Este nevoie implicarea și priceperea tuturor celor de bună credință când interesul comunității o cere!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Este nevoie implicarea și priceperea tuturor celor de bună credință când interesul comunității o cere!

GALERIE
Alexe_unire
  • Alexe_unire
- +

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a participat alături de Klaus Iohannis, Preşedintele României şi Ludovic Orban, Premierul României, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, prilej cu care a transmis un mesaj de unitate și implicare tuturor ieșenilor de bună credință:

” De secole românii au avut un ideal, unirea provinciilor în care se vorbea și se simțea românește. 

Destinul ne-a fost potrivinic de multe ori și acest proces de unificare a fost unul extrem de anevoios, dar în final eroii noștri și-au atins obiectivul și asta doar plătind un tribut semnificativ de vieți omenești, lăsând la o parte orgolii și ambiții personale și vizând permanent tabloul de ansamblu: binele națiunii!

Mi-aș fi dorit ca turiștii și oaspeții de seamă care au vizitat în ceas aniversar Iașul să fi venit pe una din cele 2 autostrăzi care străbat Moldova, să intre în oraș pe o centură ocolitoare modernă, care să reducă cele 40 de minute de așteptare infernală, iar oamenii să nu mai stea 1 oră în trafic pentru a traversa cei 3 km din Podu Iloaiei.

Mi-aș fi dorit să discutăm despre cum putem extinde serviciile unui Spital Regional și către țările vecine, Republica Moldova și Ucraina, să fim un important centru medical la granița de Est a Uniunii Europene, dar din păcate încă desenăm cu cariora pe hartă și am pierdut în 3 ani finanțări importante și oportunități imense.

Mi-ar fi plăcut să închidem ziua la concertul Filarmonicii ieșene, dar din păcate aceasta își desfășoară activitatea în condiții grele, iar spectacolele sunt fie în aer liber, fie în spații private. Nici pe iubitorii sportului nu îi pot mulțumi, căci Iașul nu are nici stadion modern și nici o sală polivalentă demnă de cel mai mare județ al țării.

Așa cred că am fi onorat cu adevarat memoria inaintașilor noștri, adevărații eroi care au avut aspirații naționale și nu interese obscure!

Am piedut ca oraș și regiune 3 sau 30 de ani de dezvoltare, fapt pentru care vă spun sincer că este nevoie de implicarea tuturor specialiștilor în viața publică.

Este nevoie ca societatea civilă, tinerii, antreprenorii, oamenii liberi și de bună credință să facă front comun atunci când interesul comunității, fie că vorbim de nivel de oraș, regiune, țară, o cere!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.