Eşti în căutare de bani pentru afacerea ta sau vrei doar să investeşti? Ar trebui să citeşti asta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 29.01.2022

Eşti în căutare de bani pentru afacerea ta sau vrei doar să investeşti? Ar trebui să citeşti asta

GALERIE
Ronin cautare de capital Iasi
 • Ronin cautare de capital Iasi
- +

Ronin este un proiect care îşi propune să aducă constant, faţă în faţă, firme cu un potenţial mare de inovare şi dezvoltare şi posibili investitori.

 

Ce au în comun Tigers of Money (Japonia), Shark Tank (SUA), Dragons' Den (UK) sau Arena Leilor (România)? Toate sunt programe televizate de business în care oameni de afaceri vin şi îşi prezintă ideile în faţa unor posibili investitori, în speranţa că aceştia îi vor susţine cu bani. În schimbul finanţărilor obţinute, investitorii primesc procente din business. Ronin, cel mai nou jucător din spaţiul platformelor de investiţii prin crowfounding, traduce acest concept de televiziune în realitate şi face posibil ca orice persoană interesată să investească cel puţin 100 de euro să intre în “arenă” în calitate de jurat şi orice antreprenor poate fi un “luptător” pe platform de crowdfownding.

Turneu de promovare

Ronin este un proiect care îşi propune să aducă constant, faţă în faţă, firme cu un potenţial mare de inovare şi dezvoltare şi posibili investitori. Dacă ai o brutărie şi ai schimbat reţeta de pâine, sau ai un alt business în care ai făcut ceva prin care te deosebeşti de restul plutonului, poţi merge în turneul pentru strâns fonduri, pentru că ”deşi cei trei cofondatori ai Ronin suntem cu background in IT, nu suntem niciunul dintre noi atât de aroganţi încât să credem că inovaţia este exclusivitatea tehnologiei.

Din punctul nostru de vedere secretul succesului în business este să reuşeşti, în domeniul pe care ţi l-ai ales, să faci ceva diferit. Dacă am face toţi copy-paste nu am reuşi decât să stagnăm”, susţine Bogdan Almaşi, cofondator şi CEO al Ronin. Practic, în fiecare lună reprezentanţii Ronin vor merge în Iaşi, Cluj, Timişoara şi Bucureşti, într-un turneu de promovare a unor firme aflate în căutare de investiţii. În Iaşi, caravana investiţiilor “Pitching for Investors Roadshow #1 a fost găzduită zilele acestea de FabLab, iar în faţa publicului au venit să îşi prezinte afacerile reprezentanţii firmelor româneşti Softlead şi StockBinder. Ambele firme şi-au propus ca în decurs de o lună să adune prin crowdfounding câte 300 de mii de euro, bani mecesari pentru dezvoltarea ulterioară.

„De ce nu aş putea eu”

“Rolul Ronin în general este să ofere o şansă acelor companii care nu reuşesc să-şi găsească o finanţare prin metode clasice, fie pentru că sunt prea la început, fie pentru că nu au încă un track record suficient de consistent încât să fie bancabili, cum spun instituţiile financiare, şi atunci noi am dorit să venim cu o platformă prin care să le oferim posibilitatea antreprenorilor să vină cu proiectele lor de business în faţa publicului larg. Mai mult decât atât, ne-am dorit să democratizăm accesul la investiţii în companii şi am coborât ticketul minim de investiţie până la 100 de euro. În aşa fel încât, orice persoană care se califică pentru a fi clientului unui proiect de business să poată să devină şi investitor în acel business. De exemplu, dacă eu folosesc o aplicaţie mobilă de plătit facturi, de ce nu aş putea eu, Bogdan Almoşi care folosesc acea aplicaţie de plătit facturile, să şi investesc în acea aplicaţie, atâta timp cât fondatorii acelei aplicaţii vin în faţa mea şi spun: «Dacă ai nevoie de acea aplicaţie pentru plata facturilor, de ce nu vii alături de noi, să investeşti înnoi, pentru a ne putea dezvolta, să mergem şi în alte ţări, să aducem clienţi noi»”, a explicat Bogdan Almaşi, cofondator şi CEO al Ronin.

