anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Advertorial

Este blackjack-ul cel mai popular joc de cazino? (P)

GALERIE
6737943
 • 6737943
- +

Cazinourile au avut întotdeauna un loc special în inimile oamenilor din orice epocă. Ele au oferit încă de la începuturile lor numeroase opțiuni pentru distracție și câștiguri însemnate. Deși mulți jucători de-a lungul timpului au făcut și au pierdut averi la diferite mese de joc, aceștia au continuat să meargă în cazinouri pentru atmosfera unică de acolo, atrași de specificul locului și de promisiunea unor pariuri câștigătoare.

Începând cu Îl Ridotto în Veneția și ajungând până la cazinourile online din vremurile noastre, toate au încercat în permanență să aducă noi elemente de divertisment pentru oamenii care le-au călcat pragurile fizic sau virtual.

Astfel, jocurile întâlnite în cazinouri au evoluat și ele odată cu cerințele și posibilitățile oamenilor. Primele jocuri de noroc practicate în lume au fost cu mult diferite de ceea ce cunosc mulți astăzi. Regulile erau mult mai simple iar metodele de joc erau adaptate vremurilor. De la primele loterii din China Antică la primele zaruri create în timpul Războiului Troian și până la jocurile de cărți care ne sunt familiare astăzi este destul de lung drumul. Însă în fiecare epocă există dovezi cât se poate de clare că oamenii au știut întotdeauna să își testeze norocul cu ajutorul jocurilor.

Când a apărut blackjack-ul?

Deși poate mulți cred că blackjack-ul este primul joc de cărți jucat vreodată într-un cazino, se înşeală. Primul joc de cărți atestat vreodată a apărut în China în secolul 9, iar primul astfel de joc care a pătruns într-un cazino este Baccarat. Regulile acestuia sunt destul de simple, în cea mai elementară formă a să fiind vorba de doi jucători care încearcă să ajungă la o sumă cărților cât mai apropiată de 9. Jocul este unul destul de similar cu blackjack-ul, bazându-se pe aceleași principii.

Backjack-ul a apărut undeva prin secolul 17, unii cercetători din domeniu susținând că derivă din jocul spaniol ventiuna, care înseamnă 21. Însă aceasta nu este singura opțiune când vine vorba de originile jocului. Unii susțin că este de fapt un derivat al jocului franțuzesc trențe-et-un (31) sau quinze (15). Asta pentru că ambele se bazează pe același sistem de joc. Ce este sigur însă este faptul că versiunea franceză vingt-et-un (21) a ajuns în Statele Unite, adus de primii coloniști francezi, unde cu timpul acesta a devenit blackjack-ul pe care îl știm astăzi.

Numele de blackjack a apărut în zona statului Nevada prin anii 1930. Acesta derivă de la combinația câștigătoare de Valet de treflă sau pică și As de pică. Această combinație oferea un câștig de 10 la 1 pentru orice jucător care o obținea. Aceasta a fost numai o tehnică de a atrage oamenii în cazinourile vremii. Deși premierea nu se mai face la acest mod, numele de blackjack a rămas și este folosită și astăzi.

Este blackjack-ul cel mai popular joc de cazino?

Conform multor site-uri de specialitate blackjack-ul este cel mai popular joc de cazino din lume. Asta se datorează în principal caracteristicilor simple pe care jocul le are. Una din acestea este rapiditatea desfășurării lui. De cele mai multe ori o mână nu durează mai mult de câteva minute. Jucătorii de obicei iau decizii foarte rapid deoarece nu au foarte multe opțiuni la dispoziție. În plus, mulți vor să aibă posibilitatea să joace cât mai multe mâini într-un interval cât mai scurt. Acesta este și unul din motivele pentru care jocul este printre cele mai dinamice jocuri de cazino existente. Există, desigur, și jucători care folosesc anumite strategii pentru a câștiga, însă aceștia sunt de obicei dintre aceia care urmăresc un joc cât mai lung.

Un alt mare avantaj al jocului este acela că nu presupune calcule prea complicate. Blackjack este unul din cele mai simple jocuri din lume. Scopul jocului este de a obține o sumă  a cărților egală sau cât mai apropiată de 21. Pentru că scopul jocului este unul atât de simplu, jucătorul poate afla foarte repede dacă a câștigat sau nu. Jocul este de asemenea captivant pentru că oferă posibilitatea atât confruntărilor între jucători cât și între jucători și dealer, sau bancă. În plus, în cazinourile online, există opțiunea unor dealeri live. Asta ajută la stimularea participanților la joc și la atmosfera de cazino adevărat. Desigur, există mai multe opțiune de interacțiune între dealer și jucători, variind de la simplu text până la audio-video.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.