EURO-2024

Punem punctul pe știi

EURO 2024. Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Ucraina: „Suntem pregătiți să ne batem pentru fiecare centimetru de teren”. Stanciu dă fiori adversarilor

luni, 17 iunie 2024, 08:40
3 MIN
 EURO 2024. Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Ucraina: „Suntem pregătiți să ne batem pentru fiecare centimetru de teren”. Stanciu dă fiori adversarilor

România joacă astăzi împotriva Ucrainei, de la ora 16:00, în primul meci al grupei E de la EURO 2024. Meciul se va desfășura pe stadionul Allianz Arena din Munchen, cu o capacitate de 70.000 de locuri, toate ocupate. Din informațiile trimișilor Digi Sport la EURO 2024, UEFA estimează că vor fi în jur de 30.000 de suporteri ai României pe stadion.

Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, crede că grupul naţionalei tricolore poate să producă un joc bun la turneul final al Euro 2024.

„Am convingerea că suntem pregătiţi să prezentăm cea mai bună versiune a noastră. Suntem conştienţi că putem să ieşim din grupă, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Îmi doresc să avem puterea şi încrederea să atragem rezultate pozitive în favoarea noastră”, a spus Iordănescu. Antrenorul Naționalei a spus că își dorește ca acest turneu european să reprezinte „un nou început” pentru fotbalul românesc.

„Suporterilor le promit că acest grup va da totul, indiferent de momentele prin care trece, echipa va da totul. Se va pune în luptă şi o va accepta, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare centimetru de teren. Dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, la Europene, şi să fim un exemplu pentru tineri. Ucraina este la al patrulea turneu final european consecutiv. Antrenorul tricolorilor a recunoscut că ucrainenii au în prezent 14-15 jucători cu experiența unui turneu final și care joacă în mod constant la cluburi, ceea ce le poate oferi un „avantaj emoțional”. „Există o anumită emoţie, bună, pozitivă. Ne-am dorit să fim aici şi emoţiile sunt normale, fireşti, trebuie însă să ştim să le gestionăm. Trebuie să avem stăpânire de sine, echilibru şi nu ne putem speria de acest moment pe care l-am dorit atât de mult. Cu siguranţă, mai sunt jucători care nu sunt la tonus maximal pentru joc, dar vă garantez că, din punct de vedere mental, ca dorinţă, fiecare component al acestui lot este la nivel maxim şi pregătit să dea totul. Ne-am pregătit pentru orice scenariu, la acest nivel trebuie să te impui şi să creezi pericol. Gândul meu este ca România să facă treabă bună la acest turneu final. Mâine veţi vedea şi formula de start, să sperăm că este una competitivă”, a declarat Edward Iordănescu, citat de news.ro, în conferinţa de presă susţinută înaintea debutului României la turneul final al Euro 2024.

Care e jucătorul român de care se teme cel mai mult antrenorul

Ucrainei Conform Digisport.ro, primul 11 al României din meciul cu Ucraina ar putea arăta în felul următor: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă (Racovițan), Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă. Antrenorul Ucrainei, Serghei Rebrov a apreciat că cel mai periculos jucător al României este mijlocașul Nicolae Stanciu. „Unii zic că România nu e o echipă puternică, dar ei au jucat bine în meciurile din preliminarii. Nicolae Stanciu cred că e cel mai periculos. Îmi place mult de el, dar ei sunt o echipă. Românii au jucători tineri, foarte buni, care pot decide un meci”, a declarat Serghei Rebrov, la o conferința de presă.

Mai mult, pe digisport

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii