Lista directorilor societăţilor Primăriei care câştigă mai mult decât Iohannis
Directorii din cadrul administratiei publice locale se afla în fruntea listei cu cele mai mari (...)
citeste totjoi, 07.07.2022
Ținuta în industria ospitalieră de cele mai multe ori înseamnă ceva mult mai complex decât pur și simplu un simbol de aspect de dragul de a arăta o notă de eleganță. Identitatea vizuală este un obiectiv foarte important pentru un astfel de domeniu de activitate tocmai pentru că îndeplinește eficient două rolul esențiale în satisfacerea bunăstării clientului.
Dincolo de întrebuințările unei cămăși sau a unui costum formal la un eveniment ce impune o conduită, un standard de impecabilitate și reverență față de o altă persoană reprezintă impecabilitatea echipamentuli în care angajatul firmei se manifestă. Acest lucru este cu atât mai valoros în industria HoReCa, care reușește să realizeze acel balans dintre dobândirea unei identități vizuale și întrebuințările practice pe care le oferă un șorț sau o jacketă de bucătar, de exemplu.
Clienții caută stimuli vizuali în orice îi înconjoară, mai ales atunci când sunt supuși unei decizii
Precum în orice instituție care determină o distincție instantanee prin folosirea unor identificatori vizuali ca o uniformă, echipamentele HoReCa reușesc să realizeze mai mult decât să constituie un obstacol dintre ținută și produsul servit.
Precum îi este clar oricui faptul că este vorba despre un pompier sau medic de urgență atunci când este purtată o costumație sau îmbrăcăminte roșie, la fel de bine recunoști instant un bucătar după simbolurile specifice vehiculate în cultura comună:
Astfel, cu cât acestea arată mai bine și mai îngrijit, în mintea clientului, există o relație direct proporțională dintre aspectul vizual al locației și calitatea serviciilor oferite (ceea ce este și adevărat în cele din urmă). Tocmai de aceea, orice client este total îndreptățit să aleagă ceea ce îi inspiră siguranță și încredere,
Lucrurile stau la fel și în industria hotelieră și lodging. Apartenența la brand este un alt motiv pentru care îmbrăcămintea specifică reușește să treacă dincolo de bariera unui aspect plăcut. Faptul că principiile companiei pot fii instant recunoscute după identitatea vizuală pe care o ținută de ospătar sau menajeră le inspiră, permite satisfacerea unei nevoi a clientului dincolo de banalități precum: calitatea și seriozitatea. Tocmai de aceea, oamenii sunt dispuși să plătească pentru siguranță și stimularea nevoii de a știi că este pe mâini bune.
HoReCa înseamnă tot odată și rigori stricte din punct de vedere sanitar
De cealaltă parte, echipamentele angajaților din cadrul acestei industrii sunt supuși respectării unor prevederi ale igienei alimentare. Menținerea unui aspect curat, care să nu altereze în vreun fel compoziția produselor alimentare cât și a serviciilor ospitaliere oferite constituie un alt motiv pentru care investiția într-o vestimentație distinctă de o costumație de zi cu zi.
Obiective ideale ale scopului de a atrage clienți noi și de a-i fideliza pe cei vechi se îndeplinesc cu mult mai greu în ziua de astăzi datorită felului în care lucrurile se mișcă. Incertitudinea dorințelor pe care orice client o manifestă împreună cu timpul tot mai limitat de a satisface toate nevoile rezultă într-un loc de muncă extrem de solicitant din punctul de vedere al rezistenței la stres, astfel ultimul și poate că cel mai important al bunei desfășurări ale acestui domeniu este:
Atitudinea face toți banii… la propriu
În cele din urmă, atitudinea și caracterul celui care poartă distinsa haină de bucătar sau șorțul de chelner aduce cu adevărat clientul la masă, îl face să ia o cameră sau să comande un fel de mâncare. Răbdarea, politețea, tactul și finețea sunt factori care nu doar că influențează atitudinea unui client, dar și stimulează propria imagine și stimă de sine odată ce aplicarea acestora are succes.
