Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Este blackjack-ul cel mai popular joc de cazino? (P)

GALERIE
6737943
  • 6737943
- +

Cazinourile au avut întotdeauna un loc special în inimile oamenilor din orice epocă. Ele au oferit încă de la începuturile lor numeroase opțiuni pentru distracție și câștiguri însemnate. Deși mulți jucători de-a lungul timpului au făcut și au pierdut averi la diferite mese de joc, aceștia au continuat să meargă în cazinouri pentru atmosfera unică de acolo, atrași de specificul locului și de promisiunea unor pariuri câștigătoare.

Începând cu Îl Ridotto în Veneția și ajungând până la cazinourile online din vremurile noastre, toate au încercat în permanență să aducă noi elemente de divertisment pentru oamenii care le-au călcat pragurile fizic sau virtual.

Astfel, jocurile întâlnite în cazinouri au evoluat și ele odată cu cerințele și posibilitățile oamenilor. Primele jocuri de noroc practicate în lume au fost cu mult diferite de ceea ce cunosc mulți astăzi. Regulile erau mult mai simple iar metodele de joc erau adaptate vremurilor. De la primele loterii din China Antică la primele zaruri create în timpul Războiului Troian și până la jocurile de cărți care ne sunt familiare astăzi este destul de lung drumul. Însă în fiecare epocă există dovezi cât se poate de clare că oamenii au știut întotdeauna să își testeze norocul cu ajutorul jocurilor.

Când a apărut blackjack-ul?

Deși poate mulți cred că blackjack-ul este primul joc de cărți jucat vreodată într-un cazino, se înşeală. Primul joc de cărți atestat vreodată a apărut în China în secolul 9, iar primul astfel de joc care a pătruns într-un cazino este Baccarat. Regulile acestuia sunt destul de simple, în cea mai elementară formă a să fiind vorba de doi jucători care încearcă să ajungă la o sumă cărților cât mai apropiată de 9. Jocul este unul destul de similar cu blackjack-ul, bazându-se pe aceleași principii.

Backjack-ul a apărut undeva prin secolul 17, unii cercetători din domeniu susținând că derivă din jocul spaniol ventiuna, care înseamnă 21. Însă aceasta nu este singura opțiune când vine vorba de originile jocului. Unii susțin că este de fapt un derivat al jocului franțuzesc trențe-et-un (31) sau quinze (15). Asta pentru că ambele se bazează pe același sistem de joc. Ce este sigur însă este faptul că versiunea franceză vingt-et-un (21) a ajuns în Statele Unite, adus de primii coloniști francezi, unde cu timpul acesta a devenit blackjack-ul pe care îl știm astăzi.

Numele de blackjack a apărut în zona statului Nevada prin anii 1930. Acesta derivă de la combinația câștigătoare de Valet de treflă sau pică și As de pică. Această combinație oferea un câștig de 10 la 1 pentru orice jucător care o obținea. Aceasta a fost numai o tehnică de a atrage oamenii în cazinourile vremii. Deși premierea nu se mai face la acest mod, numele de blackjack a rămas și este folosită și astăzi.

Este blackjack-ul cel mai popular joc de cazino?

Conform multor site-uri de specialitate blackjack-ul este cel mai popular joc de cazino din lume. Asta se datorează în principal caracteristicilor simple pe care jocul le are. Una din acestea este rapiditatea desfășurării lui. De cele mai multe ori o mână nu durează mai mult de câteva minute. Jucătorii de obicei iau decizii foarte rapid deoarece nu au foarte multe opțiuni la dispoziție. În plus, mulți vor să aibă posibilitatea să joace cât mai multe mâini într-un interval cât mai scurt. Acesta este și unul din motivele pentru care jocul este printre cele mai dinamice jocuri de cazino existente. Există, desigur, și jucători care folosesc anumite strategii pentru a câștiga, însă aceștia sunt de obicei dintre aceia care urmăresc un joc cât mai lung.

Un alt mare avantaj al jocului este acela că nu presupune calcule prea complicate. Blackjack este unul din cele mai simple jocuri din lume. Scopul jocului este de a obține o sumă  a cărților egală sau cât mai apropiată de 21. Pentru că scopul jocului este unul atât de simplu, jucătorul poate afla foarte repede dacă a câștigat sau nu. Jocul este de asemenea captivant pentru că oferă posibilitatea atât confruntărilor între jucători cât și între jucători și dealer, sau bancă. În plus, în cazinourile online, există opțiunea unor dealeri live. Asta ajută la stimularea participanților la joc și la atmosfera de cazino adevărat. Desigur, există mai multe opțiune de interacțiune între dealer și jucători, variind de la simplu text până la audio-video.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri