Este posibil ca locul oamenilor să fie luat de roboţi? Ce spune scriitorul Thomas Frey
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Este posibil ca locul oamenilor să fie luat de roboţi? Ce spune scriitorul Thomas Frey

GALERIE
roboti oameni
  • roboti oameni
- +

Thomas Frey este un admirat inginer şi scriitor american, adept înflăcărat al futurismului. El a explicat de ce nu ar trebui să ne facem griji că roboţii vor putea să ia locul oamenilor. Oricât de dezvoltată este cercetarea, suntem foarte departe de a-i face pe roboţi să arate şi să se comporte precum oamenii, spune Thomas Frey pe platforma sa, Future Speaker. 

 “Te mişti ca un robot” nu va ajunge prea curând să fie un compliment. Este tot mai clar însă că roboţii prezintă avantaje serioase şi caracteristici superioare oamenilor, atunci când vine vorba de lucratul în fabrici.

 Un robot programat bine poate lucra fără pauză de ţigară sau de masă şi fără să se plângă la vreun sindicat. Prin urmare, sunt preferaţi în fabrici.
 Dar pe de altă parte, nici nu pot intra în rolul oamenilor astfel încât să devină fiinţe plăcute. Prietenia, empatia, curajul, iertarea, căldura sufletească, toate sunt apanajul oamenilor, spune Thomas Frey.

 Oamenii sunt nişte “maşinării” atât de complexe, încât sunt imposibil de reprodus cu totul. Pe lângă calităţi, oamenii sunt şi plini de defecte, aşa că dacă cuiva i-ar trece prin cap să creeze un om, ar trebui să-i programeze şi defectele. “Eu, cel puţin, sunt recunoscător pentru imperfecţiunile umane. Cum am mai putea altfel să preţuim, apreciem şi să aspirăm la a fi mai buni noi înşine. dacă nu am fi văzut sau experimentat imperfecţiunea? Şi care ar mai fi rostul de a fi, dacă n-am mai avea către ce aspira?”, se întreabă retoric futuristul american.

Cititi materialul integral pe libertatea.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.