Nu uitați să tineți seama și de normele generale de protecție a muncii
Conform Institutului Național de Statistică (INSSE): 4,000 de accidente la locul de muncă pe an implică incapacitarea temporară de muncă.
Conceptul de siguranță la locul de muncă surprinde unul dintre domeniile cel mai des cercetate, fiind supuse unei constante optimizări pentru a maximiza gradul de protecție cât și de a minimaliza riscul incidentelor nefaste.
Problema principală care dă curs acestui subdomeniu al condițiilor de muncă, o reprezintă înseși situația accidentelor la locul de muncă. Conform datelor publicate pe baza de date statistică oficială a INSSE (Institutul Național de Statistică, Tempo.ro, pe parcursul ultimilor ani în care date statistice au fost înregistrate, o medie de aproximativ 4.000 de accidente care implică incapacitarea temporară la locul de muncă.
Dintre toate datele statistice, incapacitarea temporară poate fii interpretată drept cel mai fericit caz, dar există și alte categorii de accidente la locul de muncă...
Celelalte categorii de accidente sunt reprezentate atât de către accidentele colective cât și de mortalitate, acestea reprezentând cazurile extreme care ridică probleme serioase din mai multe perspective:
Incapacitarea temporară a muncii cu toate că este cel mai fericit incident, probabilitatea de ocurență a acestuia nu trebuie sub nici un fel neglijată. Tocmai de aceea, atunci când este ridicată această problemă, cea mai comună cauză a accidentelor de acest fel constă în neprotejarea corespunzătoare și eficientă a membrelor, în special a brațelor și mâinilor.
Prevăzute atât de către normele de siguranță la locul de muncă cât și de către patronii diferitelor facilități de producție sau manipulare a substanțelor/produselor cu grad ridicat de hazard, mănușile de protecție reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecție personală la locul de muncă.
Prin urmare, printre cele mai utilizate astfel de mănuși de protecție la locul de muncă sunt următoarele:
Acest lucru se datorează în fapt, riscului de daune fizice la care sunt supuse mâinile în contact cu hazarde precum: descărcările electrice și scurt-circuitul, fluctuații de temperatură și șocuri termice, temperaturi foarte ridicate, agenți chimici dăunători pielii, lame sau dispozitive de tăiere sau foarte ascuțite, etc.
„O pondere relativ importantă în cadrul afecțiunilor cauzate/agravate de activitatea profesională desfășurată este reprezentată de afecțiunile oaselor, articulaţiilor sau musculaturii care afectează gâtul, umerii braţele sau mâinile (8,7%)”
Într-adevăr brațele și mâinile sunt desemnate ca fiind cele mai predispuse la vătămarea în cadrul desfășurării activității de muncă. Un alt raport al Institutului Național de Statistică indică acest fapt comparând ponderea predispoziției acestei părți a corpului la vătămare cu gradul de susceptibilitate al altor părți implicate în accidente la locul de muncă precum cele de incapacitare temporară sau permanentă.
Dincolo de incapacitarea temporară de muncă, alte forme de accident la muncă trebuiesc tratate dintr-o cu totul altă perspectivă, deoarece în acest caz, responsabilitatea protecției individuale constă în eficiența și performanța unui întreg echipament. Se poate spune astfel că rata de mortalitate cauzată de accidentele la locul de muncă se datorează în principal neglijenței patronilor de a asigura echipament protectiv de calitate, cât și a muncitorilor care din diverse motive, nu se conformează protocolului de siguranță.
Este firesc în cele din urmă, să se concluzioneze faptul că protecția brațelor reprezintă într-adevăr un prim element de menținere a unui grad înalt de protecție personală în cadrul activității la locul de muncă. Mănușile de protecție, concepute special pentru a deservi acestei cauze trebuie să reprezinte astfel, neapărat una dintre componentele unui echipament de lucru. Siguranța personalului fiind un criteriu atât de detrimental în ziua de astăzi, imagina cât și productivitatea unei companii sunt foarte strâns legate de acest aspect indispensabil bunei desfășurări a unei activități de muncă.
