Este gata prima parcare supraetajată din Iaşi. Din păcate, nu e a Primăriei: municipalitatea se chinuie să le facă de 15 ani

sâmbătă, 10 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Este gata prima parcare supraetajată din Iaşi. Din păcate, nu e a Primăriei: municipalitatea se chinuie să le facă de 15 ani

Aceasta are peste 600 de locuri de parcare, în clădirea de 6 niveluri, însumând circa un hectar ca suprafaţă totală n aparţine firmei germane Continental, de pe Poitiers. Alimentarea electrică se face prin panouri fotovoltaice, situate deasupra ultimului nivel. Investiţia este una de circa 8 milioane euro.

 

Este finalizată prima parcare supraetajată din Iaşi. În ciuda faptului că Primăria Municipiului Iaşi a anunţat acum mai bine de zece ani că va face parcări supraterane în oraş, niciuna fiind gata, firmele private din oraş deja s-au pus pe treabă. Astfel, firma ieşeană cu capital german Continental (fosta Siemens), cu sediul în bulevardul Poitiers, a finalizat deja prima parcare supraetajată din Iaşi.

Parcarea supraterană are două niveluri pentru testări vehicule (parter şi etajul unu) şi patru niveluri de parcare, cu peste 600 de locuri dedicate angajaţilor Continental, totalul suprafeţei acesteia fiind de 10.000 metri pătraţi. Totodată, clădirea dispune de staţii de încărcare destinate celor cinci locuri de parcare ”eco” pe fiecare nivel, fiind prevăzute pentru maşinile electrice. Terasa aflată la ultimul etaj este complet echipată cu panouri fotovoltaice, care asigură alimentarea acestor staţii dar şi iluminatul clădirii. Pe lângă parcarea supraterană, clădirea găzduieşte şi un centru întins pe două niveluri (parter şi etajul I) de testare a tehnologiilor şi produselor dezvoltate de aceştia în departamentul Vehicle Dynamics. Accesul la fiecare nivel se va face prin intermediul unui lift, iar clădirea are şi un sistem de management al parcării privind accesul şi disponibilitatea locurilor de parcare.

În mediul online, valul de reacţii pozitive asupra noii investiţii Continental nu a încetat să apară. „Prima parcare supraetajată din Iaşi este gata. Felicităm administraţia… nu, nu e cazul. Nu e în cartier, nu deserveşte rezidenţi, e investiţie privată. Mă bucur şi felicit compania Continental pentru această iniţiativă vizând proprii salariaţi! Astfel, se eliberează parcarea Lidl Poitiers pentru clienţi şi toată zona are doar de câştigat”, a postat un internaut ieşean.

În prima săptămână a lunii octombrie, Continental Iaşi pregăteşte un eveniment de inaugurare prin care va fi marcată şi această investiţie. Investiţia totală a clădirii este de 8 milioane de euro. 

Comentarii