anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Este posibil ca locul oamenilor să fie luat de roboţi? Ce spune scriitorul Thomas Frey

GALERIE
roboti oameni
  • roboti oameni
- +

Thomas Frey este un admirat inginer şi scriitor american, adept înflăcărat al futurismului. El a explicat de ce nu ar trebui să ne facem griji că roboţii vor putea să ia locul oamenilor. Oricât de dezvoltată este cercetarea, suntem foarte departe de a-i face pe roboţi să arate şi să se comporte precum oamenii, spune Thomas Frey pe platforma sa, Future Speaker. 

 “Te mişti ca un robot” nu va ajunge prea curând să fie un compliment. Este tot mai clar însă că roboţii prezintă avantaje serioase şi caracteristici superioare oamenilor, atunci când vine vorba de lucratul în fabrici.

 Un robot programat bine poate lucra fără pauză de ţigară sau de masă şi fără să se plângă la vreun sindicat. Prin urmare, sunt preferaţi în fabrici.
 Dar pe de altă parte, nici nu pot intra în rolul oamenilor astfel încât să devină fiinţe plăcute. Prietenia, empatia, curajul, iertarea, căldura sufletească, toate sunt apanajul oamenilor, spune Thomas Frey.

 Oamenii sunt nişte “maşinării” atât de complexe, încât sunt imposibil de reprodus cu totul. Pe lângă calităţi, oamenii sunt şi plini de defecte, aşa că dacă cuiva i-ar trece prin cap să creeze un om, ar trebui să-i programeze şi defectele. “Eu, cel puţin, sunt recunoscător pentru imperfecţiunile umane. Cum am mai putea altfel să preţuim, apreciem şi să aspirăm la a fi mai buni noi înşine. dacă nu am fi văzut sau experimentat imperfecţiunea? Şi care ar mai fi rostul de a fi, dacă n-am mai avea către ce aspira?”, se întreabă retoric futuristul american.

Cititi materialul integral pe libertatea.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.