anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Cazul medicului ieşean care a anunţat că nu îi va trata pe cei care au fost la protest în Piaţă, analizat de conducerea Spitalului „Sf. Spiridon“

Este permisă discriminarea politică în reţeaua publică de sănătate?

GALERIE
Razvan Constatinescu medic
 • Razvan Constatinescu medic
- +

Medicul Răzvan Constantinescu: „Să vă facă Tudor Chirilă şi cu Rareş Bogdan endoscopie, clar!?“ Fapta acestuia, de a discrimina pe cei care au fost la proteste, este o abatere clară de la statutul şi îndatoririle unui medic, cu atât mai mult cu cât este plătit din contribuţiile tuturor, indiferent de convingeri politice.

Doctorul ieşean Răzvan Constantinescu a iscat un scandal naţional din cauza aprecierilor publice de pe Facebook. Medicul a devenit „vedetă“, în cel mai rău mod cu putinţă, după ce i-a jignit pe protestatarii care, duminică seara, şi-au manifestat dezacordul faţă de Guvernul PSD-ALDE. Constantinescu i-a numit pe oamenii care au ieşit în Piaţă „idioţi“, „şobolani“, „boi“. Medicul şi-a exprimat „aprecierile“ printr-o postare pu­blică pe contul de Facebook, notată duminică, 5 noiembrie. Înainte de începerea protestelor, medicul i-a anunţat pe utilizatorii Facebook care îi frecventează pagina că le blochează conturile dacă anunţă că participă la protestul din Piaţa Victoriei.

Ulterior, gastroenterologul le-a sugerat manifestan­ţilor să apeleze pentru o „endoscopie“ la cântăreţul Tudor Chirilă, respectiv la omul de televiziune Rareş Bogdan, şi nu la el. Duminică seara, Chirilă s-a alăturat protestatarilor care au ieşit în Piaţa Unirii din Iaşi şi au scandat împotriva actualei guvernări. „Că tot sunt furios… anunţ de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunţă pe Facebook că merge sau că a fost în Piaţa Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, aţi stat ca nişte şobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă şi cu Rareş Bogdan endoscopie, clar?!“, a scris doctorul pe Facebook.

Mesajul acestuia a fost apreciat de sute de utilizatori ai reţelei sociale. Alte sute de români l-au apostrofat pe Constantinescu considerând că postarea sa sugerează inclusiv faptul că medicul nu va mai trata bolnavi cu convingeri politice diferite de ale sale, o discriminare pe cât de gravă pe atât de nelegală. Răzvan-Nicolae Constantinescu este medic primar în secţia clinică gastroenterologie I de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, res­pectiv şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi. Doctorul este membru ALDE de anul trecut. Postarea de pe Facebook a lui Constantinescu poate fi anchetată de Consiliul de Etică al Spitalului „Sfântul Spiridon“.

„Poziţiile sau postările publice ale medicilor pot constitui obiectul unei analize a Consiliului de Etică, în limita Regulamentului de ordine interioară din spital. Cazul pe care l-aţi menţionat va fi analizat de persoana responsabilă cu relaţiile cu publicul, care va sesiza, ulterior, Consiliul de Etică“, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“. În cursul serii, Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor România, a declarat că pe numele medicului Răzvan Constantinescu s-au depus la CMR două reclamaţii, care vor fi analizate în zilele următoare. Ieri, medicul Răzvan Constantinescu nu a răspuns apelurilor noastre telefonice pentru a-şi nuanţa afirmaţiile.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.