Cum merge strângerea de fonduri

În 13 zile de la lansarea campaniei, Softlead a ajuns reuşit să convingă deja investitorii să îi acorde aproape 30% din suma cerută. Softlead este prima platformă de tip marketplace din România, 100% dedicată aplicaţiilor software, cu rol de generator de lead-uri. Obiectivul principal este acela de a oferi acces la soluţii software potrivite fiecărui tip de organizaţie, de la start-up-uri la companii mari şi foarte mari.

“Misiunea noastră este de transforma procesul de achiziţie de software şi să-l facem mai uşor. Facem ADN-ul digital al companiei client şi stabilim ce nevoi are în materie de software, apoi îl ajutăm să îşi găsească instrumentul digital care să îi uşureze munca. Avem un client, de exemplu, care folosea 15 soluţii diferite, de la Excel, pentru unele tipuri de activităţi, la diverse softuri pentru altele sau completare manuală pentru altele. I-am oferit un singur soft care să îi satisfacă toate cerinţele”, a detaliat în cadrul evenimentului de la FabLab Andrei Dumitraşcu, CEO Softlead. În prezent, Softlead deţine peste 500 de aplicaţii software create special pentru industrii precum: medical, agricultură, retail, horeca, servicii, administraţie publică, precum şi din cele mai importante categorii specializate: Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relationship Management (CRM), Managementul Documentelor, Managementul Resurselor Umane, Business Process Modelling (BPM), Sales Force Automation (SFA), Managementul Depozitelor - Warehouse Management System (WMS), e-commerce, precum şi multe altele.

18% din suma necesară în două săptămâni

De asemenea, compania StockBinder a reuşit să strângă, în mai puţin de două săptămâni de la lansarea campaniei, aproape 18% din suma necesară, dar “aici este vorba doar de investitorii care au trecut deja şi prin procesul de verificare. Mai sunt şi alte sume care urmează să se adauge”, a subliniat CEO-ul Ionuţ Farcaş.

StockBinder este o platformă complet automatizată şi integrată, care conectează producătorii şi furnizorii cu magazinele online, permiţând listarea rapidă de produse. Practic, platforma preia toate informaţiile despre stocuri, preţuri şi descrierea produselor oferite de furnizori şi producători, dar şi cataloagele de produse ale magazinelor online partenere. Apoi, toate informaţiile sunt procesate, iar magazinele online primesc înapoi cataloagele de produse actualizate cu informaţiile de preţuri şi stocuri de la furnizori, putând ajusta instantaneu oferta comercială. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

Dan CONSTANTIN

De ce angajarea în Guvern a unui fiu de politician ne face să pierdem de două ori

De aceea mulţi dintre tineri aleg din start să-şi caute ceva în afară. Nu vor să se milogească pe aici şi oricum e mai cool să lucrezi în Berlin sau Londra decât să-ţi faci veacul prin Vaslui.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (5)

Autorul relatează în continuare despre felul în care familia sa din Seimeni, sat situat pe malul dobrogean al Dunării, a traversat anii comunismului.

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

pr. Constantin STURZU

Cu Dumnezeu, de-a v-aţi ascunselea

Cuvântul Dumnezeu cred că e printre cele mai familiare cuvinte. Dar avem noi o idee clară asupra conţinutului acestui cuvânt? Îl învăţăm de mici, dar ceea ce învăţăm corespunde realităţii? Trăim cu impresia că atunci când vorbim despre Dumnezeu ştim precis la Ce (sau la Cine) ne referim. 

Coroana reginei

arh. Ionel OANCEA

Coroana reginei

Arhitectura este arta deplină a spaţiului de viaţă, personală şi comunitară. Resursele de creativitate vin din întreaga cultură şi civilizaţie. Referinţele sunt complexe, diferite de ale artelor plastice figurative sau nonfigurative. 

pulspulspuls

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Avem notabilităţi faine pe listă: iacătă cine vine la inaugurarea A8 din 2050!

Sinceri să fim acuma, parcă nici nu ştim cum s-o luăm: de bună sau de nebună? Un personagiu din târg pus pe ghiduşii a făcut o pagină online specială, preventiv, ca să ocupe loc în faţă, pentru inaugurarea autostrăzii Unirii, A8, pentru data de luni, 3 ianuarie 2050 (!). 

Caricatura zilei

Oare și lor le-a venit mare?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X