Cuvinte cheie: + produse horec, manusi protectie
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Simona Halep nu a reuşit să se califice în finala turneului de la Wimbledon
Patru tineri răniți după ce și-au izbit BMW-ul într-un stâlp în miez de noapte
ATENȚIE ȘOFERI! Un site fals vinde roviniete cu preţuri de trei ori mai mari
Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane: lactate, preparate carne, vinuri, dulcețuri etc
VIDEO Inconștiență pe Autostrada A4. Șofer filmat cum circulă pe contrasens
FOTO Se inaugurează Baia Publică Municipală din Iași. Sunt acceptați doar nevoiașii
Ursul ”turist” s-a întors! Ba chiar s-a apropiat și mai mult de Iași
Vouchere vacanță 2022: Lista hotelurilor şi pensiunilor care acceptă tichete
Ce a spus Boris Johnson în discursul de demisie din funcția de premier al Marii Britanii
Cum a motivat judecătorul decizia care l-a ”spălat” de acuzația de plagiat pe premierul Ciucă
VIDEO Fără plăcuțe pe față, dar îmbrățișat și escortat de polițiști până la scenă!
Cât de mare era șpaga la ambulanța Neamț. Numai directorul a primit 108.000 euro în câteva zile
Capcană pentru șoferi în Păcurari: uriașă groapă nesemnalizată în asfalt
(VIDEO) Asfaltare pe ploaie în zona Bucium-Bârnova. Smoala se ia pe roțile șoferilor
VIDEO Prețuri ca pe Coasta de Azur la Năvodari. Cât a ajuns să coste o oră de parcare
Sute de curse întârziate şi zeci de zboruri anulate pe Aeroportul Otopeni. Care au fost motivele
Fake cu închiderea plajelor din Turcia propagat în valuri în conturile românilor
Premieră! Hrisovul emis de Alexandru cel Bun, scos la licitație
Şeful republicanilor din Senat: Accesul facil la arme de foc nu reprezintă „problema de bază”
Sondaj INSCOP: 83% dintre români vor ca ţara să se alieze cu Occidentul
Un lac de peste 100 de hectare, aflat în Satu Mare, a secat aproape în totalitate
Kristalina Georgieva (FMI): Nu putem exclude o recesiune globală anul viitor
Ministrul de externe al Ucrainei: Mulţumesc din toată inima României, prietenul nostru bun
Trei melodii controversate ale lui Michael Jackson au fost eliminate de pe platformele de streaming
Premierul Boris Johnson va demisiona, joi, din funcţia de lider al Partidului Conservator
Raport ONU: Foametea la nivel mondial, amploare fără precedent în 2022
Pompierii din Moldova şi-au dat întâlnire la Botoşani pentru un concurs de abilităţi
Șefii MI5 și FBI, în primul discurs comun din istorie: „Xi Jinpimg, o amenințare la adresa lumii”
Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții Iași (USV) începe luni, 11 iulie (P)
Un turist a filmat momentul în care Roxana Donisan este atacată de rechin
VIDEO - Accident cumplit filmat în Galaţi. Un motociclist se zbate între viaţă şi moarte
Crimă în trafic la Bacău. Ucis în bătaie pentru că a acroşat o oglindă
În caz de război, Belarusul ar ataca prima dată Polonia, îşi face curaj un comandant belarus
Mezzosoprana Maria Macsim va fi omagiată la Opera Națională Română Iași
Un precedent juridic periculos la Iași. Secretarul primarului penal scapă basma curată
Născută la Moscova, Rybakina a vorbit despre război înaintea meciului cu Halep
Dezvăluirile Andreei Ibacka: De ce nu doarme în pat cu Cabral şi legătura cu Ceauşescu
O nouă țeapă pentru românii care merg în Grecia. Atenţie la ciorbă!
Supărare mare pentru angajaţi: Nu toţi vor primi tichete de masă de 30 de lei. Care este motivul
Preţurile petrolului au scăzut miercuri la minime ale ultimelor 12 săptămâni
Zelenski: În sfârşit simţim că armele primite de la parteneri au început să funcţioneze puternic
Ioan Alexandru TOFANUn vis de vară după Bacalaureat |
Codrin Liviu CUȚITARUO lume a celorlalţi |
George ŢURCĂNAŞUCinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III) |
Bogdan ILIESCUConu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor |
Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.