anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Este oficial: Iaşitex va dispărea. Terenurile şi halele vor fi scoase la vânzare!

GALERIE
Iasitex-FOTO-Raul-Chis
 • Iasitex-FOTO-Raul-Chis
- +

Banii obţinuţi vor fi mutaţi de patronul societăţii, Ştefan Vuza, într-o altă companie din portofoliu.

Acţionarii fabricii SC Iaşitex SA au dat „undă verde“ pentru vânzarea terenurilor şi clădirilor deţinute de companie în munici­piul Iaşi, pe Bulevardul Primă­verii. Deţinătorii de titluri emise de fosta Întreprindere „Ţesătura“ şi-au mai dat acordul pentru realizarea de către SC Iaşitex SA a tuturor demersurilor necesare pentru preluarea controlului la SC Vastex SA şi relocarea activităţii în judeţul Vaslui.

Firma Iaşitex SA este patronată de omul de afaceri Ştefan Vuza prin intermediul SC A2 Impex SRL Plo­ieşti, companie care face parte din grupul Serviciile Comerciale Române. SC A2 Impex SRL Ploieşti figurează cu 63% din acţiunile fostei fabrici „Ţesătura“ Iaşi, 29% sunt în portofoliul Societăţii de Investiţii Financiare Moldova Bacău, iar 3,1% aparţin statului român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Ce vrea să facă Vuza cu banii

Potrivit documentelor trimise de condu­cerea societăţii ieşene către Bursa de Valori din Bucu­reşti (BVB), în urma Adunării Ge­nerale Extraordinare a Acţiona­rilor (AGEA) de la SC Iaşitex SA, organizată pe data de 14 septembrie, activele companiei vor fi vândute prin licitaţie publică cu strigare, la cel mai mare preţ obţinut.

În total, halele şi terenurile au o suprafaţă de peste 58.000 de metri pătraţi. O parte din loturile de teren care sunt „în grafic“ pentru valorificare, pe care sunt amplasate şi mai multe construcţii ale fabricii, sunt ipotecate în favoarea Bancpost SA.

Printre bunurile ce vor fi scoase la vânzare este şi pavilionul admi­nistrativ de opt etaje, cu suprafaţa construită de peste 3.800 de metri pătraţi, imobil lipsit de sarcini, respectiv galeriile şi parcarea de vizavi.

Pe 14 septembrie, acţio­narii SC Iaşitex SA şi-au mai dat acordul ca sumele ce vor fi obţinute din vânzarea activelor să fie folosite pentru participarea societăţii la majorarea capitalului social al SC Chimcomplex SA Borzeşti, companie deţinută indirect tot de Vuza, prin aport în numerar de până la 7,5 milioane de euro şi pentru rambursarea creditelor şi a datoriilor societăţii.

Producţia va fi mutată la Vaslui

Conducerea SC Iaşitex SA vrea să obţină controlul la firma SC Vastex SA prin aport în natură cu bunuri mobile şi aport în numerar.

Oficialii fostei Întreprinderi „Ţesă­tura“ Iaşi iau însă în calcul şi „orice altă procedură prevăzută de lege care să asigure dobândirea de către SC Iaşitex SA a pachetului majoritar de acţiuni în cadrul SC Vastex SA“.

Scopul final al procesului de preluare a controlului la societatea vasluiană de textile este relocarea capacităţii de producţie a SC Iaşitex SA Iaşi în judeţul vecin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.