EURO-2024

Punem punctul pe știi

EURO 2024: Kylian Mbappe ”nu e demn de un căpitan”, a spus fostul internaţional Emmanuel Petit

marți, 09 iulie 2024, 18:51
1 MIN
 EURO 2024: Kylian Mbappe ”nu e demn de un căpitan”, a spus fostul internaţional Emmanuel Petit

Fostul fotbalist francez Emmanuel Petit, campion mondial în 1998, a declarat că atacantul Kylian Mbappe nu s-a arătat demn să poarte banderola de căpitan al echipei naţionale la EURO 2024, însă a adăugat că acesta ar putea „exploda” în meciul de marţi (astăzi) cu Spania, din semifinalele competiţiei, scrie L’Equipe.

Într-un interviu acordat televiziunii germane NTV, Petit a afirmat că „până acum el (Mbappe – n. r.) nu este demn de un căpitan” pentru că „nu îşi asumă destule responsabilităţi pe teren”. Potrivit fostului jucător al Barcei, Mbappe „nu este într-o formă fizică bună” pentru că „îl doare nasul rupt” şi „nu a fost la înălţime de la începutul acestui Campionat European”.

În opinia lui Petit, selecţionerul Didier Deschamps ar fi trebuit să-l înlocuiască mult mai devreme în sferturi de finală: „Era prea târziu când a fost schimbat la pauza prelungirilor în meciul din sferturi cu Portugalia. Ar fi trebuit schimbat după cel mult o oră.”

Petit, autorul ultimului gol din finala CM 1998 (3-0 cu Brazilia), crede că actualul căpitan al naţionalei Franţei ar trebui să fie rezervă în semifinală: „Va juca doar fiindcă adversarul se numeşte Spania. Altfel l-aş fi lăsat pe bancă”.

Totuşi, Petit nu exclude posibilitatea ca Mbappe să se trezească în partida de marţi de pe Allianz Arena. „Va exploda brusc în semifinale”, a spus fostul internaţional. AGERPRES

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii