avea loc o serie de intalniri cu partenerii locali ai mamprenoarelor si cu presa locala.

Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator pentru mamele care isi doresc dezvoltarea unei afaceri proprii care sa le permita sa devină independente financiar.

Comunitatea a fost fondata in urma cu doi ani de catre Alina Bota, o romanca ce locuieste in prezent in Belgia si care isi doreste scoaterea la lumina, incurajarea si promovarea talentului si creativitatii femeilor romance atat la nivel national, cat si la nivel international. Mamprenoare are acoperire internațională, cu comunități locale conduse de manageri locali în orașe precum Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Ploiesti, Timisoara, Alba Iulia si lista este in continua crestere deoarece din comunitate fac parte tot mai multe romance din Elvetia, Franta, Belgia sau UK.

Pagini Utile:

Contact:

Alina Bota, fondator

tel: 0737/ 809 697 e-mail: contact@mamprenoare.eu; alina.bota@levelup.vision

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri