Ești spionat prin telefon? Aplicația care te ajută să afli asta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Ești spionat prin telefon? Aplicația care te ajută să afli asta

GALERIE
tinycheck
  • tinycheck
- +

Programele de tip stalkerware permit cuiva să spioneze în secret viața privată a altei persoane printr-un dispozitiv inteligent și sunt adesea folosite pentru a facilita violența împotriva unui partener de cuplu.

În 2019, Kaspersky a detectat o creștere de 67% de la an la an a utilizării programelor de tip stalkerware pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor săi, la nivel global.

Numărul de instalări de stalkerware la nivel mondial în primele 10 luni ale anului 2020 (din ianuarie până în octombrie) a depășit 48.500. Acest lucru reprezintă aproape totalul (aproximativ 52.000 de instalări) observat în aceeași perioadă din 2019. Deși există o ușoară scădere a fenomenului în comparație cu anul trecut, nu sunt suficiente motive pentru a sărbători, deoarece încă nu există niciun indiciu că aceste programe ar dispărea.

Pentru a ajuta la protejarea utilizatorilor împotriva programelor de tip stalkerware, Félix Aimé, cercetător în securitate în echipa globală de cercetare și analiză (GReAT) a Kaspersky, a dezvoltat „TinyCheck”.

TinyCheck este un instrument simplu pentru a detecta stalkerware-ul și spyware-ul instalate pe smartphone-uri și tablete, fără ca făptuitorul să știe că se efectuează o astfel de verificare.

Folosind o conexiune Wi-Fi obișnuită, TinyCheck scanează traficul extern al unui dispozitiv mobil și identifică interacțiunile cu surse rău intenționate cunoscute, cum ar fi serverele care au legătură cu spyware.

Aflați amănunte de pe noobz.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.